Pomoc Hard Disk

poruka: 6
|
čitano: 1.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoc Hard Disk

evo vako posto san nobina za komp iznutra ali znan nesto osnovno kupija san hd od 500 giga i iden ga ugradit i spojin onaj kaabel iz napajanja a onaj drugi sta ide na maticnu spojin ga a na maticnoj su vec ustekana 2 od dvd pogona i 2 hd a nz di cu sad ovoga ukljucit jeli mi ko moze pomoc?

1:1 CiSt RaCuN
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoc Hard Disk

Pretpostavljam da se radi o PATA disku, a ti više nemaš slobodnih PATA kontrolera na matičnoj ploči. Znači treba ti dodatni kontroler. Možeš kupit PCI karticu s PATA kontrolerom čije se cijene kreću oko 100 kn. Obično na takvim karticama imaš i neke dodatne kontrolere za buduće nadogradnje.

16 godina
neaktivan
Pomoc Hard Disk

to je sata western digital a ostalo bas i nisan skuzija jeli mi mozes malo pojasnit

1:1 CiSt RaCuN
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoc Hard Disk
U tebe je vjerovatno SATA a ne PATA, 100%
ako ti je isto kao u dolnjem dijelu slike onda je SATA ako ti je isto kao u dolnjem dijelu slike onda je SATA
Neznam šta da napišem :)
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoc Hard Disk

Dakle, imaš SATA disk. U tom slučaju treba ti dodatni SATA kontroler na koji ćeš spojit svoj hard disk. Pokledaj link, mislim da ti baš takva kartica treba pošto ima više vrsta kontrolera na sebi.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Kontroler+PCI%2C+SATA+x1%2C+PATA+x1%2C+eSATA++x1&option=artikl&id_kategorija=0532&id_artikl=053.200.035

16 godina
neaktivan
Pomoc Hard Disk

je sata je donji a usput kolko mi td mos vise dat?

InF3RnO 4eVeR
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice