Pad tvrdog diska na tvrdo tlo

poruka: 17
|
čitano: 3.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Potreban mi je savjet.prenosni tvrdi disk mi je iskliznuo sa kucista,i dobro pretpostavljate,prizemljio se na tvrdo..kada ga ukljucim proizvodi zvuk kao otkucaj sata,ali se nista ne dogadja.pretpostavljam da je u pitanju mehanicki kvar,pa me zanima moze li se mehanicki kvar popraviti?ako ne ,mogu li se  izvuci podaci s njega?

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Pad tvrdog diska na tvrdo tlo
prihvaćeno rješenje
diskovi su hermeticki zatvoreni tako da popravka u kucnoj radinosti mehanike nije moguce...a podaci se mogu uzeti ,odnosi se u servis koji ima komoru za otvaranje diskova i zatvaranje....al nije ni malo jeftino...
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ma ne,nisam ni mislio u kucnoj radinosti popravljat..imam neke vazne podatke na njemu,ali ipak sam malo prenespretan,sto se tice vrijednih ili lomljivih stvari...Osmijeh  puno hvala!jel to u servisu cijenu racunaju po kolicini megabajta,gigabajta ili necem drugom?

18 godina
neaktivan

Meni se slicno dogodilo sa 8 godina starim 3.5 diskom od 40 gb (IBM)!

Ljosnuo mi prosli tjedan na pod i uopce nije okretao plocu vec se culo tik-tik kad

bih uho prislonio i ja poludio rekao da je gotov (vec duuugo imam problema sa njim)

i pljas cijelim dlanom bubnem po njemu dok je bio upaljen kad ono poceo se okretati i jos radi!:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

e to mi je prvo palo na pamet,al jos cu vidit...ak stvarno zaprzi,il servis bude pakleno skup,to je prva opcija....al da radi tik-tik,radi,i to jako glasno

17 godina
protjeran
ludimata kaže...

Potreban mi je savjet.prenosni tvrdi disk mi je iskliznuo sa kucista,i dobro pretpostavljate,prizemljio se na tvrdo..kada ga ukljucim proizvodi zvuk kao otkucaj sata,ali se nista ne dogadja.pretpostavljam da je u pitanju mehanicki kvar,pa me zanima moze li se mehanicki kvar popraviti?ako ne ,mogu li se  izvuci podaci s njega?

to ot tebi otkucava da ti ćuješ štosimu napravija ćao hard neisplativo odniti u komoru jako skupo
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
17 godina
Luka kaže...

Meni se slicno dogodilo sa 8 godina starim 3.5 diskom od 40 gb (IBM)!

Ljosnuo mi prosli tjedan na pod i uopce nije okretao plocu vec se culo tik-tik kad

bih uho prislonio i ja poludio rekao da je gotov (vec duuugo imam problema sa njim)

i pljas cijelim dlanom bubnem po njemu dok je bio upaljen kad ono poceo se okretati i jos radi!:D

prije par mjeseci stara mi srusila na pod(ploćice) seagate 7200.7 80Gb hdd koji je bio popunjen imageima od igrica. Isto sam ga ustekao, i cuo se samo zvuk kak se sporo vrti i kao da se cuje tik-tak.

Ja sam mu skinuo kuciste i sa šarafcigerom mu zderao ploču i bacio u smeće.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ma ne,nije uopce zbog toga...Smijeh  cini se da je najisplativije opalit dlanom,kako luka kaze,i vidit sta ce se desit..Osmijeh

18 godina
neaktivan

Nemoj ga stedit al opet nemoj ga smrskat, neka cijeli dlan pokrije u istom trenu cijeli hard (kao tapkanje)! Ja sam to onako ljutito i nisam nista ocekivao, da se tada nije upalio bi letio po sobi ili trgao parkete pa u smece!

E da obavezno ga drzi drugom rukom ispod a ne na neku tvrdu podlogu i neka je upaljen! :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 23:00 (Luka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

probo..nista,samo tika takA...ak nista drugo,posluzit ce kao vekerica..Osmijeh

18 godina
neaktivan
ludimata kaže...

probo..nista,samo tika takA...ak nista drugo,posluzit ce kao vekerica..Osmijeh

Hebiga! Izgleda da onaj trik "opali da bolje radi" nije uvijek djelotvoran! :D
18 godina
recovery diska ti ide po mb + ako koriste komoru...to ti se jedino isplati ako imas neku firmu a na njemu neke vaazne firmine podatke...a ono muziku/igre/slike....ne vredi....taj tik tak se cuje jer se glava zaglavila ...sasvim normalno....
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

vazni podaci su bili u pitanju.par megabajta mjuze,al nemogu vjerovat,proradio je sam od sebe!vec kada sam se predo i odlucio platit kolko da kosta,odluci ga jos jednom ukljucit,i mrcina radi.ko da nist nije ni bilo..

17 godina
neaktivan
ludimata kaže...

vazni podaci su bili u pitanju.par megabajta mjuze,al nemogu vjerovat,proradio je sam od sebe!vec kada sam se predo i odlucio platit kolko da kosta,odluci ga jos jednom ukljucit,i mrcina radi.ko da nist nije ni bilo..

ajde super... kladim se da ti je pao kamen sa srca
jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P
18 godina
ja bi na tvom mestu dok jos radi napravio Backup :)
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

cijela planina pala..hehehe

bekap napravljen.....:-)

13 godina
neaktivan
:p

... :P

zz
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 22:02 (ZAREZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice