Ovako,nisam bio siguran dal da tu postam il u softwareski dio...imam problem sa hardom na laptopu..instaliram os,radi 15-mjesec dana i više ga nemogu bootati. JEdnostavno ne može pronači datoteku...to mi se dogodilo sa svakim osom do sad..instaliro sam par puta xp,sedmicu,ubuntu,backtrack...i sad idem opet xp i nemože mi formatirati disk..izaberem veličinu particije 10GB i dođe do 92 % i stoji..nisam išao na quick format..eto,dal zna itko rješenje za ovo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako,nisam bio siguran dal da tu postam il u softwareski dio...imam problem sa hardom na laptopu..instaliram os,radi 15-mjesec dana i više ga nemogu bootati. JEdnostavno ne može pronači datoteku...to mi se dogodilo sa svakim osom do sad..instaliro sam par puta xp,sedmicu,ubuntu,backtrack...i sad idem opet xp i nemože mi formatirati disk..izaberem veličinu particije 10GB i dođe do 92 % i stoji..nisam išao na quick format..eto,dal zna itko rješenje za ovo?
Jeli sad možeš ući u windowse? Ako možeš skini HD tune i pregledaj disk. Ako ne možeš skini hirens boot cd, mislim da na njemu ima alata za pregledat disk.
nemogu,srušeni su...i da evo nakon pola sata je prebacio na 93% kod formatiranja :D imam hirens boot cd pa ću s njim probati...a da probam sa sata driverima instalirati xp,dal bi to možda pomoglo?
Ako je disk u banani nema veze koji OS ćeš probati na njega instalirati, jednostavno neće radit
a kod kupnje novog,u laptop paše bilo koji SATA disk,mislim svi su istog oblika? i evo pokrenuo sam HD tune sa hirensa,pa čekam rezultate...
Da, bilo koji 2,5 sa sata priključkom
a kod kupnje novog,u laptop paše bilo koji SATA disk,mislim svi su istog oblika? i evo pokrenuo sam HD tune sa hirensa,pa čekam rezultate...
Paše svaki SATA disk 2.5" formata, 3.5" ne stane (preveliko).
Imam nekih oštečenih blokova na poziciji od 10Gb, 0,1% je oštećeno (tri ona kvadratića), ima tu pomoći?
Ima nekih programa za sređivanje toga al je sve to kratkog vijeka. Moj savjet ti je da digneš neku linux distribuciju s sticka, kopiraš s harda neke bitne podatke ako ih imaš i kupiš si novi disk pod hitno.
eto hvala,puno si mi pomogao..nisam ništa bitno ni imao kad sam imao problema s tim,pa nisam stavljao ništa bitno...eto još jednom hvala.. BTW kako ide prema kraju,našao je još oštečenih blokova i dal je dobro kupovati hard preko njuškala?
Pa dobro je kupovat ako disk ima garancija i ako se možeš osobno naći za primopredaju, danas je popularno umjesto stvari koje su plaćene dobit cigle i rezance u paketu, tako da dobro pripazi s kim trguješ.
btw imaš gumb hvala