Nova grafa =black screen

poruka: 36
|
čitano: 7.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Ovako imam ECS G31T-LM maticnu i na njoj integirana Intelova grafika. Kad sam ubacio 7600GS i pokrenuo racunalo sve je bilo ok, bootao se normalno instalirao sam drivere i rebootao, međutim nakon ponovnog bootanja monitor više nije dobivao sliku. Tražio sam puno po netu i kažu da nije pokvarena grafa nego je u nečem drugom. Pomoć molim!

Music is my life :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 19:30 (makaweli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nova grafa =black screen

Ubacis na kineza novu grafu, ono povuce struju, bah kineza to smuči i odluči krepat (kinez je napajanje hehe). Nemora bit, al moze.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Nije vise kinez. Sad je Fortron 350 W. Nije u napajanju problem to sam siguran. Kada ponovo vratim na onboard grafički sistem windowsi se bootaju normalno. Grafička je također ispravna. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nova grafa =black screen
makaweli kaže...

Nije vise kinez. Sad je Fortron 350 W. Nije u napajanju problem to sam siguran. Kada ponovo vratim na onboard grafički sistem windowsi se bootaju normalno. Grafička je također ispravna. 

u biosu je vjerojatno podeseno da se unutarnja graficka prva inicijalizira, zato nemas slike. prebaci u biosu postavke na eksternu inicijalizaciju i stvar bi trebala profunkcionirati.

17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Postavljeno mi je na PCI/PEG.. Valjda to znači da je PCI primary.. Jedino ako je PEG Pci Express :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mozda ti fale novi driveri.

sniper only
17 godina
neaktivan
Kaže da ih je instalirao...
17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Integrirana grafička kartica bi se sama trebala isključiti u Biosu kada se stavi druga grafička kartica na ploču. Mislim da je tako kod većine ploča. Moja Biostar TA790GXBE tako radi.

Prijatelj mi je nekad davno imao EVGA 7600GS i na sebi je imala onaj stari 4-pinski konektor. Pogledaj da to nije slučaj.

Jesi isprobao tu 7600 GS i znaš zasigurno da radi?

Radio, ne radio, svira radio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Gledao sam u BIOSU imaju 2 opcije : PCI/PEG i PEG/PCI. Meni je stavljeno na PCI/PEG.. I sad pogledam na netu piše da je PEG PCI Expres utor, jel moguće onda da je u tom problem, da stavim u PEG/PCI mod kao primary boot?

EDIT: Moja kartica nema direktnu vezu s napajanjem. Napaja se preko PCI-E utora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 12:36 (makaweli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Sad sam vidio kad stavim PEG/PCI mod da mi se otvore dodatne opcije. Integrated Graphics : Enabled 1MB i Enabled 8MB. Nema opcije disable. Također postoji i neka opcija VMBT tako nešt i umjesto toga mogu staviti fixed. Kartica opet ne reagira i dobijem isti problem kao prije- black screen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Sad sam vidio kad stavim PEG/PCI mod da mi se otvore dodatne opcije. Integrated Graphics : Enabled 1MB i Enabled 8MB. Nema opcije disable. Također postoji i neka opcija VMBT tako nešt i umjesto toga mogu staviti fixed. Kartica opet ne reagira i dobijem isti problem kao prije- black screen.

imas manual od maticne, tamo ti mora pisati sta trebas napraviti prilikom ugradnje graficke kartice.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
makaweli kaže...

imas manual od maticne, tamo ti mora pisati sta trebas napraviti prilikom ugradnje graficke kartice.

Nemam manual od maticne.Stari uzeo konfu s posla, neki Lenovo Thinkcentre shrotex. Trazio sam po netu ECS G31T-LM i nisam nasao rezultate. samo -M verzije. Ovo L je valjda od Lenovo :/

17 godina
Nova grafa =black screen

pokusaj resetirati bios.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Zašto bi resetirao BIOS ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
makaweli kaže...

Zašto bi resetirao BIOS ?

Zna pomoci.

17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Makni drivere od integruše pa onda stavi novu grafu i probaj...to je mene isto mučilo dok nisam skužio o čemu se radi....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pc ovisnik kaže...

Makni drivere od integruše pa onda stavi novu grafu i probaj...to je mene isto mučilo dok nisam skužio o čemu se radi....

Čitao sam da driveri od integrirane grafike trebaju ostati. Postoji jedan tutorial na netu da disable onboard graphics preko device managera u safe mode. Ako na kraju ispadne da je grafa ipak neispravna hoću li moći ponovno enablat u device manageru integrirku ? 

17 godina
makaweli kaže...

Čitao sam da driveri od integrirane grafike trebaju ostati.

LOL

Sam ti unninstaliraj drivere od intelove integrirke, očistiš ostatke sa driver sweeper/cleaner -om , staviš od nevidije.

Da u device manageru možeš disable-at, ali čemu?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

A ako se ispostavi da je 7600gs ipak neispravna, hoću imat sliku bez drivera za integrirku kada vratim na nju ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
makaweli kaže...

A ako se ispostavi da je 7600gs ipak neispravna, hoću imat sliku bez drivera za integrirku kada vratim na nju ?

Budeš, jer windowsi stave neke svoje vulgaris drivere, onda samo instaliraš opet najnovije.

Znači, uninstall drivera od integrirke->gasiš komp->staviš 7600gs->instaliraš drivere za nju. Isti postupak napraviš ako hoćeš maknuti 7600gs, samo mičeš njezine drivere.

17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

U Driver Sweeperu ne mogu naci Intel drivere. Samo ATI, nVidia za grafiku, ostalog nema :/

EDIT: U Driver Cleaner samo Intel Extreme graphics, GMA nema :(

Oce pomoc ako pomocu Revo Unistallera obrisem drivere i ostatke u registryu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 14:11 (makaweli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
makaweli kaže...

U Driver Sweeperu ne mogu naci Intel drivere. Samo ATI, nVidia za grafiku, ostalog nema :/

EDIT: U Driver Cleaner samo Intel Extreme graphics, GMA nema :(

Oce pomoc ako pomocu Revo Unistallera obrisem drivere i ostatke u registryu?

Ja sam par puta mijenjao intel gma3100 sa HD5570, uvijek sam radio samo uninstall, bez igranja po registru, i nikad nikakvih problema.

17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Ok probat cu tako, javim rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Pokušao i s brisanjem drivera, ni to nije pomoglo. Već polako gubim nadu :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Jel možeš nekako doći do Safe Moda-? U S/M-u će Windozi koristiti native drivere - ako dobiješ sliku, vjerojatno je problem u driverima.

17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
makaweli kaže...

Jel možeš nekako doći do Safe Moda-? U S/M-u će Windozi koristiti native drivere - ako dobiješ sliku, vjerojatno je problem u driverima.

U Safe Mode mogu ući sa 7600gs i istaliranim driverima bez problema. :/

15 godina
neaktivan
makaweli kaže...
vlad0 kaže...
makaweli kaže...

Kad uđeš u S/M, makni te drivere koji su ti gore za 7600, resetiraj i uđi u normal mode. Onda stavi neku nižu verziju drivera.

17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
makaweli kaže...
vlad0 kaže...
makaweli kaže...

Kad uđeš u S/M, makni te drivere koji su ti gore za 7600, resetiraj i uđi u normal mode. Onda stavi neku nižu verziju drivera.

Joj toliko puta sam vadio i ubacivao karticu unutra i mrdo s driverima da sam izgubio volju, a nekako čisto sumnjam da će to pomoći. Instalirao sam 197.45 verziju drivera koju svi na netu hvale. Ali pokušati ću i to, nemam šta za izgubiti :)

17 godina
neaktivan
Nova grafa =black screen

Jel mozete preporuciti neke drivere za 7600gs a da nisu novi? Da pokušam njih instalirati iako sumnjam da će funkcionirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
makaweli kaže...

Jel mozete preporuciti neke drivere za 7600gs a da nisu novi? Da pokušam njih instalirati iako sumnjam da će funkcionirati.

186.08

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice