Dakle, imam stari Samsung Fujitsu i na kojem su pali Windowsi. Ne radi čitač CD-ova, probala sam spojiti vanjski preko USB-a, ali ne funkcionira. I ne mogu se podići s memory sticka. Postoji li ijednan drugi način ili da pišem kući propalo je?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle, imam stari Samsung Fujitsu i na kojem su pali Windowsi. Ne radi čitač CD-ova, probala sam spojiti vanjski preko USB-a, ali ne funkcionira. I ne mogu se podići s memory sticka. Postoji li ijednan drugi način ili da pišem kući propalo je?
Pretpostavljam Siemens Fujitsu? Koji model? Za vanjski cd/dvd ,trebalo bi vidjeti postoji li opcija u BIOS-u za USB uređaje ,pa stavi na Enabled.
Kak znaš da se ne može instalirati sa usb sticka?
Postoji:
- mrežna instalacija ,ali pošto je to (vjerojatno) XP ,baš i nije za početnike
- ili ,izvaditi disk ,staviti ga u drugi PC ,na njemu instalirati Windowse do predzadnjeg koraka i onda ugasiti taj PC i vratiti disk u laptop i dovršiti instalaciju na njemu.
Probali smo sa sticka, ali neće...
Model je: AMILO Pro V7010
Probat ćemo to s BIOS-om i rastaviti malo nečiji laptop, he he... Pa se javim... :) Hvala.
Možda izvaditi disk, instalirati vindoze na drugom kompu i vratiti ga u lap?
Pretpostavljam Siemens Fujitsu? Koji model? Za vanjski cd/dvd ,trebalo bi vidjeti postoji li opcija u BIOS-u za USB uređaje ,pa stavi na Enabled.
Kak znaš da se ne može instalirati sa usb sticka?
Postoji:
- mrežna instalacija ,ali pošto je to (vjerojatno) XP ,baš i nije za početnike
Može se i Win7. Zahtjeva malo žongliranja sa tftpd-om ali radi. Isprobano.
Možda jednog dana napišem tut kako se to radi 
Možda izvaditi disk, instalirati vindoze na drugom kompu i vratiti ga u lap?
Da ali setup treba prekinuti kada završi raspakiravanje DVDa, dakle prije prvog restarta.
Može se i Win7. Zahtjeva malo žongliranja sa tftpd-om ali radi. Isprobano.
Da ali setup treba prekinuti kada završi raspakiravanje DVDa, dakle prije prvog restarta.
Windows 7 je pi*kin dim za instalirati preko mreže ,ali opet ,treba ipak nešto i znati podesiti. Ipak mislim da se ovdje radi o XP-u ,pošto se spominje Siemens - Fujitsu.
Zato sam i stavil link na tut ,na točan post gdje se treba prekinuti instalacija:
Postoji i softver zvan Serva ,koji puno toga olakšava ,ali ne znam koliko je pouzdan.Probali smo sa sticka, ali neće...
Model je: AMILO Pro V7010
Probat ćemo to s BIOS-om i rastaviti malo nečiji laptop, he he... Pa se javim... :) Hvala.
Znači da: ili mogućnost bootanja sa usb-a nije uključena u BIOS-u ,ili je toliko star laptop ,da je nema.
Da, vidš, to sam previdio. Nije ni XP neki problem preko mreže...
Ili bootati Plop preko mreže (puuuno lakše) i pokrenuti setup sa sticka.