Previše bučan komp..

poruka: 9
|
čitano: 4.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Previše bučan komp..

Otkad sam stavio novi cooler  komp mi je previše bučan...stavljali su mi u shopu..ali sam ustanovio da nije do coolera...čim se ugasi komp na klik prestane iritantan zvuk....čim se upali počinje u sec...šta bi moglo biti..sa starim coolerom nije bilo do tog zvuka..da nisu nešt krivo spojili???

My way
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Previše bučan komp..

Na šta si stavio novi cooler ? Procesor,  grafičku ... ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Previše bučan komp..

Pogledaj je li spojen na ploču tamo gdje treba biti spojen (CPU FAN ili slična oznaka). Ako nije, možda je na ploči na konektoru koji nema regulaciju brzine ili pak drito na molexu od napajanja (= opet se vrti konstantnom, maksimalnom brzinom). Ne bi bilo na odmet da veliš o kojem cooleru se radi.

I kako si to, molim te, ustanovio da nije do coolera? Tako što se ne čuje kad je komp ugašen? :D

Ako ti kanta nije pod garancijom, tj. smiješ ju otvarati, gasi ostale ventilatore u kućištu pa fino sistemom eliminacije.

s.f. - s.n.
15 godina
Previše bučan komp..

Tako je, otvori kučiste ( ak nije pod garom ) i jedan po jedan cooler zaustavi prstom na 2-3 sekund i kad prestane bučat naći ces uzrok !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

stavljao sam na proc...cooler je xilence m806 xq series....ma kad ga u speedfanu pojačam oba 2 venta na 100% čujese onak malo cooler kad ga smanjim niš se nečuje....a ovaj zvuk iritantni i dalje ostaje...sumnjam na napajanje ali  novo je...

My way
16 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Otkad sam stavio novi cooler  komp mi je previše bučan...stavljali su mi u shopu..ali sam ustanovio da nije do coolera...čim se ugasi komp na klik prestane iritantan zvuk....čim se upali počinje u sec...šta bi moglo biti..sa starim coolerom nije bilo do tog zvuka..da nisu nešt krivo spojili???

Uzmi čačkalicu i otvori kućište i po jednu nakratko zaustaviš vent pomoću čačkalicu tako da nađeš tko to pravi buke.  Postoji vent na procu, grafičku, dodatni vent u kučištama, dodatni venta za MBO i napajanje. A neki napajanje ima jedno venta ima i sa dva venta.

15 godina

ipak je bio cooler..isključio sam doljnji ostavio sam samo ovaj gornji što ima regulaciju...sad je pretih...a temp. par stupnjeva u idle load isti...

My way
16 godina
neaktivan
Previše bučan komp..

Evo momci jedno pitanje od par dana komp mi je sam od sebe poceo buco raditi ali samo nakon sto igram oko 30 min gledao sam temeperature komponenti prije i poslije igranja. Grafa potpino normalna kao i maticna ali nesto mi je na procesoru sumnjivo. Imam AMD Phenom II x4 3.2 Ghz svaka jezga, kad igram sve jezgre su mi na 59 stupnjeva osim one Core 0 koja zna nekada skoit na 60. Da li imam razloga za zabrinutosi i ima li kakvih savjeta?

0 0 hvala 0
15 godina
Previše bučan komp..

Otvori kuciste i slusaj odakle dolazi buka , jer ovako moze bit bilo sto , npr. neki vent , cooler od grafe i proca ...

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice