Pomoć oko nadogradnje

poruka: 9
|
čitano: 2.674
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoć oko nadogradnje

Evo ovako,imam jedan stariji računar po prilično dobar.Uzeo sam ga prije nekih dvije tri godine i nikada nisam imao problema ni sa kojim hardwerom.Odlučio sam da ga nadogradim,pa me zanima nekoliko stvari da li mogu ddr2 ram staviti umjesto ddr1 pošto je u mene ddr1.

I zanima me koliko maksimalno ram memorije mogu ubaciti,procesor je 2.4g.? I još jedno pitanje imam integriranu Intel grafičku i jel mogu staviti bilo koju?

Ako koja informacije treba vezana za računar koju nisam dao,postat ću.Samo trebam odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 15:49 (xsong).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko nadogradnje

Prvo 1. Koje tocno racunalo imas -- znaci Maticna ploca ili ako je brand koji model

w1k1n6 cro
14 godina
neaktivan
Pomoć oko nadogradnje

Na matičnu koja podržava DDR1 ne možeš staviti DDR2 memoriju.Najbolje ti napiši koja matična i procesor,ako ti je lakše skini free verziju Everesta pa copy,paste o matičnoj,proc,ram...Neovisno o integriranoj grafici možeš na matičnu "ubosti" grafičku.Opet je pitanje koji utor podržava ,AGP ili noviji PCI-E.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1Bleki kaže...

Na matičnu koja podržava DDR1 ne možeš staviti DDR2 memoriju.Najbolje ti napiši koja matična i procesor,ako ti je lakše skini free verziju Everesta pa copy,paste o matičnoj,proc,ram...Neovisno o integriranoj grafici možeš na matičnu "ubosti" grafičku.Opet je pitanje koji utor podržava ,AGP ili noviji PCI-E.

Postoje maticne koje podrzavaju ddr1 i ddr2 memoriju no pitanje je o kakvoj je ploci rijec kod tebe.  Svakako daj nam detaljno neki everst izvjestaj o kompu pa cemo ti pomoci

w1k1n6 cro
14 godina
neaktivan
Pomoć oko nadogradnje

Evo skinio sam everest,obzirom da prvi put radim sa njim ne znam da li sam našao tačan podatak.

Supported Memory Types     DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM

Maximum Memory Amount     4 GB

I procesor

CPU Type     Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)

Matična

Motherboard Name FUJITSU SIEMENS D1534

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 16:25 (xsong).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znaci prema maticnoj ploci radi se o brand ploci koja podrzava sam ddr1 memoriju i to u dva slota takodje posjeduje jedan agp slot za dodavanje graficke kartice max agp 8x. Agp utor je prilicno zastario i tesko je pronaci graficke za njih ali nije i nemoguce - no sumnjam da bi to rezultiralo nekim pomakom s obzirom na starost ostalih komponenti. Jedina isplativa nadogradnja bila bi dodavanjem vece kolicine ddr1 memorije s tim da imate na umu da mozete dodati max samo 2 slota tj samo dvije plocice. Osim memorije isplati se ugradit veci Hard disk ako vam racunalo treba za internet i skaldistenje veceg broja podataka. Izuzev toga druge se nadogradnje ne ispalte i ne preporucam. Sve osim navedenog rezultiralo bi nepotrebnim davanjem novca a porast preformasni bio bi minimalan.

w1k1n6 cro
14 godina
neaktivan
Pomoć oko nadogradnje

mPGA478 Socket Intel® Pentium® 4
Intel® 865G Chipset
400/533/800MHz FSB
2 DIMM Slots Dual Channel (DDRAM)
DDR PC2100/2700/3200
Max memory 2GB
No ECC Support
DIMMs must be paired for dual channel support
Integrated i865G Video Controller
Integrated i845GE and AD1980 AC97 Audio Codec
1 x Line In (rear)
1 x Line Out (front)
1 x Microphone In (front)
S/PDIF
I/O controller
2 x Ultra DMA/100 IDE Controller
2 x Serial ATA (1 drive per controller)
2 x PCI Slots on E383 Riser card(32bit)
1 x AGP Slot (8x)
8 x USB 2.0 ports (4 x rear, 2 x front, 2 x internal)
Integrated Intel 82547EI Fast Ethernet (10/100/1000 Mbit/s) LAN Controller
Mislim da bi to bilo otprike to.Uglavnom AGP utor za grafiku.E sad za čega bi ti komp služio,jer za grafiku i DDR1 memoriju bi mogao iskeširati i preko 200kn(otprilike) po raznim oglsima.Mislim da to prelazi vrijednost ostalih komponenti,neisplativo.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Kao sto rekoh nije bas ispaltiva investicija. Ako dosad imas 2 gb ram-a to je dovoljno za ugodan rad. Mozes dodati veci disk ako ti je prostor bitan - za sve drugo new pc. Da je neki soc 775 i pci-e onda bi se dalo vec nesto iskemijat.

w1k1n6 cro
14 godina
neaktivan
Pomoć oko nadogradnje

Ok onda,ma ne trebe meni pc imam laptop za pc igre,surfanje i tako to.Samo sam htjeo ovaj nadograditi pošto me je dosta vremena služio i nikada nije ni jedan dio izdao,al izgleda ipak se ne isplati.U svakom slučaju hvala vam  {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice