znacu u svoju staru konfu sam stavio navedenu grafu i komp uopce s tom grafom ne zeli startat..inace imam soltekovu maticnu s celeron 2.6 procesorom 512mb rama..prije je u njemu bila ati radeon 9550 128mb..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imao sam ja prije tu grafu... to je AGP ako se ne varam. Meni je uredno radila. Možda ti napajanje nije dovoljno za grafu... Koje napajanje imaš??
Probaj ju turit kod nekog lege koji ima takav utor i malo bolje napajanje, ili posudi jače napajanje pa ćeš vidjeti, da neulažeš u napajanje ako nije krivo. I ja mislim da je grafa za AGP?
je grafa je agp i legne ona lijepo u utor i ja sve pospajam upalim komp i monitor se uopce ne pali, monitor ima nekih 5 mjeseci samsung syncmaster t200..posudio napajanje od kolege neko raptoxx rt-550abp, neko svemirsko i opet ista stvar..a sa starom grafom radi..probat cu kod frenda da nije problem u novoj grafi pa javim
Makni drivere od stare grafe prije nego staviš novu, ako ti matična ima kojim slučajem
integriranu grafičku možda pušta signal za monitor na nju!
To je vjerojatno AGP x8 grafička, koji AGP podržava tvoja matična?
pise da podrzava agp 8x i maknuo sam drivere od stare grafe , e sad dal ima integriranu ja mislim da nema, sto se tice toga sam noob..
Odi iza kompa, duboko udahni i otpuši prašinu =) pa baci pogled dali ima
istih portova kao taj u koji guraš kabel od monitora, a da nije odma do ovoga (tj. na grafičkoj)!
Pogledaj na netu pod slike u googlu, tražiš DVI i VGA port!
ima iza iste je velicine samo nije ko na grafi in utor nego out, tj ima utor samo je isti kao na kabelu koji ide od monitora
To ti je ili stari port za mišeka ili za nekakav joystick!
Nije to!
Neznam kaj bi moglo biti onda, probaj grafičku kod nekog drugog da nije ona crknuta,
jesi joj dao napajanje uopće?
Pogledaj jesi sve dobro spojio. Pogledaj da li ima dodatno napajanje.
Ako ti je matična puno starija onda neće raditi..
Tako sam i ja imao problema s njom, tako da sad radi na ploči Abit AI7, rezolucija 1680*1050px i to preko VGA, preko DVI daje crnu sliku..
ja isto mislim da ce bit maticna.uglavnom dao sam ga u servis pa nek oni vide da ne bi ja nesto sprzio na kraju..kad se vrati iz servisa napisem sto je bilo..hvala na odgovorima
dosao komp kazu da je maticna stara i da ne prihvaca grafulju, nabavio od frenda asrock plocu i radi sve ko urica