Problem sa dvd citacem.

poruka: 6
|
čitano: 2.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Problem sa dvd citacem.

Kao sto sam naslov kaze,imam problem da mi ne cita dvd (windows 7) kada hocu da bootam.Taj isti dvd koristi i moj drug i kod njega radi.Ali kada ubacim taj isti dvd (windows 7 ) kada normalno pokrenem racunar ,znaci kada ga pokrecem iz desktopa radi bez problema.I tako sam pokusao instalirati i upsjelo je (znaci iz desktopa,kada se ubaci windows 7 pa install now itd...) .ali onda kada pokrecem bilo sta,npr. my computer itd.otvori se error i pise mi explorer.exe ,i pise nesto u tom smislu da nemam pristup.I kako da rijesim ovaj problem.Digao sam sebi xp (cita obicne cd-ove u bootu.) i radim na xp-u.mada mi je vise dosadio.

My Life ,My Pc
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa dvd citacem.

Porovjeri u Device Manager da nije slučajno ga prebacilo u PIO mode. Ako jeste, vrati ga na DMA.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 20:37 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Problem sa dvd citacem.

a mozes li mi reci kako to da odradim,trenutni mi je sistem xp!

My Life ,My Pc
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa dvd citacem.

Device Manager-IDE/ATA/ATAPI controllers - nađi gdje se nalazi DVD, uključi DMA i restartuj računar. Alternativna opcija je da deinstaliraš sve što se nalazi pod IDE/ATA/ATAPI controllers pa tek kad zadnju deinstaliraš restartuj računar. Nakon što se OS digne, tražiće još 1 ili 2 puta restart.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Problem sa dvd citacem.

hvala tebi drug puno,ali ovo je u pitanju jedan jakooo star citac , pa cu najvjerovatnije kupiti sebi drugi.

My Life ,My Pc
14 godina
protjeran
Re: Problem sa dvd citacem.

evo drug mi je dosao,donio svoj citac i digao sam win7.radi perfrektno,barem bolje nego sto sam se nadao. ;)

My Life ,My Pc
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice