Problem s Asus P5B-VM i Pentium Dual Core E6600

poruka: 5
|
čitano: 3.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovo je moj prvi post - pa molim za razumijevanje ako lupim nešto - njab sam!Belji se

Pokušavam složiti HTPC:

MBO Asus P5B-VM

CPU Intel Pentium Dual-Core E6600, 3.07GHz

RAM DDR2 Kingston KVR800D2N5/2G

Grafika onboard

No name slim mATX kućište s 230W napajanjem

HDD Hitachi Deskstar (neki) ....

...

Ostalo standardno

Problem je u tome što kad sve spojim - konfa ne daje znakove života.

U stvari - fanovi se vrte, zeleno svjetlo na ploči svijetli, disk vrti, ali nema bipa i nema BIOS POST-a (ne mogu ući u BIOS) - na ekranu crnilo do bola! Neodlučan

RAM je na popisu memorija koju ploča podržava ali proc nije!

Da li netko ima slična iskustva s tom konkretnom MBO- jer ja nemam mogućnost stavljanja nekog drugog proca (sa referentne liste) na tu MBO, pa da vidim da li je proc krivac za moj problem!

Ostale komponente su provjerene na drugoj konfi i rade.

Jedino možda da 230W napajanja nije dovoljno (mada sumnjam za ovo bi bilo i 200W dovoljno)!

Unaprijed hvala na konstruktivnim i dobronamjernim savjetima!

Pozz

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može biti da je do napajanja...

0 0 hvala 1
17 godina
RE: Problem s Asus P5B-VM i Pentium Dual Core E660
mrak ptica kaže...

ali nema bipa i nema BIOS POST-a (ne mogu ući u BIOS) - na ekranu crnilo do bola! Neodlučan

RAM je na popisu memorija koju ploča podržava ali proc nije!

Prema asusovoj support stranici tvoj proc nije kompaktibilan sa tom pločom, male su šanse da je do napajanja....

Taj tvoj chipset od matične ( G965 ) je u suštini nešto oslabljena verzija P965 chipseta pa recimo za mbo P5B ima noviji bios i tvoj procesor je podržan

dok za tvoju ploču nema novijeg biosa i zadnji "najjači" pentium dual core što ide gore je E2220. Možeš probat sa drugim napajanjem, nemaš šta izgubiti....

15 godina
neaktivan

S obzirom da sam dobio MBO (Asusa) sklon sam zamijeniti MBO - (rađe nego CPU jer je on skuplji i njega sam kupio)!

Koju MBO predlažete, a da mi se dobro slaže s Pentium Dual Core E6600 i prethodno navedenom memorijom!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s Asus P5B-VM i Pentium Dual Core E660

Evo ova ploča podržava sve 775 proceve i vjerojatno tu memoriju koju si naveo i dosta je jeftina, a opet kvalitetna http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_78&products_id=6131

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice