Pregrijavanje integrirane grafičke??

poruka: 10
|
čitano: 2.658
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

računalo

P4 3.0 ghz

MB: P5GC-MX

RAM: 512 MB ddr2

HDD 80 Gb

Grafička: neka intelova integrirana 

Frendu pao sustav bar mi je tako rekao ja izvadio hard u ladicu napravio backup podataka, lijepo formatiro i instalirat XP(tokom instalacije sam par puta morao ispočetka u sred inst mi se smrzne PC po slici mi pocne izbacivat neke cudne oblike i smetnje ali pc ne reagira mis stane ). lagano ga ja ocistim od prašine ventove i to i uspijem instalirat. Sad mi računalo radi 10 min do 45 min onda opet isti simptomi smrzne se slika sa tim smetnjama i računalo nece da se ponovo upali jedno sat nakon sto ga  prisilno ugasim. u međuvremenu sam stavio novu termalnu pastu na sve heatsinkove i na proc i na graf ali efekta nema ,by the way MANHATTAN pasta. Moja dijagnoza je da je da je grafulja u k**cu tj. da su lemovi otišli i da jedino pekara možda moze nešto pomoć. Mislim da na forumu ima dosta stručnjaka za ove teme pa očekujem potvrdu moje dijagnoze ili drugo mišljenje, 

kako bilo svaki savjet je dobrodošao(baš mi se nešto večeras da tipkat jesam ga razduljio ko dostojevski, jos samo nisam napisa da sam iša 3 puta pišat dok sam instalira xp :D)

vlastoručni potpis

0 0 hvala 0
13 godina

Nisi napisao kakve su temperature. Uglavnom, testirati RAM i HDD na drugom kompu. Pišeš da ti se na monitoru pojavljuju čudni oblici.....vjerovatno je grafika upitanju.

A za pišanje - smanji pivu{#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ako su artefakti graficka je. Probaj s diskretnom. Ako je sve u redu, do integruse je. Znam da se maticna moze pec, ali ja to nikad ne bi radio. Ima puno plastike koja se ne da skinut, a lako se otopi. Probaj u tih 10 min pogledat temp graficke. Nisam imao integrusu na ploci, ali mislim da ima svoj hladnjak. Ako su temp visoke stavi vent na njega, pomoci ce.
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje integrirane grafičke??

evo kako izgleda nakon 20 min rada desktop od XP

vlastoručni potpis
15 godina
neaktivan
Bijesni artefakti. Pogledaj temp i u biosu smanji taktove graficke. To se meni dogadjalo s preOC-anom grafickom, ali na starom napajanju.
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

To je slika kad zamrzne? Ako je tako, onda je RAM upitanju - testiraj.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
da to je slika nekad se vidi vise ostataka od desktopa
vlastoručni potpis
13 godina

Nisi opet naveo temperature (mogu biti uzrok problema). RAM je moj "osjećaj" da je uzrok problema, ali naravno da može biti i matična ili HDD, zato testiraj.

Kao što je kolega iznad naveo, probaj staviti grafičku karticu, ako snjom slika bude uredu, onda je integrirana grafa neispravna.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Definitivno ram imo sam takav problem da mem test sam radio 12 sati sve normalno nakon 24 sata ram vrisnuo identicna takva slika bila ..ko bi reko ode ddr2 1 gb u vjetar 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Definitivno ram imo sam takav problem da mem test sam radio 12 sati sve normalno nakon 24 sata ram vrisnuo identicna takva slika bila ..ko bi reko ode ddr2 1 gb u vjetar 

upravu si legendo sad sam ga  sa memtestom malo i vidite koju mi grešku izbaci!! mislim da je dijagnoza uspostavljena još jednom hvala svima

vlastoručni potpis
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice