...imam problem sa matičnom pločom.... model ploče je Gigabyte GA-N650SLI-DS4L i stigli su mi sata 3 i usb 3.0 kotroleri...ali je problem u tome da mi grafička pokriva jedan PCI Express x1 pa nemam mjesta za taj jedan kontroler a bitni su mi obadva....pa me zanima da li mogu staviti graf u onaj drugi PCI Express x16 utor i da li bude ona radila u tom utoru isto kao i na prvom? Tj bez gubitaka perfomansi itd...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako su oba dva x16 nece biti nikakvih gubitaka
...imam problem sa matičnom pločom.... model ploče je Gigabyte GA-N650SLI-DS4L i stigli su mi sata 3 i usb 3.0 kotroleri...ali je problem u tome da mi grafička pokriva jedan PCI Express x1 pa nemam mjesta za taj jedan kontroler a bitni su mi obadva....pa me zanima da li mogu staviti graf u onaj drugi PCI Express x16 utor i da li bude ona radila u tom utoru isto kao i na prvom? Tj bez gubitaka perfomansi itd...
Ta ploča ima 2x PCI-Ex x16 utora, dakle oni su jednaki, razlika je samo u boji, a inače ovo tu sta si pitao da se nadovezem , s obzirom da ti stavljas jednu grafu iz jednog u drugi, zapravo identican utor, neces imati gubitak performansi, imao bi ga da stavis dvije grafe u cf ili sli na toj maticnoj, al' to ti je skroz normalno, iskoristenost bi ti bila kakovih 70 %, nikad ne mos ocekivat da bude 100% dobitak dodavanjem 2. grafe jer je to nemoguce. tak da moj savjet. nemas se zasto brinuti jer ce sve biti kako je bilo prije, radi se o rutinskom premjestanju grafe iz 1 utora u 2., ko sto sam jos prije naveo.
Features of GIGABYTE GA-N650SLI-DS4L Motherboard In SLI Mode, the two PCIE x16 slots can run at up to x8 respectively. In Normal Mode, only the first PCIE * 16 slot (PCIE_16_1) is available and can run at up to x16.
ovo sam našel na jednoj stranici...kaj bi to značilo da samo u prvo radi graf na 16x ili?
I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
jel se ne gubi na perfomansama jer mi dolazi radeon 6870
jel se ne gubi na perfomansama jer mi dolazi radeon 6870
nebi trebao gubiti na performansama, razlika x16 i x8 je neprimjetno mala za grafičku karticu