Bem ti kompjuter , nasekira se pravo...
Nakon što me je jaran izradio da doleti do mene da mi pomogne (100 puta rastavljao svoj kompjuter stari i sastavljao, ima veliko iskustvo na svojoj strani) sa ugradnjom grafičke asus 6850 i napojne Forton 600 w (gold), odlučio sam da ga ja krenem sastavljati.
Između ostalog sam morao ugraditi i DVD RW novi , te termalnu pastu staviti na cpu sa kojim već dugi niz godina imam probleme sa temperaturom.
Krenulo je odlično, sve sam rastavio , mada odma sam znao da je najlakše rastaviti , al hajd sad valja sastaviti 
Nekako sam sastavio sve kablove skopcao ih, da bi me onda ebeni cooler od procesora zadrzao sigurno jedno pola sata nije htio da se zašarafi , ma nema sansi. Hajd stavio sam ga nekako pritom razmeljao citavu onu pastu , ali hajd...
Pri tome sam morao skinuti staru grafičku jer mi je pravo smetala prilikom postavljanja. Odlučim da odma stavim novu grafičku spojim sve , palim računar kad ništa , pri tome primjetim da nisam uopste prikopcao kabal od napojne
Između postavljanja ovih stvari sam ospavao jedno 2 sata i preznojio se jedno 15 puta.
Sve spojim opet fino, pokrenem kad nema slike na monitoru. Monitor radi ali nema ne ocitava računar... Tako nervozan opet prespajao i opet isti problem.. Nervozan legnem čitao jedno 50 stranica na internetu preko mobitela , ma nema sta nisu govorili da je problem mozda do cpua
do ovog do onog, ja nikakav takav kontam moram zvat sad nekog majstora... Uglavnom svi su cooleri unutra uredno radili... Ospavam čitavih 6 sati budim se ujutru u 6
opet pokusavam i uvidim da na onom connectoru sa strane sto se grafička ugrađuje u monitor ostala 4 ona komadica kao šarafi samo su to od grafičke 
, valjda kad sam u prvi onaj connector spojio , pa nije moglo, pa ga nervozan odšarafio i otkino
uradim isti belaj i na drugom plug in connectoru ... Nervozan bez imalo nade legnem opet mada nema šansi zaspati ... Kontam sigurno je i grafička sad otišla totalno
Opet nema sna, ustajem vadim staru grafičku stavljam novu i upali se kompjuter.............
Eh sad prije svega :
Temperatura procesora 49-51 stepeni [opalo na 47,pa na 43 , pa na 51 ugl za'ebaje se]
Grafičke [rekordnih
] 69 pa i na 70 nagura - stepeni [edit evo sad je opala na 64
]
Matična ubjedljivo najbolja sa 40 stepeni...
Dalje , ram 4 gb single channel DDR2 @ 312 mhz jel uredu da radi na ovako maloj frekvenciji, inace zar nebi trebalo na 666 valjda ili 800 ?
Sta cu sa ovom mojom grafičkom i onim komadicima , evo tog famoznog plug in connectora (ili kako god da se zove)
Inace procesor je amd athlon 4800 +, matična msi k9n ultra...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Grafičke [rekordnih
]
je li u idle ili loadu nagura 70°C ?
Grafičke [rekordnih
]
je li u idle ili loadu nagura 70°C ?
U idle-u, mada evo sad je 60-61 tako da sve je uredu, mada to nije sada ni malo bitno jer je ovo stara grafička, tj ati 2600 xt
U idle-u, mada evo sad je 60-61 tako da sve je uredu, mada to nije sada ni malo bitno jer je ovo stara grafička, tj ati 2600 xt
a sta je sa novom grafom je li proradila? nego, ja mislim da ti nece predstavljati problem to sto si otkinuo ta dva komadica sa grafe (oni samo sluze za cvrsto drzanje tog kabela sa grafickom), s obzirom da si ih otkinuo, mozda ti se taj kabal bude stalno vadio iz grafe, a mozda ne (da se to sredit).. prijatelj je isto tako otkinuo samo taj lijevi komadic, ali poslije mu je sve radilo normalno
vjerujem da si sve spojio ali jesi li slučajno zaboravio dodatno napajanje za grafu ili za proc spojit?
Ne radi i nemislim bar jedno 24 h pokušavat jer sam se izmorio baš
spojio sam dodatno napajanje tj 2 kabla iz napojne na kojima piše vga 1 ...