Kao sto sam naslov kaze,imam problem da mi ne cita dvd (windows 7) kada hocu da bootam.Taj isti dvd koristi i moj drug i kod njega radi.Ali kada ubacim taj isti dvd (windows 7 ) kada normalno pokrenem racunar ,znaci kada ga pokrecem iz desktopa radi bez problema.I tako sam pokusao instalirati i upsjelo je (znaci iz desktopa,kada se ubaci windows 7 pa install now itd...) .ali onda kada pokrecem bilo sta,npr. my computer itd.otvori se error i pise mi explorer.exe ,i pise nesto u tom smislu da nemam pristup.I kako da rijesim ovaj problem.Digao sam sebi xp (cita obicne cd-ove u bootu.) i radim na xp-u.mada mi je vise dosadio.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Porovjeri u Device Manager da nije slučajno ga prebacilo u PIO mode. Ako jeste, vrati ga na DMA.
a mozes li mi reci kako to da odradim,trenutni mi je sistem xp!
Device Manager-IDE/ATA/ATAPI controllers - nađi gdje se nalazi DVD, uključi DMA i restartuj računar. Alternativna opcija je da deinstaliraš sve što se nalazi pod IDE/ATA/ATAPI controllers pa tek kad zadnju deinstaliraš restartuj računar. Nakon što se OS digne, tražiće još 1 ili 2 puta restart.
hvala tebi drug puno,ali ovo je u pitanju jedan jakooo star citac , pa cu najvjerovatnije kupiti sebi drugi.
evo drug mi je dosao,donio svoj citac i digao sam win7.radi perfrektno,barem bolje nego sto sam se nadao. ;)