Problem s paljenjem

poruka: 8
|
čitano: 1.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem s paljenjem

Ovako prije nego što kažem, ovo je moja konfa. CPU: Intel G3420 3,2 ghZ

Sapphire HD 7770 1gb ram

4gb Ram

Coolermaster 420 W psu

Često mi se zna dogoditi, da kad pomaknem kabel za utičnice(produžni kabel), kompjutor se jednostavni ugasi i kad ga opet pomaknem upali se, djeluje tako nekako na dodir valjda..

Danas naime ukopčao sam sve kablove(držim ih iskopčane preko noći), upalim komp, ugasi se, malo pomaknem produžni opet se upali i krene zvuk struje nešto tipa "crk crkk.", odmah sam ugasio komp, a na tom produžnom kao da je krenuo plamen, vidio sam nekakve iskre.

Pričekao sam neko vrijeme i iskočao produžni kabel iz utičnice. Sad zbob čega je ovaj problem? Bojao sam se za napajanje, no jeli ono moze ovo napraviti ili defektan kabel ako je to uopće moguće.

- U vezi pomicanja kabla, taj problem imam duze vrijeme, no rijetko sam ga kad pomicao, jer kad mi se pomicao kaoo što sam napisao velika je šansa da će mi se komp ili monitor ugasiti.

Best countries in LoL: Poland, Brazil, Russia, Serbia, Turkey
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem s paljenjem
Bera kaže...

Ovako prije nego što kažem, ovo je moja konfa. CPU: Intel G3420 3,2 ghZ

Sapphire HD 7770 1gb ram

4gb Ram

Coolermaster 420 W psu

Često mi se zna dogoditi, da kad pomaknem kabel za utičnice(produžni kabel), kompjutor se jednostavni ugasi i kad ga opet pomaknem upali se, djeluje tako nekako na dodir valjda..

Danas naime ukopčao sam sve kablove(držim ih iskopčane preko noći), upalim komp, ugasi se, malo pomaknem produžni opet se upali i krene zvuk struje nešto tipa "crk crkk.", odmah sam ugasio komp, a na tom produžnom kao da je krenuo plamen, vidio sam nekakve iskre.

Pričekao sam neko vrijeme i iskočao produžni kabel iz utičnice. Sad zbob čega je ovaj problem? Bojao sam se za napajanje, no jeli ono moze ovo napraviti ili defektan kabel ako je to uopće moguće.

- U vezi pomicanja kabla, taj problem imam duze vrijeme, no rijetko sam ga kad pomicao, jer kad mi se pomicao kaoo što sam napisao velika je šansa da će mi se komp ili monitor ugasiti.

Ja imam sličan problem,kad malo maknem produžni kabel mi se miš ugasi xD

Strm
15 godina
neaktivan
Problem s paljenjem

U vezi ove iskre, zaboravio sam napisati, kasnije se osjetio malo miris, kao da je zapaljeno, no stizao je iz produžnog kabla, sa PC-om ništa nije bilo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prije svega, promijeni taj produžni kabel - ili su sami vodiči oštećeni, ili je loš kontakt negdje na utikaču/utičnici, u svakom slučaju nikako nemoj to tako više koristiti, jer zbog tog iskrenja koje spominješ može doći do kvara napajanja, pa čak i zapaljenja kabela.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 7:23 (KaeR).
15 godina
Problem s paljenjem

TAkođer,tebi očigledno nevalja produžni kabel,nabavi novi produžni kabel i za svaki slučaj kabel za PC,monitor.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s paljenjem

Jučer sam navečer normalno igrao Dotu 2, ugasio sam komp isto tako prije spavanja. Sutradan palim komp, neće se upaliti ne reagira, no taj put je bio prištekan u drugi produžni kabel pokraj tv-a, nakon škole sam se vratio doma i nešto sam mrdao s tim kablom i proradilo je, i sjećam se prilikom bootanja sam dobio onaj Asus Anti surge upozorenje valjda u vezi tog napajanja koliko sam čitao po netu.

Sad nije mi jasno, jer ovaj moj novi proc troši manje nego stari Pentium E6300, a grafičku već imam oko mjesec dana bez problema. U vezi ovog produžnog sam potpuno siguran da ne radi, jer mi se znao ugasiti i monitor, no sumnjam i na power cable za napajanje na kompu, jer prije pola godine sam isto tako imao problem s power cablom koji se valjda preko noći pokvario te sam ga testirao na više pc-a i nije radio, niti na monitoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ništa čudno, kabeli isporučeni uz neka (obično no-name) napajanja nekad znaju biti loše kvalitete.

Zamijeni i taj kabel i naravno produžni kabel. Tek kad eliminiraš ta dva elementa, koja su loša, moći ćeš dalje eventualno sumnjati u druge komponente.

KaeR
15 godina
Problem s paljenjem

KaeR

- Obavezno promjeni kabel napajanja i ovu produžnu "letvu" prije nego si spališ nešto.

- To nije tako skupo.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 8:08 (Valentin17).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice