evo nesto za malo starije strucnjake.
brat mi je dobio stari komp da se djeca igraju (a i da on pogleda film tu i tamo): ploca GA-BX2000 rev 1.0, zadnji BIOS (F9). proc 450 MHz. sdram siemens 128 mb pc-100. hard 10gb, grafa ati 8mb.
ja sam mu unutra stavio:Nvidia Riva TNT2 Model 64 graficku, dodao hard od 40gb i zamijenio PATA kabel brzim (80 pin), nabavio dvije plocice rama i tu nastaju problemi.
stavim hard unutra i drugi PATA kabel. upalim komp i radi sve.prepoznalo disk, formatiralo ga itd. ugasio sam komp i isprobao plocice. uz postojecu (siemes pc-100) sam samo dodavao. sa prvom (no name pc-133) radi (nisam isao do podizanja windowsa, samo bios). dodao trecu (ibm pc-133) i ne radi vise. ta ne valja. tako da sam ostavio samo prve dvije unutra i krenuo paliti komp.
i sad se zanimljiva stvar dogodi: krene sa ucitavaljem windowsa i onda mi izbaci error (zapravo, pisalo "STOP" i neki broj i opis - nisam siguran dal su brojke iste):
***STOP: 0x000000A5 (0X00010003,0X827C3280,0X00000005,0X827F0C70)
The ACPI BIOS in this system is not fully compliant with the ACPI
specification. Please read the README.TXT for possible workarounds. You
can also contact your system's manufacturer for an updated BIOS, or visit
http://www.hardware-update.com to see if a new BIOS is available.
The BIOS in this system is not fully ACPI compliant. Please contact your
system vendor or visit http://www.hardware-update.com for an updated BIOS.
If you are unable to obtain an updated BIOS or the latest BIOS supplied by
your vendor is not ACPI compliant, you can turn off ACPI mode during text
mode setup. To do this, simply press the F7 key when you are prompted to
install storage drivers. The system will not notify you that the F7 key
was pressed - it will silently disable ACPI and allow you to continue
your installation.
odpojio sam hard od 40gb, ali i dalje isti prob. izvadio sam i taj ram koji sam stavio unutra i radi. spojim natrag hard i opet radi. ne prihvaca ram. kaj bi moglo biti?
hvala

, mislim da ni MS vise nije briga za to...
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!