Potreban mi je savjet.prenosni tvrdi disk mi je iskliznuo sa kucista,i dobro pretpostavljate,prizemljio se na tvrdo..kada ga ukljucim proizvodi zvuk kao otkucaj sata,ali se nista ne dogadja.pretpostavljam da je u pitanju mehanicki kvar,pa me zanima moze li se mehanicki kvar popraviti?ako ne ,mogu li se izvuci podaci s njega?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma ne,nisam ni mislio u kucnoj radinosti popravljat..imam neke vazne podatke na njemu,ali ipak sam malo prenespretan,sto se tice vrijednih ili lomljivih stvari...
puno hvala!jel to u servisu cijenu racunaju po kolicini megabajta,gigabajta ili necem drugom?
Meni se slicno dogodilo sa 8 godina starim 3.5 diskom od 40 gb (IBM)!
Ljosnuo mi prosli tjedan na pod i uopce nije okretao plocu vec se culo tik-tik kad
bih uho prislonio i ja poludio rekao da je gotov (vec duuugo imam problema sa njim)
i pljas cijelim dlanom bubnem po njemu dok je bio upaljen kad ono poceo se okretati i jos radi!:D
e to mi je prvo palo na pamet,al jos cu vidit...ak stvarno zaprzi,il servis bude pakleno skup,to je prva opcija....al da radi tik-tik,radi,i to jako glasno
Potreban mi je savjet.prenosni tvrdi disk mi je iskliznuo sa kucista,i dobro pretpostavljate,prizemljio se na tvrdo..kada ga ukljucim proizvodi zvuk kao otkucaj sata,ali se nista ne dogadja.pretpostavljam da je u pitanju mehanicki kvar,pa me zanima moze li se mehanicki kvar popraviti?ako ne ,mogu li se izvuci podaci s njega?
Meni se slicno dogodilo sa 8 godina starim 3.5 diskom od 40 gb (IBM)!
Ljosnuo mi prosli tjedan na pod i uopce nije okretao plocu vec se culo tik-tik kad
bih uho prislonio i ja poludio rekao da je gotov (vec duuugo imam problema sa njim)
i pljas cijelim dlanom bubnem po njemu dok je bio upaljen kad ono poceo se okretati i jos radi!:D
ma ne,nije uopce zbog toga...
cini se da je najisplativije opalit dlanom,kako luka kaze,i vidit sta ce se desit..
Nemoj ga stedit al opet nemoj ga smrskat, neka cijeli dlan pokrije u istom trenu cijeli hard (kao tapkanje)! Ja sam to onako ljutito i nisam nista ocekivao, da se tada nije upalio bi letio po sobi ili trgao parkete pa u smece!
E da obavezno ga drzi drugom rukom ispod a ne na neku tvrdu podlogu i neka je upaljen! :D
probo..nista,samo tika takA...ak nista drugo,posluzit ce kao vekerica..
probo..nista,samo tika takA...ak nista drugo,posluzit ce kao vekerica..
vazni podaci su bili u pitanju.par megabajta mjuze,al nemogu vjerovat,proradio je sam od sebe!vec kada sam se predo i odlucio platit kolko da kosta,odluci ga jos jednom ukljucit,i mrcina radi.ko da nist nije ni bilo..
vazni podaci su bili u pitanju.par megabajta mjuze,al nemogu vjerovat,proradio je sam od sebe!vec kada sam se predo i odlucio platit kolko da kosta,odluci ga jos jednom ukljucit,i mrcina radi.ko da nist nije ni bilo..
cijela planina pala..hehehe
bekap napravljen.....:-)
... :P