Pad Windowsa

poruka: 7
|
čitano: 1.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pad Windowsa

Dakle, imam stari Samsung Fujitsu i na kojem su pali Windowsi. Ne radi čitač CD-ova, probala sam spojiti vanjski preko USB-a, ali ne funkcionira. I ne mogu se podići s memory sticka. Postoji li ijednan drugi način ili da pišem kući propalo je?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pad Windowsa
MacaPapučarica kaže...

Dakle, imam stari Samsung Fujitsu i na kojem su pali Windowsi. Ne radi čitač CD-ova, probala sam spojiti vanjski preko USB-a, ali ne funkcionira. I ne mogu se podići s memory sticka. Postoji li ijednan drugi način ili da pišem kući propalo je?

Pretpostavljam Siemens Fujitsu? Koji model? Za vanjski cd/dvd ,trebalo bi vidjeti postoji li opcija u BIOS-u za USB uređaje ,pa stavi na Enabled.

Kak znaš da se ne može instalirati sa usb sticka?

Postoji:

- mrežna instalacija ,ali pošto je to (vjerojatno) XP ,baš i nije za početnike

- ili ,izvaditi disk ,staviti ga u drugi PC ,na njemu instalirati Windowse do predzadnjeg koraka i onda ugasiti taj PC i vratiti disk u laptop i dovršiti instalaciju na njemu.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
neaktivan

Probali smo sa sticka, ali neće...
Model je: AMILO Pro V7010 

Probat ćemo to s BIOS-om i rastaviti malo nečiji laptop, he he... Pa se javim... :) Hvala. 

17 godina
neaktivan
Pad Windowsa

Možda izvaditi disk, instalirati vindoze na drugom kompu i vratiti ga u lap?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Pretpostavljam Siemens Fujitsu? Koji model? Za vanjski cd/dvd ,trebalo bi vidjeti postoji li opcija u BIOS-u za USB uređaje ,pa stavi na Enabled.

Kak znaš da se ne može instalirati sa usb sticka?

Postoji:

- mrežna instalacija ,ali pošto je to (vjerojatno) XP ,baš i nije za početnike

Može se i Win7. Zahtjeva malo žongliranja sa tftpd-om ali radi. Isprobano.

Možda jednog dana napišem tut kako se to radi Smijeh

Zekoslavko kaže...

Možda izvaditi disk, instalirati vindoze na drugom kompu i vratiti ga u lap?

Da ali setup treba prekinuti kada završi raspakiravanje DVDa, dakle prije prvog restarta.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Može se i Win7. Zahtjeva malo žongliranja sa tftpd-om ali radi. Isprobano.

Da ali setup treba prekinuti kada završi raspakiravanje DVDa, dakle prije prvog restarta.

Windows 7 je pi*kin dim za instalirati preko mreže ,ali opet ,treba ipak nešto i znati podesiti. Ipak mislim da se ovdje radi o XP-u ,pošto se spominje Siemens - Fujitsu.

Zato sam i stavil link na tut ,na točan post gdje se treba prekinuti instalacija:

Kad dođe do nule ,gasi i vadi! :)) Kad dođe do nule ,gasi i vadi! :))
Postoji i softver zvan Serva ,koji puno toga olakšava ,ali ne znam koliko je pouzdan.

MacaPapučarica kaže...

Probali smo sa sticka, ali neće...
Model je: AMILO Pro V7010 

Probat ćemo to s BIOS-om i rastaviti malo nečiji laptop, he he... Pa se javim... :) Hvala. 

Znači da: ili mogućnost bootanja sa usb-a nije uključena u BIOS-u ,ili je toliko star laptop ,da je nema.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 16:02 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

Da, vidš, to sam previdio. Nije ni XP neki problem preko mreže...

Ili bootati Plop preko mreže (puuuno lakše) i pokrenuti setup sa sticka. Smijeh

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 15:49 (Sum_of_all_fears).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice