Pretamno printanje

poruka: 12
|
čitano: 3.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pretamno printanje

Radi se o multifunkcijskom uređaju EPSON BX300F. Nisam ga puno koristio, nedavno sam zamijenio originalne tinte koje su se potrošile i s kojima je ispis bio u redu.

Stavio sam zamjenske i sve vrste ispisa su pretamne, da ne kažem praktički negledljive. Pokušao sam maksimalno dizati osvjetljenje, mijenjati saturaciju, mijenjati postavke Color Managementa, stavljati Best Photo ispis, mijenjati vrstu papira i ništa. Pokrenuo sam Nozzle Check i Head Cleaning, no ništa se nije promijenilo.

Kažem, MFU je malo korišten, tako da su u njemu još bile originalne tinte s kojima je sve bilo ok. A sad sr...

Uvijek sam koristio zamjenske tinte i nikad nisam primječivao razliku u kvaliteti ispisa, no ovo sad je stvarno drastično.

Eto, pa ako netko ima rješenje bio bih mu zahvalan...

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 1:17 (bjede).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Pretamno printanje

Iskljuci odnosno stavi kvacicu na  No Color Management ili probaj stampati sa Epson Vivid ili vidi u postavkama kako je postavljena Gamma . Uz to ukljuci i Print Preview da bi vidio kako ce biti odstampana slika (obicno je tacno to sto vidis tamo)

Ako stampas preko Photoshopa stavi kvacicu na Printer manages colors ili ako si vec dozvolio da Photoshop barata sa bojama onda obavezno iskljuci da ti printer managira boje

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne
17 godina

Stavio sam na No Color Management, pokušavao sam sa Epson Vivid i Adobe RGB. Pokušavao sam sa Gammom na 1.8 i 2.2 i ništa.

Na print preview vidim promjene kad mijenjam osvjetljenje, kontrast i sl. ali su u konačnici kod ispisa promjene neznatne.

Imaš li i ti ovaj printer ili?

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
18 godina
neaktivan

Imam Epson-a (SX115, 215....) ali vrlo mi je cudno ovo sto kazes da nisi mozda promjenio redosled boja u printeru ili mozda su pogresno oznacene.

Sto se dogada kada printas greyscale. Odstampaj nesto sivo i javi

17 godina
Lazarus Long kaže...

Imam Epson-a (SX115, 215....) ali vrlo mi je cudno ovo sto kazes da nisi mozda promjenio redosled boja u printeru ili mozda su pogresno oznacene.

Sto se dogada kada printas greyscale. Odstampaj nesto sivo i javi

Kako misliš promijenio?! Stavio plavu na mjesto žute i sl.? Ne, nisam toliki tudum: ;) A mislim da bi onda bilo poremećaja u ispisu. ;)

Evo probao sam sad crno-bijelo, nema razlike, isto je pretamno.

18 godina

http://www.tracyvalleau.com/blog/?p=14

slična tematika u sprezi sa photoshopom, ali možda se nešto slično i kod tebe događa.. pogledaj da li imaš kakav profil za ispis, možda je u tome kvaka..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
ferovca1 kaže...

http://www.tracyvalleau.com/blog/?p=14

slična tematika u sprezi sa photoshopom, ali možda se nešto slično i kod tebe događa.. pogledaj da li imaš kakav profil za ispis, možda je u tome kvaka..

Ma čitao sam nešto za te profile, ali nisam ništa mijenjao u postavkama ni kad su bile originalne tinte, tako da mislim da nije potrebno ni sada.

Mislim da s time neće biti poboljšanja.

Inače ne printam ništa iz Photoshopa, riječ je o fotografija u Wordu i Nero Cover Designeru (omoti).

18 godina
neaktivan
bjede kaže...

Kako misliš promijenio?! Stavio plavu na mjesto žute i sl.? Ne, nisam toliki tudum: ;)

Ma ne, naravno da nisi "tudum" ali braca kinezu ponekad jesu. Jednostavno zaljepe pgresni naljepnicu i to je to. Provjeri...

Mozda se nesto zblesavilo u Color Managmentu unutar Windowsa? Postavke u Wordu? Mozda je postavljeno na draft ili print all color as black?

17 godina
Lazarus Long kaže...
bjede kaže...

Kako misliš promijenio?! Stavio plavu na mjesto žute i sl.? Ne, nisam toliki tudum: ;)

Ma ne, naravno da nisi "tudum" ali braca kinezu ponekad jesu. Jednostavno zaljepe pgresni naljepnicu i to je to. Provjeri...

Gdje da provjerim sve ove postavke?

Iako mislim da nije do toga, jer, kažem, ja nisam ništa dirao, a s originalnim tintama nije bilo problema.

EDIT:

Još nešto što nisam odmah naveo...
Prvo mi se naravno potrošila crna, tako da sam nju prvu mijenjao, a CMY su neko vrijeme još bile originalne, tako da moguće da je crna problematična. Iako sam probao 2 proizvođača i nije bilo poboljšanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 13:06 (bjede).
18 godina
neaktivan

Uh, ja mislim da si nehotice ukljucio da ti driver miksa sve boje u nedostatku crne. Ubij me ako znam kako se iskljucuje ova opcija. Mislim da ti se printer malo zbunio u pogledu boja.

Probaj skinuti SSC Service Utility for Epson Stylus Printer ali prvo provjeri da li je tvoj model podrzan i dobro prouci upute na strani. Ovo je vrlo koristan utility

17 godina
Lazarus Long kaže...

Uh, ja mislim da si nehotice ukljucio da ti driver miksa sve boje u nedostatku crne. Ubij me ako znam kako se iskljucuje ova opcija. Mislim da ti se printer malo zbunio u pogledu boja.

Probaj skinuti SSC Service Utility for Epson Stylus Printer ali prvo provjeri da li je tvoj model podrzan i dobro prouci upute na strani. Ovo je vrlo koristan utility

Pa kažem da nisam ništa dirao ni mijenjao.

Kažeš u nedostatku crne, ali crne ima dovoljno! Mislim da sigurno nije do toga.

Što se tiče SSC-a, i ranije sam čuo za njega, ali nažalost ne podržava moj model. :(

18 godina
neaktivan
bjede kaže...

Što se tiče SSC-a, i ranije sam čuo za njega, ali nažalost ne podržava moj model. :(

Onda problem je svakako u bojama ili ako si u mogucnosti pozovi nekog frenda sa laptopom pa probaj printati preko njegovog kompjutera.

Skoro sve smo "isporobali" osim nove (druga marka) boje

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice