PC Slow restart

poruka: 7
|
čitano: 1.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PC Slow restart

Pozdrav.

Dakle ovako. Prošli tjedan se pojavio sljedeći problem, kada PC restartam treba mu oko 5 minuta da se boota, a kada se ugasi skroz, te upali, boot traje cca 5 sekundi. OS je na SSDu. Nekako sumnjam na memoriju...

0 0 hvala 0
15 godina
PC Slow restart

Testiraj HDD i RAM. Pokušaj odraditi to u Clean Bootu, pa vidi ima li promjene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: PC Slow restart

Odrađeno. SSD i RAM su prema testovima 100% ispravni. Izgleda da ostaje samo reinstalacija OS-a.

15 godina
ronniecc kaže...

Odrađeno. SSD i RAM su prema testovima 100% ispravni. Izgleda da ostaje samo reinstalacija OS-a.

Koliko pločica RAM-a imaš? Jesu li svi istog proizvođača/brzine?

15 godina
neaktivan

GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB

CPU: Ryzen 5 1600x

MB:GA-AX370-Gaming K3

SSD: Samsung Evo 850

PS: Fortron 700W

RAM: Corsair Vengeance LPX (2x8GB) DDR4 300MHz C15

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2018 17:47 (ronniecc).
16 godina

ja sumnjam na jamsebonda.. no ne vidim kakve veze ima.. a možda.. :)

-ako se pc pali normalnom brzinom, nije kvar.. (što god netko pomisli o hdd-ram ...) pogotovo ako je vezano samo uz vrijeme gašenja/restarta.

-postavke (sve: uefi, hyber, dodatni alati-backup/AV.. i količina integriranih komponenti ali nije laptop pa to ne bi trebalo biti povezano).

btw, čak nije stvar u winver kao enterprise.. ali moguće objašnjenje. Za juzere je normalna verzija, dostupna na msovim str kroz mctools, za par dana će biti dostupna i 1803.. ili aktualna 1709. Skinuti, podesiti računalo, instalirati, podesiti power i sl. opcije.. tad će raditi normalno.

-da je problem s diskom (hdd/ssd) tad bi npr  chkdsk radio u bootanju.. ali boot je brz, -> nije disk.

-daj je RAM.. tad bi problem bio u radu, bsod i sl.. ne u gašenju koje traje, traje.. traje..

-ako već gašenje (redosljed reboota, ugasi, upali..) traje toliko, tad znači da nešto radi u tom dijelu, npr backup.. i tad nema veze ni s čime.. nego sa znanjem juzera koji koristi enterprise kad nema ultimatea.. :) postoji čak i 'jača' verzija.. x86.. (veći broj od x64).. :))) bar tako neki tvrde po internetima.

-hyber, stanje memorije se snima na disk. Ako tad više appsa ima neki posao, može potrajati. Isključi hyber i vidi kako se ponaša, isključi i fastboot (skraćuje samo inicijalizaciju biosa, ništa više).. i dalje se win mora bootati za cca 10-15sec.. (2-3 sec duže za BIOS). Sveo ostalo je nagađanje npr imaš li neki sync-backup aktivan.. jer to kao juzer moraš znati dok mi možemo nagađati (kristalna kugla ili iz graha).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina

...samo jednom sam imao slučaj sa sličnim problemom, meni PC radi ok , a on da kod restarta dugo radi dok se ne pojavi desktop....rekoh ajde sad...a on prstom pravo na tipku reset 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice