Problem odabira trgovine

poruka: 3
|
čitano: 693
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Problem odabira trgovine

Dobar dan svima, kako ste? :)

Htio sam smjestiti ovu temu pod "Kupnju hardwera iz EU" međutim, tema je mrtva (na zadnja dva pitanja nitko nije dao nikakav odgovor) pa se nadam da će ovdje netko ovo pročitati i dati mi odgovor. Hvala unaprijed.

Molio bih vas lijepo, već par dana slažem konfiguraciju na web stranici Computeruniverse.de i sada, kada sam se konačno odlučio za sve dijelove (više od 5 dana istražujem i uspoređujem hardware u najmanju sitnicu) - vidim reviewe ovdje pod temom https://forum.bug.hr/forum/topic/it-trgovine/computer-universe/195176.aspx gdje se spominju dojmovi u zadnjih mjesec dana, nikako dobri https://www.trustpilot.com/review/www.computeruniverse.net

Živim i radim u Irskoj dakle ALZA, gdje sam prošli put naručio (i sve uredno fino stiglo u HR, besplatnom poštom jer je nardužba bila više od 200€) ne dolazi više u obzir jer ne šalju više pakete u Irsku.

Pošto se radi o nešto manje od 1,000€, može li mi ovdje netko molim vas lijepo dati dobru preporuku gdje kupiti komponente (i da šalju u Irsku) i da su "sigurni" koliko toliko? Vjerovatno neka njemačka stranica, zadnjih sat vremena gledam caseking.de...?

Hvala lijepa na odgovoru, puno cijenim vaš bilo kakav input. Primite pozdrave iz Irske.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problem odabira trgovine

Pa sad ko šalje kam,je pitanje,zbog ove corone ...

Nego,kaj nema tam nikakav lokalni dućan ...

Pitam,jer ono iako bi možda bilo 30-50 eura skuplje,ali si tam nabaviš,ono zguštaš, ... imaš i kome se sjetiti koga,ak nekaj ne dela,a ne slanje sim-tam ...

Prijedlog,NHF ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Problem odabira trgovine
nbdy32 kaže...

Pa sad ko šalje kam,je pitanje,zbog ove corone ...

Nego,kaj nema tam nikakav lokalni dućan ...

Pitam,jer ono iako bi možda bilo 30-50 eura skuplje,ali si tam nabaviš,ono zguštaš, ... imaš i kome se sjetiti koga,ak nekaj ne dela,a ne slanje sim-tam ...

Prijedlog,NHF ...

Hvala ti puno na savjetu, razmišljao sam o tome, napravio sam istraživanje na tu temu i prije negoli sam došao u Irsku jer nisam mislio da ću morati nositi moj sistem iz HR (na kraju, sa prijevozom od 100€ me došlo jeftinije negoli da tu kupim za 300€ istu stvar, polovnu). A nemam neku jaku mašinu...

Čim sam se počeo kretati po Corku, prva stvar što sam vidio, USB stick, 2.0, 8 gb, najniža brzina,  u jednoj od "skupljih" trgovina je 20€ - 30€. Vidio sam kapacitet od 16 i 32 Gb, cijene su između 50 i 60€. Bez da zezam - prva stvar što sam napravio kada sam to vidio je okretao se oko sebe da se uvjerim da nisam na skrivenoj kameri haha Potpuno osupnut.... nakon toga sam otišao u Harvey Norman, tražio sam FTP kabel od 25m... imali su one najsporije brzine al' reko, za prvu ruku dok ne naručim bolji će poslužiti. Kada su mi na kasi rekli cijenu, stojim tamo ko' idiot, znojim se neugodno da kako da joj kažem da ću vratiti (jer da mi je to preskupo ali taj dio sam izostavio haha) :-/ Mislim da su me tražili između 25 i 30€ (28 ako se dobro sjećam). Malo sam se "strpio" par tjedana dok nisam dočekao sa alija 25m najbržeg kabela što sam našao (uz XY tehnologiju u sebi ma jooooj ono zvijer od kabela) - 12€ sam platio. 

Najjeftinija trgovina u cijelom Corku, području od 250.000 ljudi, kažu ne samo cijenom najbolja već i uslugom (ne drži Irac trgovinu haha mislim da su poljaci, bar po naglasku) ima grafu u ponudi (koju planiram kupiti ali nebitno za temu) Sapphire Radeon AMD Radeon 459.95€ https://pcmaestro.mysimplestore.com/t/graphics-card-amd

Identična ta u computeruniverse je 373.90€ https://www.computeruniverse.net/en/search?query=sapphire%20amd%20radeon%20rx%205700

Polovni laptopi, iz 2018. godine, sa Intelom od 1Ghz pokušavaju prodati za 100€, sad je lik spustio na 80€ :D "Gejmerski" laptopi koji više ništa ne mogu pokrenuti (950 GTX) se vide na prodaju za 700€. "Gejmerski" PCi, polovni, su 650. Kad kažem gejmerski mislim na osnovne modele 1060 kartice u njima.

Sama ponuda hardwera u IRL je mizerna i ono što se nudi, primjerice gotovih gonfiguracija je jednako samoubistvu. 

Još jednom, hvala na odgovoru. I da, odlučio sam se za Overclockers.UK, bar što se tiče reviewa na internetu (ako netko zna dobar shop iz UK, sav sam uši!) te se nadam da ću tamo naći što tražim (Zalman kučišta, primjerice).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice