Novi komp-problem!!!

poruka: 20
|
čitano: 3.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Novi komp-problem!!!
Kupio novi komp u Linksu u Zg.Dosao kuci,sve sklopio,cak sam prvo grafu i napajanje ubacio u stari komp da testiram kako radi sa e8400 dual core,sve 5.Danas ubacim novi HDD,przilicu,to novo napajanje i graficku 6960 1 gb dual fan.Kad pokrenem komp,sve radi super ali na monitoru pise no signal??? Wft??? Mislio sam da nisam dobro napajanje ubo u grafu,ali jesam.Pa sam provjerio HDD ,pa procesor,pa memoriju,sve spojeno kako treba.. Nema nikakvih pistanja kad upalim sto je dobar znak...Ali monitor ugasen,tj pise no signal... Ajd pomoc trebam,dodje mi da ga sad kroz prozor bacim... Bedara,zesca... ;(
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Novi komp-problem!!!

... kabel od monitora ustekaj na maticnu plocu...zatim u biosu iskljuci integriranu graficku na maticnoj i prebaci na radeonku...

14 godina
protjeran
Biteldjus kaže...

... kabel od monitora ustekaj na maticnu plocu...zatim u biosu iskljuci integriranu graficku na maticnoj i prebaci na radeonku...

Evo jesam,ali opet nista,monitor se ne pali... ;(
16 godina
neaktivan

jel ti napajanje dovoljno jako za graficku?
i jesi spojio oba pina napajanja na graficku? 

17 godina
neaktivan
Novi komp-problem!!!

dal ti se bilo kakva slika pjavi pa kasnije ispiše no signal ili odmah?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Napajanje LC POWER 560W ,oznaka mu je LC6560GP3 V2.3... I da,oba pina sam prikljucio na grafu.. Kad pokrenem komp monitor se uopce ne pali...Maticna je As Rock Z68 Pro3,ima na njoj i dvi i agp ulaz za grafu,sto znaci da ima integriranu,ali kazem,probao sam u oba i nista..To jest kad promjenim,monitor se upali,pise no signal i opet se ugasi...
16 godina
neaktivan

Znaci ustekao si kabel od monitora na integriranu graficku na maticnoj, upalio pc, usao u bios, namjestio da ti koristi on board graficku a ne integriranu, spremio bios postavke i ugasio pc, kabel od monitora ustekao na on board grafu i i dalje nema slike?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 0:11 (badboycro).
17 godina
Novi komp-problem!!!

Provjeri jesi li na matičnu spojio 24-pinski ATX konektor i 8-pinski tamo kod procesora.

Također, provjeri dali sve dobro sjedi, probaj izvaditi sve komponente i ponovo spojiti ili paliti izvan kućišta.

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
badboycro kaže...

Znaci ustekao si kabel od monitora na integriranu graficku na maticnoj, upalio pc, usao u bios, namjestio da ti koristi on board graficku a ne integriranu, spremio bios postavke i ugasio pc, kabel od monitora ustekao na on board grafu i i dalje nema slike?

Ma kakav bios brate,ne mogu do biosa da dodjem uopce...Komp upalim i monitor stoji ugasen..Bilo da ga ustekam na maticnu ili u grafu... Da mi je do biosa doci lako bi ja to rijesio..Monitor je ispravan kao i graficka...
16 godina
neaktivan

aha gore si napisao "jesam" pa sam mislio da se to odnosi da si usao u bios namjestio postavke al da i slike i dalje nema na grafickoj

ugl ako kazes da nije do monitora, onda je problem sigurno negdje na maticnoj

provjeri sve kablove ukljucene na maticnu, jesi li sta zaboravio i to

takoder probaj izvuc grafu iz kompa pa spojit na integriranu pa onda vidit oce bit sta

16 godina
neaktivan
Novi komp-problem!!!

Kolega ga ima pravo{#} @badboy

Izvadi grafu i upali bez nje na integrirki.Vjerujem da ti to pravi problem 95%

Ja mrzim ploce sa integriranim grafama

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 0:18 (Quilombo23).

0 0 hvala 0
14 godina
Novi komp-problem!!!

Probaj izvaditi jednu memoriju pa probaj upaliti. To se meni desilo i probem je bio u nekompatibilnoj memoriji(DRAM)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
E nisam 8 pinski...Taj 8 pinski kaval mi se iz napajanja racva na dva dijela.Jel trebam oba ili samo jedan taj 8 pinski spojiti? Ovaj veliki 24 pinski jesam..I on je iz 2 dijela hedan siroki i jedan mali uski,oba sam ih spojio..
16 godina
neaktivan

uguraj koliko moze stat u maticnu {#}

14 godina
protjeran
Memorija je G.SKILL RIPJAWS X,ona crvene boje.. DD-1600 CL9-9-9-24 1.5V Mora pasati,jos na kutiji od memorije pise da je bas za moju maticnu..lool
16 godina
neaktivan

ma lako za memoriju, da je memorija u pitanju vjerovatno bi ti pistalo

nego jesi rijesio problem spajanjem tih konektora ili ne? 

14 godina
protjeran
Sad kad upalim,monitor se i dalje ne pali,ali nakon 4-5 sec samo jednom se cuje bip i to je to...nista i dalje...Nisam bio spojio 8 pinski.Sad kad jesam,opet isto ali uz bip sa maticne ploce...Da nisam mozda hdd krivo spojio? Imam 2 ulaza bijela za sata 3 i 4 plava za sata 2..Ja sam hd ukopcao u plavi..
16 godina
neaktivan

hdd nema nikakve veze sa slikom na ekranu

medutim bojim se uopce pomislit sto si jos krivo spojio buduci da jednu od najbitnih stvari nisi bio spojio

jesi sad nakon sta si sve spojio probao izvadit graficku iz kompa pa prespojit kabel od monitora na inegriranu i onda upalit?

14 godina
protjeran
Novi komp-problem!!!
Rijesio sam problem...Trebao sam kad sam spojio 8 pinski pricekati par sekundi poslije toga bipa,onda se pali ... ;) A novi komp,na starom mi nije bilo tako... ;) Uglavnom uso u bios,prebacio na pci express,ukopao radeonku,sad radi... E sad pise : Reboot and select proper boot device... Sad je lako,ceka me instaliranje windowsa 7... Ljudi hvala vam svima puno,pomogli ste mi... Znaci rjesenje je bilo jednostavno...Zaboravio 8 pinski...lool Pozz!! ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Novi komp-problem!!!

Na matičnim pločama ima ili 20-pinski ATX + 4-pinski negdje blizu procesora ili 20+4 pinski + 4-pinski negdje blizu procesora ili 20+4 pinski + 4+4 pinski pored procesora ili pak nešto od toga + dodatni za SATA power ili 4-pin molex.

Uglavnom, ako se na ploču ne spoji sve što treba biti spojeno normalno je da neće raditi. Jedan od najčešćih propusta pri sklapanju kompa je upravo to da se zaboravi spojiti jedan od važnih kabela napajanja.

Ako se u 20+4 pinski spoji samo 20-pinski i u 4+4 pinski samo 4-pinski (ako napajanje nema 20+4 i 4+4) na večini ploča zna raditi, no ovisno o snazi kompa (moguće da treba više nego što napajanje koje ima stare 20-pin i 4-pin ne može opskrbiti).

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice