Par pitanja u vezi novog compa

poruka: 6
|
čitano: 1.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
Par pitanja u vezi novog compa
imam par pitanja u vezi novog compa sto sam kupio prije par dana

1.kad pravim one teske benchmarke onda mi ssd dode do 62 stupnja, ssd je NVMe Kingston Renegade, dal se trebam brinuti?

2.kako da znam da li je xmp upaljen ili kako se vec zove to u amdu, ako mi na task manageru tamo pod memory pise pod speed maksimalni mhz od mojih rama znaci da je to vec upaljeno u biosu???

3.kako da kontroliram jacinu ventilatora na kucistu, u biosu ima tamo neki fan controll bla bla nest i ima 4 jacine, silent, standard, turbo i max tak nest, ali kad kod kliknem neku od tih neda mi da kliknem apply? Bio sam skinio neki random program za ventilatore ali je program uzas pa im je jos duplo usporio rpm, ja zelim ubrzat ih a ne usporit xD

4.graficku mogu cuti da zuji u drugoj sobi, to je onaj coil whine, imao sam to i na staroj grafickoj ali ne ovako, ovo je za poludit, neka preporuka ili fix? rx 6800xt

5.napajanje je Asus ROG Strix 750G, 750W, 80+ Gold, ima onu mogucnost iza na kucistu da kliknem tipku za 0db mode, dosao je comp sa tim ugasenim, da ostavim ugaseno ili da upalim to ili sta i kako? ima li nest dobro ili lose u vezi toga i koja je korist od toga uopce?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Par pitanja u vezi novog compa
Rokus kaže...
imam par pitanja u vezi novog compa sto sam kupio prije par dana

1.kad pravim one teske benchmarke onda mi ssd dode do 62 stupnja, ssd je NVMe Kingston Renegade, dal se trebam brinuti?

2.kako da znam da li je xmp upaljen ili kako se vec zove to u amdu, ako mi na task manageru tamo pod memory pise pod speed maksimalni mhz od mojih rama znaci da je to vec upaljeno u biosu???

3.kako da kontroliram jacinu ventilatora na kucistu, u biosu ima tamo neki fan controll bla bla nest i ima 4 jacine, silent, standard, turbo i max tak nest, ali kad kod kliknem neku od tih neda mi da kliknem apply? Bio sam skinio neki random program za ventilatore ali je program uzas pa im je jos duplo usporio rpm, ja zelim ubrzat ih a ne usporit xD

4.graficku mogu cuti da zuji u drugoj sobi, to je onaj coil whine, imao sam to i na staroj grafickoj ali ne ovako, ovo je za poludit, neka preporuka ili fix? rx 6800xt

5.napajanje je Asus ROG Strix 750G, 750W, 80+ Gold, ima onu mogucnost iza na kucistu da kliknem tipku za 0db mode, dosao je comp sa tim ugasenim, da ostavim ugaseno ili da upalim to ili sta i kako? ima li nest dobro ili lose u vezi toga i koja je korist od toga uopce?

1) 62 ti je vrhunska temperatura za SSD, no problemo

2) da, ak ti u task manageru piše takt koji je, npr. 3200 MHz, onda je XMP uključen, inače bi ti pokazal 2133 MHz

3) probaj 

https://getfancontrol.com/

4) sigurno coil whine? Baš onak cik-cik visokofrekventni zvuk? Ako je,  možeš undervoltati i malo mijenjati taktove grafe i VRAM-a (u Adrenalin control centru), pa možda pomogne.

Upute (vrijede za sve AMD grafe): https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/rx6700-undervolt--oc/291454.aspx

5) taj prekidač služi da kad je malo opterećenje onda napajanje skroz ugasi ventilator, ako ti računalo ne bude stalno stajalo u idleu (kaj inače Bug forumaši najviše vole ), onda ima smisla, inače ne.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
2 godine
neaktivan

evo sad ujutro tesko SRANJE... dva puta bi mi zastekao comp iz cista mira, znaci sve ok i odjednom nista vise nereagira na ekranu, mis radi i strijelica isto, moze se i refreshat screen, tipkovnica isto radi i moze tipkat, ali ama bas nist se nemoze otvorit ni kliknut ?!?!?!?!?!?!?!??!

9 godina
neaktivan

Reinstaliraj Windowse.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
2 godine
neaktivan

haha buraz nije mi do šale :( pa comp je star 2 dana, prije 2 dana sam ih instaliro LOL, šališ se jelda?

9 godina
Instalacija windowsa traje doslovce jednako koliko treba da dodjes na forum, natipkas komentar....

Ali da, sali se, to tako treba raditi, nista ne diraj..... :)
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice