Problem sa 5.1 zvukom u visti x64

poruka: 6
|
čitano: 1.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav!

Kao što u naslovu piše, imam problema s podešavanjem kompletnog surround zvuka u Visti Ultimate x64.

Kada u postavkama Sounda u control panelu testiram zvuk u 5.1 sustavu svi zvučnici reagiraju i daju dobar zvuk.

Međutim kada pustim neku pjesmu,film i sl. prednja 2 i centar rade dobro (iako tiho),a subwoofer i stražnja 2 ne daju nikakve znakove života.

Nedavno sam prešao s Xp-a u kojem je sve radilo odlično.

Zvučna kartica koju koristim je "Aureon 5.1 USB MK II" (Terratec je proizvođač). Na njihovoj stranici ne postoje driveri za Vistu,ali su ostavili pdf u kojem piše kako se kartica osposobljava za Vistu.

Prošao sam sve kako je objašnjeno,ali subwoofer i stražnji sateliti ne rade.

Pokušao sam spojiti zvučnike na zvučnu na matičnoj (Gigabyte EP-45-DS3R) nakon što sam instalirao odgovarajuće drivere ali tada su radila samo prednja 2 (ni Realtek HD Audio Menager nije bio od neke pomoći).

Za spajanje sa zvučnicima koristim 3x3.5 jackove.Koristio sam WMP (mislim 11-icu) i winamp.

Postoji li način da zvuk bude kao što je bio u Xp-u?

Hvala...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Si siguran da je objasnjeno za vistu x64? Možda je za x32... I da dali si probao u samim programima to namjestati?

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa 5.1 zvukom u visti x64
autorov komentar
Black Knight kaže...

Si siguran da je objasnjeno za vistu x64? Možda je za x32... I da dali si probao u samim programima to namjestati?

Nisam siguran da je za x64 jer nigdje nije pisalo,ali to mi je bila jedina nada pa se nisam na to previše obazirao. Uostalom čini mi se da vista može neke stvari pokretati u kompatibilnosti s x32 ,ako nije moguće u x64 al nisam siguran... Pa po programima sam njuškao ali nisam našao ništa što mi se činilo bitno. Možda sam se tu prevario....
17 godina
neaktivan

Instaliraj si program pod imenom Virtual DJ i u opcijama imas da postavis koje zvucnike da koristis...

I dali ti je u Control Panel-->Sound And Audio devices-->Kartica volume pa dolje advanced i onda 5.1 speakers postavljeno?

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa 5.1 zvukom u visti x64
autorov komentar
Black Knight kaže...

Instaliraj si program pod imenom Virtual DJ i u opcijama imas da postavis koje zvucnike da koristis...

I dali ti je u Control Panel-->Sound And Audio devices-->Kartica volume pa dolje advanced i onda 5.1 speakers postavljeno?

Probao sam s Virtual DJ ali nisam našao takve postavke. Ponudio je samo opciju da izaberem koju zvučnu karticu želim koristiti i opet ne rade svi nego samo 2 ili 3.. U CP sam sve okrenio naglavce i pokušao sve moguće kombinacije prije nego što sam došao ovdje. Ne znam jesam li spomenio da kada sam postavio na 7.1 sustav dobio nekakve slabašne zvukove iz stražnjih zvučnika (ni 20% od onoga u xp-u),ali je sub i dalje mirovao.
17 godina
neaktivan

Zapravo zvucnici ti rade. Probaj upalit neki dvd sa surroundom pa ces vidjet da koristi svih 6 zvucnika. Vista ima te tendencije da pusta glazbu u onako kako je po deufaltu. Znaci mp3-ca je po deufaltu stereo pa ju pusta samo na dva zvucnika. Zaista ne znam kako rijesiti ovaj problem (jer problem nije ni do jednog playera), mozda postoje kakvi plug-inovi.

osjecam se kao prezervativ istrosen al' ispunjen jer sam pogodio cilj

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice