Problem s grafom (Code 43)

poruka: 7
|
čitano: 8.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok ljudi.

Evo ovako , imam problem s grafickom karticom...

U Device manageru pod Display adapters mi ocitava moju graficku karticu ali pokraj nje se nalazi ona mali zuti trokut s usklicnikom, kada udjem u properties pise sljedece "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)"

Ovako je doslo do problema: Igrao sam F1 2010 , izasa iz igre i ekran mi se zacrnio na 2~3 sekunde pa sam upalio PES2011 i tu su mi odjednom poceli se svakakvi artefekti prikazivat te se PC sam od sebe restarta.

Nakon restarta na desktopu sve izgleda OK , nije dosla nikakva notifikacija i ja pokusam ponovno u igru F1 2010... i ista stvar , cim mi se menu pokazao ingame gfrafika poludila te se nit 5 sekundi nakon toga PC opet restarta.

E ali nakon toga vise nije bilo isto , windowsi se dizu na najmanjoj rezi , uopce nemogu namjestit svoju default rezu (1600 x 1050), igre uopce ne rade i kao sto sam rekao device manager pokazuje taj Code43 na grafici...

Koristim Windows 7 , graficka je 9800 GTX+ , stara je 2 godine nikada clockana nit sam ikada ima problema s njom, sve moguce drivere sam prova bez rezultata

Surfajuci nisam nasa nikakvo rjesenje ... jedino pretpostavke da me je grafa napustila ili da mi je "otisla" memorija na grafi

Buduci da ja mogu radit sve u windowsima i mogu cak namjestit rezu 1600 x 1200 , gledat videe premda je losija slika i nisam siguran da je to kvar na grafici...

Ali moram dodat da sam danas provao ATI HD4670 i sve je opet bilo normalno sto opet govori da je problem u mojoj grafi

Ako netko zna il je imao isti problem nek pomogne ... thx

Cheers

sup
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Možda se grafa pregrijava. Trebao bi ju rastaviti, očistiti i zamijeniti termalnu pastu.

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s grafom (Code 43)

Evo baš danas je i mene moja počela zahebavati. POkrenem cod 4 i počeli su mi artefakti, slika se počela smrzaviti i na kraju blokiro cijeli komp. Restartam ga ja i na početku izmješana slova uđem u bios isto izmješana slova i neke crtice po ekranu. Zatim sam na netu našo tutorijal kako popraviti grafu pomoću pećnice. I ja slijedio upute i voila, grafa proradila. Jednostavno staviš grafu u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na 9 min i trebala bi raditi.

Možda zvuči smiješno ali zaista djeluje!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 23:06 (mrog 33).
14 godina
neaktivan

@vex5555 sumnjam da se grafa grije , jer ni vent nije uopce vrtio koliko bi se vrtio primjerice ljeti po onim vrucinama a ja derem nove igre , no ona svejedno nije se gasila

@mrog bas sam gleda taj topic , ako ne nadjem nikakvo rjesnje to cu definitivno provat

sup
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem s grafom (Code 43)

ee posto trazim vec 4 sata kako da popravim problem,napisat cu ovdje sta je problem zapravo,naime igrao sam league of legends a igram vec 4 mjeseca i nista se nije desavalo dosad,zamrzu mi slika ja reset comp kad mi se rezolucija pomjeri na 800x600,nisam shvatao dok nisam uso u device manager i vidio da mi driver ne radi,odnosno ima onaj zuti usklicnik,neko molim da mi pomogne kako da napravim,jer sam skidao dosta programa i svi ti programi nadji graficku kao da je tu,kada idem update driver nadje mi driver na compu ali ne radi,sta da radim ?? molim vas pomozite,dali ce formatiranje racunara popravit situaciju

Inace windows 7 32 bita
graficka 512 n vidia g force  8500 GT

15 godina
neaktivan
Re: Problem s grafom (Code 43)
bekaatz kaže...

ee posto trazim vec 4 sata kako da popravim problem,napisat cu ovdje sta je problem zapravo,naime igrao sam league of legends a igram vec 4 mjeseca i nista se nije desavalo dosad,zamrzu mi slika ja reset comp kad mi se rezolucija pomjeri na 800x600,nisam shvatao dok nisam uso u device manager i vidio da mi driver ne radi,odnosno ima onaj zuti usklicnik,neko molim da mi pomogne kako da napravim,jer sam skidao dosta programa i svi ti programi nadji graficku kao da je tu,kada idem update driver nadje mi driver na compu ali ne radi,sta da radim ?? molim vas pomozite,dali ce formatiranje racunara popravit situaciju

Inace windows 7 32 bita
graficka 512 n vidia g force  8500 GT

Kao prvo, grafa ti se zagrijava, čim počneš igraš igru a grafa počne naprezat dok raste temperature i počne smrzavat i restaraš ali ti se smanjila na nižu rezu.

Dijagnoza: Uzrok je kao hladni lem.

Postoji rješenje vidi na temi : Popravak grafičke kartice korištenjem pečnice.

I nakon pečenja nornalno će radit kao da se nije dogodilo.

Takvu grafu sam ja popravio. Ako je grafa ima pasivni hladnjak potrebno namontirat vent i složit napon da radi vrtnje venta i u kompu super radi i stalno na nižoj temperaturi.

Nenad
15 godina

Ja sam imao 9800GT sa istim problemom koji sam riješio pečenjem u rerni. Naravno, čim sam je popravio odmah sam je prodao!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice