Problem sa hardom na laptopu

poruka: 11
|
čitano: 1.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako,nisam bio siguran dal da tu postam il u softwareski dio...imam problem sa hardom na laptopu..instaliram os,radi 15-mjesec dana i više ga nemogu bootati. JEdnostavno ne može pronači datoteku...to mi se dogodilo sa svakim osom do sad..instaliro sam par puta xp,sedmicu,ubuntu,backtrack...i sad idem opet xp i nemože mi formatirati disk..izaberem veličinu particije 10GB i dođe do 92 % i stoji..nisam išao na quick format..eto,dal zna itko rješenje za ovo?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa hardom na laptopu
mbalug kaže...

Ovako,nisam bio siguran dal da tu postam il u softwareski dio...imam problem sa hardom na laptopu..instaliram os,radi 15-mjesec dana i više ga nemogu bootati. JEdnostavno ne može pronači datoteku...to mi se dogodilo sa svakim osom do sad..instaliro sam par puta xp,sedmicu,ubuntu,backtrack...i sad idem opet xp i nemože mi formatirati disk..izaberem veličinu particije 10GB i dođe do 92 % i stoji..nisam išao na quick format..eto,dal zna itko rješenje za ovo?

Jeli sad možeš ući u windowse? Ako možeš skini HD tune i pregledaj disk. Ako ne možeš skini hirens boot cd, mislim da na njemu ima alata za pregledat disk.

16 godina
neaktivan

nemogu,srušeni su...i da evo nakon pola sata je prebacio na 93% kod formatiranja :D imam hirens boot cd pa ću s njim probati...a da probam sa sata driverima instalirati xp,dal bi to možda pomoglo?

0 0 hvala 0
15 godina

Ako je disk u banani nema veze koji OS ćeš probati na njega instalirati, jednostavno neće radit

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

a kod kupnje novog,u laptop paše bilo koji SATA disk,mislim svi su istog oblika? i evo pokrenuo sam HD tune sa hirensa,pa čekam rezultate...

0 0 hvala 0
15 godina

Da, bilo koji 2,5 sa sata priključkom

17 godina
mbalug kaže...

a kod kupnje novog,u laptop paše bilo koji SATA disk,mislim svi su istog oblika? i evo pokrenuo sam HD tune sa hirensa,pa čekam rezultate...

Paše svaki SATA disk 2.5" formata, 3.5" ne stane (preveliko).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
16 godina
neaktivan

Imam nekih oštečenih blokova na poziciji od 10Gb,  0,1% je oštećeno (tri ona kvadratića), ima tu pomoći?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 21:06 (mbalug).

0 0 hvala 0
15 godina

Ima nekih programa za sređivanje toga al je sve to kratkog vijeka. Moj savjet ti je da digneš neku linux distribuciju s sticka, kopiraš s harda neke bitne podatke ako ih imaš i kupiš si novi disk pod hitno.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

eto hvala,puno si mi pomogao..nisam ništa bitno ni imao kad sam imao problema s tim,pa nisam stavljao ništa bitno...eto još jednom hvala.. BTW kako ide prema kraju,našao je još oštečenih blokova i dal je dobro kupovati hard preko njuškala?

0 0 hvala 0
15 godina

Pa dobro je kupovat ako disk ima garancija i ako se možeš osobno naći za primopredaju, danas je popularno umjesto stvari koje su plaćene dobit cigle i rezance u paketu, tako da dobro pripazi s kim trguješ.

btw imaš gumb hvala

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice