Slažem komp od hrpe starih dijelova i imam problem. Dijelovi su: Ram 1GB, amd athlon x2, 250gb HDD, LG pržilica, Gygabite matična s integriranom grafikom.
Kada upalim komp, a priključeni su samo procesor ram i naravno napajanje, komp počne pištati. Stalno se ponavljaju dugi tonovi. Slike naravno nema na ekranu.
U čemu može biti problem?
100% sam siguran da je ram ispravan.
Probo sam upalit komp bez procesora i rama i onda se ništa ne čuje, nikakvo pištanje.
EDIT: Probo sam resetirat bios, obrisat prašinu, ispuhat konektore...
Napajanje je isto ispravno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta niko ne zna? :S
Sve je ispravno na kompu jedino za matičnu i procesor nisam siguran...
I da, jednom mi se uspio upalit, ali ne znam šta sam napravio. Nakon toga sam ga restarto i veselo se ponado da sam gotov s poslom i vratio poklopac kučišta i upalio, kad ono opet beep beep beep.... -.-
Šta niko ne zna? :S
Sve je ispravno na kompu jedino za matičnu i procesor nisam siguran...
Probo sam upalit komp bez procesora i rama i onda se ništa ne čuje, nikakvo pištanje.
Wait, what?!?
Ako ti samo s procesorom i RAMom nema slike i pisti onda je vjerojatno ili maticna ili integrirana na maticnoj (ergo maticna) ili RAM
PA u pitanju mu možda leži i odgovor.
Pa ne kužim onda kak se jednom uspio upalit???
To bi trebalo pokazivat da matična i procesor rade.
Riješio sam problem, u jednom onom sitnom utoru za ram je bilo malo termalne paste, jedva se je vidjelo. Pasta je bila u tak sitnoj rupici da sam jedva s iglom uspio to očistit 
Sad imam drugi problem...
Spojio sam pržilicu i HDD na isti IDE kabel. Pržilica je master, a disk slave. Uredno ih prepozna u biosu, ali ne želi mi bootat s CD-a. Ja stisnem F12 za boot i piše da boota i odjedamput se prekine i pojavi se ono di mogu odabrat start windows normaly, start in safe mode, start in safe mode with network...
Šta god od tog stisnem komp se restarta i tako ukrug...
EDIT: DA LI TO MOŽE BITI ZBOG TOGA ŠTO SAM NA MATIČNU KOJA ZAHTJEVA 24PIN ATX KONEKTOR SPOJIO 20PIN NAPAJANJE?
zavisi neke amticne ne trebaju imat dodatno 4 pinsko..
nego spoji ti hard na master i przilicu slave.
u biosu nastimaj first boot device przilicu i second hard i onda bootaj sa instalcijskg cd i instlairaj
To sto ti nece boot-a ili ti przilica nije prvi boot device ili ti je medij (CD, DVD sto li vec) ne ispravan.
Probo sam sad i opet isto, stalno se restarta.
Pržilica svijetli i vrti cd, a disk se vrti tak da sam isključio mogućnost da ne rade.
DVD s windowsom je ispravan jer sam ga jučer instaliro na drugom kompu.
Pržilica mi je prvi boot device u biosu, a i kad stisnem F12 da boota me pita s čega hoću bootat i odaberem ponovo CD
Probao i s drugim napajanjem i opet isto!