- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
... kabel od monitora ustekaj na maticnu plocu...zatim u biosu iskljuci integriranu graficku na maticnoj i prebaci na radeonku...
... kabel od monitora ustekaj na maticnu plocu...zatim u biosu iskljuci integriranu graficku na maticnoj i prebaci na radeonku...
Evo jesam,ali opet nista,monitor se ne pali... ;(
jel ti napajanje dovoljno jako za graficku?
i jesi spojio oba pina napajanja na graficku?
dal ti se bilo kakva slika pjavi pa kasnije ispiše no signal ili odmah?
Znaci ustekao si kabel od monitora na integriranu graficku na maticnoj, upalio pc, usao u bios, namjestio da ti koristi on board graficku a ne integriranu, spremio bios postavke i ugasio pc, kabel od monitora ustekao na on board grafu i i dalje nema slike?
Provjeri jesi li na matičnu spojio 24-pinski ATX konektor i 8-pinski tamo kod procesora.
Također, provjeri dali sve dobro sjedi, probaj izvaditi sve komponente i ponovo spojiti ili paliti izvan kućišta.
Znaci ustekao si kabel od monitora na integriranu graficku na maticnoj, upalio pc, usao u bios, namjestio da ti koristi on board graficku a ne integriranu, spremio bios postavke i ugasio pc, kabel od monitora ustekao na on board grafu i i dalje nema slike?
Ma kakav bios brate,ne mogu do biosa da dodjem uopce...Komp upalim i monitor stoji ugasen..Bilo da ga ustekam na maticnu ili u grafu... Da mi je do biosa doci lako bi ja to rijesio..Monitor je ispravan kao i graficka...
aha gore si napisao "jesam" pa sam mislio da se to odnosi da si usao u bios namjestio postavke al da i slike i dalje nema na grafickoj
ugl ako kazes da nije do monitora, onda je problem sigurno negdje na maticnoj
provjeri sve kablove ukljucene na maticnu, jesi li sta zaboravio i to
takoder probaj izvuc grafu iz kompa pa spojit na integriranu pa onda vidit oce bit sta
Kolega ga ima pravo
@badboy
Izvadi grafu i upali bez nje na integrirki.Vjerujem da ti to pravi problem 95%
Ja mrzim ploce sa integriranim grafama
Probaj izvaditi jednu memoriju pa probaj upaliti. To se meni desilo i probem je bio u nekompatibilnoj memoriji(DRAM)
uguraj koliko moze stat u maticnu 
ma lako za memoriju, da je memorija u pitanju vjerovatno bi ti pistalo
nego jesi rijesio problem spajanjem tih konektora ili ne?
hdd nema nikakve veze sa slikom na ekranu
medutim bojim se uopce pomislit sto si jos krivo spojio buduci da jednu od najbitnih stvari nisi bio spojio
jesi sad nakon sta si sve spojio probao izvadit graficku iz kompa pa prespojit kabel od monitora na inegriranu i onda upalit?
Na matičnim pločama ima ili 20-pinski ATX + 4-pinski negdje blizu procesora ili 20+4 pinski + 4-pinski negdje blizu procesora ili 20+4 pinski + 4+4 pinski pored procesora ili pak nešto od toga + dodatni za SATA power ili 4-pin molex.
Uglavnom, ako se na ploču ne spoji sve što treba biti spojeno normalno je da neće raditi. Jedan od najčešćih propusta pri sklapanju kompa je upravo to da se zaboravi spojiti jedan od važnih kabela napajanja.
Ako se u 20+4 pinski spoji samo 20-pinski i u 4+4 pinski samo 4-pinski (ako napajanje nema 20+4 i 4+4) na večini ploča zna raditi, no ovisno o snazi kompa (moguće da treba više nego što napajanje koje ima stare 20-pin i 4-pin ne može opskrbiti).