Ogromno zauzece procesora ?!

poruka: 33
|
čitano: 4.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Ogromno zauzece procesora ?!
atom kaže...
Dud kaže...

Sad ti je najveći problem brzina venta i temp proca? Koja ti je uopće temp ?Kak je zauzeće proca? Bilo bi super kad bi svi imali doma dijelova za isprobavat, pa da probaš drug napajanje, drugi hladnjak i vent.

brzina venta nebi bila poblem da on pri tome nije glasan.....ali to je 5k okretaja - mora biti glasan.... 
temperatura me isto prca, u idle mi je   36-40 (najcesce, nekada i vise) 
zauzece - vjerovao ili ne vise me to ne zafrkaava, zauzece je normalno xD
hvala Bogu da bi bilo super, ali nismo svi bas te srece da imamo 2 kompa.....

Mozda mi je promaklo...

Koji vent imas? Stock? Koliko zica ima? 3 ili 4 (PWM)

Ako ima 4 (to znaci da se okretaji mogu stelati) onda u BIOS-u imas opciju da ukljucis smanjivanje obrtaja. Ne znam kako se kod Asrocka to zove

Kod nekih se zove cool&quiet ili IntelSpeedstep (provjeri da li je ukljucen). Si siguran da je hladnjak dobro seo na procesor?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
neaktivan
Re: Ogromno zauzece procesora ?!
Lazarus Long kaže...
atom kaže...
Dud kaže...

Sad ti je najveći problem brzina venta i temp proca? Koja ti je uopće temp ?Kak je zauzeće proca? Bilo bi super kad bi svi imali doma dijelova za isprobavat, pa da probaš drug napajanje, drugi hladnjak i vent.

brzina venta nebi bila poblem da on pri tome nije glasan.....ali to je 5k okretaja - mora biti glasan.... 
temperatura me isto prca, u idle mi je   36-40 (najcesce, nekada i vise) 
zauzece - vjerovao ili ne vise me to ne zafrkaava, zauzece je normalno xD
hvala Bogu da bi bilo super, ali nismo svi bas te srece da imamo 2 kompa.....

Mozda mi je promaklo...

Koji vent imas? Stock? Koliko zica ima? 3 ili 4 (PWM)

Ako ima 4 (to znaci da se okretaji mogu stelati) onda u BIOS-u imas opciju da ukljucis smanjivanje obrtaja. Ne znam kako se kod Asrocka to zove

Kod nekih se zove cool&quiet ili IntelSpeedstep (provjeri da li je ukljucen). Si siguran da je hladnjak dobro seo na procesor?

stock vent
 ukljucen je taj tzv. "cool&quiet"
4 puta ga nisam mogao krivo najmjestiti ni da sam htio xD 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 22:48 (atom).
15 godina
neaktivan
Ogromno zauzece procesora ?!

evo, da obavjestim kako sam rjesio (privremeno, dok si ne kupim hladnjak- nadam se da ce mi to pomoc) 
 uz drivere za maticnu dobije se i software tzv. "AXTU (ASRock Extreme Tuner), na njemu sam malo undervoltao procesor i smanjio stupanj ventilatora......pozdrav ! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice