Pregrijavanje kompjutera

poruka: 6
|
čitano: 6.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje kompjutera

Imam problem sa temperaturama u kompjuteru.

Bočne strane su maknute s kompjutera, a na jednoj od njih imam još jedan ventilator koji, čini se, ništa ne pomaže.

Nakon nekog vremena, ako idem pogledati video na npr. youtube kompjuter se restarta i javi BSOD koji je vezan uz grafičku karticu (kada ga analiziram javi problem vezan uz nv4_disp.dll).

Također ako igram neke određene igre koje nisu grafički zahtjevne npr. (Medieval II TW...)

Sada ne znam da li je to zbog drivera ili temperature kompjutera, stavljao sam više puta najnovije drivere no svejedno ne pomaže.

Trenutno imam Windows XP i to mi se događa na njemu, dok sam imao Windows 7 nije se ništa događalo.

Hvala unaprijed na pomoći.

Temperature: http://img195.imageshack.us/img195/8973/tempkomp.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 16:08 (krastavac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje kompjutera

temperature su dobre.. sta se toga tice ako nemas problema sa win7 a sa xp imas mozda je do drivera

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje kompjutera
krastavac kaže...

Imam problem sa temperaturama u kompjuteru.

Bočne strane su maknute s kompjutera, a na jednoj od njih imam još jedan ventilator koji, čini se, ništa ne pomaže.

Nakon nekog vremena, ako idem pogledati video na npr. youtube kompjuter se restarta i javi BSOD koji je vezan uz grafičku karticu (kada ga analiziram javi problem vezan uz nv4_disp.dll).

Također ako igram neke određene igre koje nisu grafički zahtjevne npr. (Medieval II TW...)

Sada ne znam da li je to zbog drivera ili temperature kompjutera, stavljao sam više puta najnovije drivere no svejedno ne pomaže.

Trenutno imam Windows XP i to mi se događa na njemu, dok sam imao Windows 7 nije se ništa događalo.

Hvala unaprijed na pomoći.

Temperature: http://img195.imageshack.us/img195/8973/tempkomp.jpg

Jesu to temperature u punom radu ili kad se nista nije radilo, ako je drugo lose ako je prvo dobro.

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
neaktivan

Kompjuter nije bio u punom radu, takve su temperature kod surfanja. Malo kasnije ću pokrenuti neku igru pa ću vidjeti kakve su onda temperature. Meni se čini da su temperature prevelike, iako 6400+ je poznat kao procesor koji proizvodi puno topline, a max. preporučena temp. mu je 64 °C.

15 godina
neaktivan
krastavac kaže...

Kompjuter nije bio u punom radu, takve su temperature kod surfanja. Malo kasnije ću pokrenuti neku igru pa ću vidjeti kakve su onda temperature. Meni se čini da su temperature prevelike, iako 6400+ je poznat kao procesor koji proizvodi puno topline, a max. preporučena temp. mu je 64 °C.

Upali prime 95 i nesto da ti optereti graficku.

Gamers Don't Die, They Respawn.
17 godina
Pregrijavanje kompjutera

Pozz.

Temperatura 64 stupnjeva ako se radi o običnom surfanju je previsoka za taj proc.

Makar proc može to izdržati.

Nedavno sam x2 6400 + zamijenio za novijeg. Na mome temperature

nikada nisu prelazile 55-58 stupnjeva na full load-u.

Dakle, lijepo čupaj van taj hladnjak ( jeli li tvornički crap ili aftermrket ?)

pa ga malo propušu i opiči novu pastu..

Ako ne pomaže kupuj novi hladnjak .. Npr. nei obični arctic coller za cca 100-150 kuna

sasvim je dovoljan za taj proc. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice