pozz...
evo da zapocnem, graficka mi je izgleda riknila na ekranu se pojavljuju nekakve zelene kockice i to se pojavilo kada sam spoio kabal do TV i ukupcao u njega kako bi dobio sliku sa monitora na TVu..(mislio sam pogledat neki film pa da se izvalim u krevet i polako gledam preko TVa :D)
kada su se pojavile te zelene kockice prvo sto sam radio iskopcao kabal i restartovo komp.. to nije pomoglo
nakon toga obrisao sam drivere i to je pomoglo ali kako igrat cod4 bez drivera...
nakon toga sam skinio najnovije drivere s nvidijine stranice i nije pomoglo...
probao sam reinstalirat windows 7 ali ni to nije pomoglo...
grafu sam vadio van i cisstio od prasine ali opet ista stvar cak i na reinstaliranom windowsu 7...
tako sam skuzio da je grafa izgleda crkla...
a na netu sam gledao nesto da se to moze popravit time da se nekakav hardware accelerator postavi na 0 medjutim nisam pokusavao...
sta vi mislite jel ovo stvarno crklo... garanciju nemam...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Memorija je crkla. Popraviti se ne može osim onog načina u "rernu", ali to rijetko dovede do željenih rezultata.
grafička ded.. kupi novu ili aki imaš garanciju brzo u dučan.
imao sam isti slučaj s istom karticom, riknuo je vram, nažalost nije joj bilo spasa. imam još jednu 8600 gt u jednom starijem pc-ju, i ta je počela otkazivti poslušnost..
A da je reflashati BIOS sa nižim taktovima memorije za probu?
ja sam probao mijenjati taktove, nije pomoglo. ali, možda njemu pomogne, tko zna..
ja sam probao mijenjati taktove, nije pomoglo. ali, možda njemu pomogne, tko zna..
Prvo mi je pao onaj kretenizam s pećnicom na pamet,jer mi je frendu tako oživjela 8800GTS,umro sam od smijeha na to,da netko u foliji ide peći ko pile karticu..al eto..radi dan danas bez greške,od toga ima pola g sigurno.
Onda reko šta ću mu to sugerirati,nek bar proba spustiti voltaže i taktove,da dobije koliko toliko funkcionalnu VGA karticu..bar za 2D,Video i to..pa igre jebga..
Prvo mi je pao onaj kretenizam s pećnicom na pamet,jer mi je frendu tako oživjela 8800GTS,umro sam od smijeha na to,da netko u foliji ide peći ko pile karticu..al eto..radi dan danas bez greške,od toga ima pola g sigurno.
Onda reko šta ću mu to sugerirati,nek bar proba spustiti voltaže i taktove,da dobije koliko toliko funkcionalnu VGA karticu..bar za 2D,Video i to..pa igre jebga..
jedan lik je to probao s sličnim kvarom, s pećnicom, i radila je jedno vrijeme, pa je opet crkla. činjenica je da 8600 već stara serija (4 godine čini mi se), ne znam koliko je isplativo zezeti s s time.
inače grafa će s tim kvarom radiit pod xp-om, ali na sedmici neće.
Istina,oko 4g. A može lako potražiti istu za 200kn,bude ih s vremenom na vrijeme,njuškalo i tako to. Možda i pasivnu onu Gigabyte,ali zauzima valjda 3 slota krmača,i grije se bestijalno,sumnjam da će mu to pasati.
Nek proba,šta ga briga,ja bi ju osobno prvo išao undervoltati i downclockati,pa onda tutorial ako ne uspije,i pravac Gorenje.
Edit : Ja sam valjda jedini na forumu koji W7 nije ni probao, na Visti sam otkad je izašla hahahahah,i to isto valjda jedini - kojem je Vista super. Imao sam strojeve sa 8gb rama, prvo Corsaira na 800,DHX2 modeli oni iz Linksa, pa zatim iz Vemila tj. unusmedie Elixir 1066mhz,kad su 200kn koštali 2gb,kratko - mj,dva..ja zeo 8gb LOL...Vista se osjećala kao doma hahah..
Meni isto riknula 8800gts prije mjesec dana. To mi je sve čudno, cijela ta generacija 8000 počinje otkazivati. Meni još uvijek radi stara ati 9000 na starom kompu, a ova mi je trajala negdje tri i po godine, da mi nije riknula ne bi nabavio novu hd 4670 koja čak niti puno neodskače od ove moje stare po perfomansama.
EDIT: mogo bi i ja to probati sa pećnicom, možda proradi xD
Meni isto riknula 8800gts prije mjesec dana. To mi je sve čudno, cijela ta generacija 8000 počinje otkazivati. Meni još uvijek radi stara ati 9000 na starom kompu, a ova mi je trajala negdje tri i po godine, da mi nije riknula ne bi nabavio novu hd 4670 koja čak niti puno neodskače od ove moje stare po perfomansama.
EDIT: mogo bi i ja to probati sa pećnicom, možda proradi xD
Ako si imao 320mb verziju,ne znam - mene je potrefila recimo eVGA,A3 revizija,ta kartica se toliko bezobrazno clockala da to nisu istine bile..i genijalno stabilno..žao mi je kao psu što sam ju za 320kn,330kn prodao..tu negdje je bilo. Zvijer.
4670 je tako li-la sa 3850,rekao bi ja čak da je slabija od DDR4 3870 modela..ali dobra kartica za low reze.
slažem se, ne košta ništa probati se poigrati s voltažom i clockovima, iako kažem meni nije pomoglo.
imao sam i pasivnjaču od gigabyte - grijala se kao pećnica ha ha - eto otišla je u vječna lovišta prošle godine. meni su te kartice bile dobre prije par godina, tako da sam u tri račuanala imao tri 8600, još uvijek radi samo jedna, i to od xfx-a u torrent mašini. radi 24/7, zuji ventilator, temp bude u idle oko 60, ali neka izdrži još par mjeseci i biti će dobro. na njuškalu se može naći takvih kartica, samo što je to po meni "mačak u vreći", ako se kupuje od nekoga koga se ne poznaje..
danas su na tržištu nove kartice već za 350 kuna (one atijeve 3450/4350) za nezahtjevnije korisnike.
slažem se, ne košta ništa probati se poigrati s voltažom i clockovima, iako kažem meni nije pomoglo.
imao sam i pasivnjaču od gigabyte - grijala se kao pećnica ha ha - eto otišla je u vječna lovišta prošle godine. meni su te kartice bile dobre prije par godina, tako da sam u tri račuanala imao tri 8600, još uvijek radi samo jedna, i to od xfx-a u torrent mašini. radi 24/7, zuji ventilator, temp bude u idle oko 60, ali neka izdrži još par mjeseci i biti će dobro. na njuškalu se može naći takvih kartica, samo što je to po meni "mačak u vreći", ako se kupuje od nekoga koga se ne poznaje..
danas su na tržištu nove kartice već za 350 kuna (one atijeve 3450/4350) za nezahtjevnije korisnike.
Iskreno evo za 300kn nova, 4650 sa DDR2,i tu sam imao hahahaha,za nezahtjevne što kažeš i neki medium gaming na 1440x900,super. UVD2 za video procesiranje..nije preglasna..uglavnom to je to..
http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=17099&s=1-Grafi?ka-kartica-XFX-PCIE-ATI-Radeon-HD4650-512MB-DDR2-600M
Ako eto,mora biti nova..to bi prvo uzeo za tu lovu.
http://xfxforce.com/es/products/graphiccards/HD%204000series/4650.aspx
da, da kupujem karticu - da mi ne trebaju neke extra mogućnosti, uzeo bih tako nešto, i bio bih miran opet 2-3 godine - ili dok traje garancija.. novo je ipak novo.
al ste se ispisali svaka cast...
evo ovako idem sad se poigrat sa voltazom i clockom ali opet i da proradi kupujem novu jel nezelim da igram nove PC igre na najnizim postavkama i jos da mi zapinje...
pa ako vam nije tesko da mi preporucite neku grafu iz 9 series ili neku gt 2xx al sumnjam da takve ima oko 1000kn...samo nemojte ati radeona stim grafama imam nocne more
al ste se ispisali svaka cast...
evo ovako idem sad se poigrat sa voltazom i clockom ali opet i da proradi kupujem novu jel nezelim da igram nove PC igre na najnizim postavkama i jos da mi zapinje...
pa ako vam nije tesko da mi preporucite neku grafu iz 9 series ili neku gt 2xx al sumnjam da takve ima oko 1000kn...samo nemojte ati radeona stim grafama imam nocne more
Nova ili polovna? Nova GTS250 MSi Cyclone ili Asus,ili Gigabyte..sve imaju vlastite hladnjake i odlične su kartice,sa 1gb memorije dolaze. Oko 1 000 su sve,+/- 100kn.
Ako može polovna GTX260 216SP model,bilo koji proizvođač,po mogućnosti sa nešto garancije bar.
naime problem jos stoji... ma uzimam novu i gotovo... hmm a za polovno nisam bas siguran dal bi uzeo ipak je novo novo... jos cu malo progooglat pa javim koju bi uzeo
EDIT: dajte mi nekakve web stranice di mogu naci pristupacne cijene... ovaj links odera.... i sto znaci da li je crossfire ili sli grafa
Evo ga..
http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=25172&s=1-Grafi?ka-kartica-MSI-PCIE-nVidia-GeForce-GTS-2501GB-DDR3256bitTwin-Frozr
Pozdrav
imam problem sa grafickom karticom NVidia 8600 GTS 256mb.Kad ju spojim na računalo,instaliram drivere i radi normalno,međutim kad pokrenem nesto tipa neke igre ili video na youtubu i stavim Full Screen...resetira se kompjutor a nekad samo slika sa ekrana nestane.Molim pomoc.
Provjeri temp. grafe s GPU-Z , HW monitor i slicnim programima ! Posto se radi o staroj grafi , postoji mogucnost da se pregrijava , pogotovo ako dugo nisi cistio hladnjak i mijenjao pastu !