Problem s laptopom

poruka: 16
|
čitano: 2.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem s laptopom

Ovako kupljen je laptop Toshiba Satelite c660 u linksu prije mjesec i nesto. Nakon instalacije windowsa, par dana kasnije laptop povremeno se zna zablokirati jednostavno(kod gasenja najcesce). Potom je odnesen na servis i tamo su zamjenili hdd i napravili update biosa. Na laptop sam ponovo stavio windowse da bi se opet ista stvar desila(jednostavno zablokira i moram ga rucno na gumb gasiti). Dolazim ponovno u links i objasnjavam kako mi se opet ista stvar desava kao i prije te da zelim zamjenu za drugi laptop ili povrat novca. Danas me zovu i vele kako je kod njih sve uredu, da se nije desilo kod njih nikakvo zastekavanje te da se to desilo mojom krivnjom zbog instalacije piratskih windowsa. Molim savjet za daljnje korake posto mi je dosta hitno. Zahvaljujem se svima na pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s laptopom

najlakše ti pokrenuti čisti msdos(dakle napraviti butabilni usb i s njega pokrenuti dos tek onda imaš pravu kontrolu nad hardverom jer možeš izvršavati jednu isntrukciju u jedno vrijeme a ne u GUI-u di ti se 15 ili više vrti u "isto" vrijeme) i testirati komponentu po komponentu da budeš sto posto siguran i onda vidjeti što dalje

15 godina
Problem s laptopom

Problem je sto je laptop kod njih tamo i oni tvrde da je s njime sve uredu, a ja doma kada sam digao windowse dva puta mi je zastekao,oba puta kod gasenja racunala. I ja sada njima nemogu nikako dokazati da je to tako bilo. A te iste windowse imam na drugom laptopu te na desktopu i sve radi normalno vec godinu dana i vise(kako na kojem).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ha čuj onda kažem ti ovo je najbolje rješenje ali pošto je kod njih pokušaj nek ti daju novi ili kad ti daju ovaj ti lijepo sve istestiraj pa onda češ sve znati a pošto si reko kod gašenja oni ga vjerovatno ostavili da radi i to je to pa njim se čini da u redu

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 11:12 (dejo1234).
15 godina
Problem s laptopom

A dali postoji ikakva mogucnost da je to do piratskih windowsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ha čuj naravno da postoji; al ak kažeš da šlajka normalno na ona dva kompa neznam zašto tu nebi šljakalo. Ali ipak je to samo stroj pa probaj s drugim windowsima

14 godina
protjeran
Problem s laptopom

najjednostavnije i najjeftinije rjesenje:

instaliraj ubuntu na laptop i koristi ga dan - dva.

ako se gasi kako treba onda ti je garant do piratske verzije (to sam cesto vidjao s onim "golden XP", "mini XP", "gamer edition" jer su picani kuhali svoje image i pol stvari pocupali van iz normalne distribucije (na zalost radi neznanja i dosta stvari koje su potrebne da komp normalno radi))

eto ... ja bih to tako izveo ... vrtit ubuntu koji dan cist da znas da je laptop fizicki ispravan

colonello bastardo
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
colonello_Bastardo kaže...

najjednostavnije i najjeftinije rjesenje:

instaliraj ubuntu na laptop i koristi ga dan - dva.

ako se gasi kako treba onda ti je garant do piratske verzije (to sam cesto vidjao s onim "golden XP", "mini XP", "gamer edition" jer su picani kuhali svoje image i pol stvari pocupali van iz normalne distribucije (na zalost radi neznanja i dosta stvari koje su potrebne da komp normalno radi))

eto ... ja bih to tako izveo ... vrtit ubuntu koji dan cist da znas da je laptop fizicki ispravan

Tako sam si i ja pomislio da je tako najbolje, ali sada moram prvo otici tamo kod njih i vidjeti kako dalje s time, dali cu mozda morati sto platiti kojim slucajem i tako :S

15 godina
Problem s laptopom

Ovako laptop sam dobio natrag pod izjavom da je sve uredu, ali ista stvar se opet desava. Stavio sam gore ubuntu prvo 11.4 pa zatim 11.10 i desava mi se sljedeci problem. Kod podizanja se pojavi na kratko kao pukotina ekrana (stvarno neznam kako bih objasnio) pogledajte vise na slikama. Za sada se ne dogada da zablokira kod gasenja.

Mozete pogledat i na

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tommy_GTI kaže...

Ovako laptop sam dobio natrag pod izjavom da je sve uredu, ali ista stvar se opet desava. Stavio sam gore ubuntu prvo 11.4 pa zatim 11.10 i desava mi se sljedeci problem. Kod podizanja se pojavi na kratko kao pukotina ekrana (stvarno neznam kako bih objasnio) pogledajte vise na slikama. Za sada se ne dogada da zablokira kod gasenja.

Mozete pogledat i na

Skini windows 7 odavde pa probaj, to su orginal DVDi, skini si verziju koju hoćeš, preporučam HOME PREMIUM X32 ako imaš 2GB rama ili x64 ako imaš više od 2GB.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-problemi/24299.aspx?page=112&jumpto=2186858&sort=asc&view=flat

Sprži to na DVD na čim manjoj brzini, možeš na 4x brzini pa probaj.

Kad ideš inatalirat windowse, obriši sve particije i napravi ih ponovo, zatim ih formatiraj i odaberi na koju ćeš instalirat windows.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 18:31 (Valentin17).
15 godina
Valentin17 kaže...
Tommy_GTI kaže...

Mozete pogledat i na

Skini windows 7 odavde pa probaj, to su orginal DVDi, skini si verziju koju hoćeš, preporučam HOME PREMIUM X32 ako imaš 2GB rama ili x64 ako imaš više od 2GB.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-problemi/24299.aspx?page=112&jumpto=2186858&sort=asc&view=flat

Kad ideš inatalirat windowse, obriši sve particije i napravi ih ponovo, zatim ih formatiraj i odaberi na koju ćeš instalirat windows.

Bojim se da me niste razumjeli, ovako znaci imo sam probleme s laptopom kod gasenja je laptop zablokirao i nakon toga sam ga morao ugasiti rucno drzajuci tipku za paljenje. Nakon sto je dva puta bio u servisu oni su utvrdili da je sve uredu iako se ista stvar desavala svaki puta kad sam dosao doma sa servisa. Danas sam pokusao staviti ubuntu da ustvrdim tocno dali se to zablokiravanje desavalo radi ilegalnih windowsa ili pak radi greske u laptopu. Nakon instalacije ubuntu-a(bilo 11.1 ili 11.10), kod podizanja desava se ona stvar koju sam snimio i slikao. Kao da je ekran puknut, tako nesto(neznam kako bih to objasnil) pa me sada zanima radi cega je to? Hvala

14 godina
neaktivan
a jel se boota do kraja? ako da i ako se normalno da koristiti i gasiti bez blokade, mozda to i nije nesto zbog cega bi se trebalo brinuti. jedino da se skinu driveri(ako ih ima)
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
Tommy_GTI kaže...
Valentin17 kaže...
Tommy_GTI kaže...

Mozete pogledat i na

Bojim se da me niste razumjeli, ovako znaci imo sam probleme s laptopom kod gasenja je laptop zablokirao i nakon toga sam ga morao ugasiti rucno drzajuci tipku za paljenje. Nakon sto je dva puta bio u servisu oni su utvrdili da je sve uredu iako se ista stvar desavala svaki puta kad sam dosao doma sa servisa. Danas sam pokusao staviti ubuntu da ustvrdim tocno dali se to zablokiravanje desavalo radi ilegalnih windowsa ili pak radi greske u laptopu. Nakon instalacije ubuntu-a(bilo 11.1 ili 11.10), kod podizanja desava se ona stvar koju sam snimio i slikao. Kao da je ekran puknut, tako nesto(neznam kako bih to objasnil) pa me sada zanima radi cega je to? Hvala

A tko to zna, meni na laptopu ubuntu neće ni da radi, pa to neznači da laptop zato nevalja ili da je neispravan. Radi ok na stolnom PCu starom 10 godina a na novom novcatom laptupu ne radi, neće se u opće bottat, zašto tko zna, kad stavim XP kod boot screena ekran bljeska, tko zna zašto, ali kad stavim windows 7 ultimate x64 sp1 sve radi kao sat, pa evo ti vidi.

Valentin
15 godina
Suddenly Psychotic kaže...
a jel se boota do kraja? ako da i ako se normalno da koristiti i gasiti bez blokade, mozda to i nije nesto zbog cega bi se trebalo brinuti. jedino da se skinu driveri(ako ih ima)

Digne se normalno i sve normalno radi, za sada nema nikakvog blokiranja kod gasenja, ali evo nikada nisam intenzivnije koristio ubuntu pa sam se zabrinuo u vezi toga.

14 godina
neaktivan
Tommy_GTI kaže...
Suddenly Psychotic kaže...

Digne se normalno i sve normalno radi, za sada nema nikakvog blokiranja kod gasenja, ali evo nikada nisam intenzivnije koristio ubuntu pa sam se zabrinuo u vezi toga.

ma nema se tu sta brinuti, imami ja cudne "bootove". katkada crni ekran do izbornika za login, hrpa teksta kao iz komandne linije do logina, normalan rozi ekran s ubuntu logom i ucitavanjem... tako da se nebi trebao brinuti ako normalno radi nakon boota... ;)

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
Problem s laptopom

Evo nakon instalacija svih silnih update-a i drivera za graficku karticu nestalo je one crte kod pozizanja. Za sada je sve ok, ne pojavljuje se ono stekanje kod gasenja racunala, vidit cemo kroz par dana ako nebude se desilo, znaci da je problem od pocetka bio u mojim  windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 11:54 (Tommy_GTI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice