Neradi pc

poruka: 11
|
čitano: 1.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Neradi pc

Evo, od sinoc mi se racunalo nece da upali. Jucer je sve normalno radilo i normalno sam ga izgasio, a sad kad ga zelim upalit radi prvih par sekundi pa se izgasi nakon toga. Ako pritiscem tipku za reset onda se negasi. Svi ventilatori se upale, i sve se cini normalno, ali kao sto sam rekao nakon toga se jednostavno ugasi. Nemam rezervnih komponenti da provjerim tocno koja je komponenta otisla, ali prepostavlja mda je najvjerojatnije maticna ili napajanje. Evo specifikacije:

Asrock 880GM-LE - AMD 880G,
Procesor AMD Athlon II X4 635, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W
DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz
PointOfView GTX460 768MB GDDR5
HDD WD 500GB, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16M
Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU,
DVD upisivač LG GH22NS,
CoolerMaster Elite 332

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Neradi pc

ja bi rekao da je napajanje, jer mi se čini da je naknap 400w (bez obzira što je brand i ima nekih 80tak % iskoristivosti) reci mi koliko dugo imaš tu istu konfiguraciju skupa!??

14 godina
neaktivan

Sad ce 5 mjeseci proc

17 godina
bobsi kaže...

ja bi rekao da je napajanje, jer mi se čini da je naknap 400w (bez obzira što je brand i ima nekih 80tak % iskoristivosti) reci mi koliko dugo imaš tu istu konfiguraciju skupa!??

nikako to napajanje nije naknap.

15 godina

a ništa probaj sa drugim napajanjem, nađi nekog frenda ili frendicu {#} koji ima tako neko brand napajanje pa isprobate, eto.. a možda se netko javi ovdje pametniji sa više iskustva pa više od mene pomogne.. mislim moraš od nekud krenuti ako već nemaš aparaturu za ispitati komponente, matična je zadnja..

15 godina
Balvan8 kaže...
bobsi kaže...

nikako to napajanje nije naknap.

misliš da nije?? ja planiram nabaviti gtx260 i za nju gledam naći i brand napajanje ali 500w minimalno, zar ju može tjerati tako brand od 400w, skupa sa q8200, hd wd320 i to je uglavnom to?? hvala

14 godina
Neradi pc

Pokušaj izvaditi jedan pa drugi keks memorije,ako to ne pomogne onda iskopčaj disk i startaj komp nakon minute ugasi i ponovo ukopčaj disk i probaj ponovo

http://files.myopera.com/bluesman2333/albums/97918/bored.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Yup, taman san to napravio... Kad izvadin obadva keksa onda se upali i zvizdi, pokusa sam stavit jedan pa drugi ali se onda opet gasi. Cudi me da su se oba keksa pokvarila u isto vrijeme

14 godina
Neradi pc

Probaj staviti kekse u druge utore, isto tako probaj ištekati grafulju pa testiraj ali definitivno probaj s diskom jer tako je bilo mom burazu na njegovom kompu i izgubio sam pamet dok nisam otkrio šta je

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

mislim da se nebi gasio ako je do diska, jednostavno nebi digao prozore ili bi napisao da ih nema.. neka pogleda ako ima odvojenu grafu.. neka pogleda da li ima direkt grfiku na matičnoj.. pa preštekaj.. ali mislim da je napajanje ili na kraju tek matična..

14 godina
Neradi pc

Ne kažem da je ali neka proba ništa ne košta to je 3 min posao,vjeruj mi da sam probao svašta na bratovom PC-u od mjenjanja svih zamjenjivih komponenti do pokušaja reinstalacije i update biosa i čega sve ne na kraju sam išao prebaciti konektore na disku i proradio je vratio sam na staro i opet je radio. Go figure xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice