Trebam pomoc meni je pc bio na popravku zbog visokih temp proceosora i to je bilo prije 3 mjeseca i u pocetku temp su bile oko 30 procesor i 45 graficka a sada mi opet u normalno radu temp maticne ide na 60 stupnjeva a pri igranju preko 70 stupnjeva sto bih trebao kupit jos ventilatora.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je bilo dobra, a sada odjednom opet nije. Onda je nesto drugo problem, sto sumnjam da ces efikasno rjesiti dodavanjem ventilatora.
Koliko sada ventova imas na kucistu?
Trebam pomoc meni je pc bio na popravku zbog visokih temp proceosora i to je bilo prije 3 mjeseca i u pocetku temp su bile oko 30 procesor i 45 graficka a sada mi opet u normalno radu temp maticne ide na 60 stupnjeva a pri igranju preko 70 stupnjeva sto bih trebao kupit jos ventilatora.
Temp. matične? A procesora i grafičke je još uvijek na 30 tj 45? Jer moj chipset se grije do 60 dok igram( to mu je boljka), i zato sam mu stavio ventilator i sad je na 48-50 kod opterećenja. Pa eto pogledaj si možda ima na guglu kolko su normalne temp za tu ploču, ili probaj neki vent stavit gore. A ako su temp proca i grafičke isto previsoke onda potražit neko drugo rješenje.
pa to i nisu tako visoke tnp - matica ti ima pasivno hlađenje i griju ju sve komponente - jedino da nabavis vent i uperis ga izravno u hladnjak na maticnoj
Kad si zadnju put čistio kučište,grafu,hladnjak i mjenjao pastu?
U BIOS-u ručno postavi napon na neku donju srednju vrijednost.