Prolistaj uputstva.
Nema slike!!!
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.562
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A jesi li siguran da si sve dobro podesio? Ta kartica prima i digitalni i analogni signal - znači, negdje u postavkama to moraš namjestiti.
A jesi li siguran da taj toranj odašilje digitalni signal?
Nisam siguran, pretpostavljam da ne. S čisto tehničke strane gledano, razlika između analogne i digitalne tv je u prijenosu signala - u analognom prijenosu signal ima kontinuirani valni oblik, dok digitalni signal ima oblik diskretnih bitova informacije.
Što se odašiljača tiče, sigurno je da ne nudi podršku za DVB-T, nego samo HDTV. HDTV je televizija visoke rezolucije i kvalitete zvuka. Za ovakvu kvalitetu programa potrebno je prenijeti više podataka nego za običnu televiziju, pa kartica mora podržavati MPEG-4 kodiranje slike i AC3 (Dolby Surround) zvuk. Ne znam je li tvoja kartica to podržava.
U svakom slučaju, mislim da ti preostaje u postavkama namjestiti na analogno i strpit se dok digitalna TV ne postane standard.
Imam istu takvu karticu i istu antenu. Antena ti radi samo ako si malo više (na 2 katu ili više) i ako si na čistini, tj. da nema zgrada/kuća oko tebe. Inače, to je obična antena, ne možeš ni puno očekivati od nje.
Naravno da možeš spojiti karticu s vanjskom antenom, radit će ti bez problema. Imat ćeš sve programe kao što imaš na TV-u i bit će iste kvalitete. Možeš antenu i podijeliti da ti ide u TV i u TV-karticu tako da kupiš splitter (mislim da se tako zove), spojiš jedan kraj u TV, drugi u TV-karticu.
Što se tiče narihtavanja, pretpostavljam da si dobio PowerCinemu 4 ili 5 u paketu, izrazito dobar program, i dovoljno je slijediti onaj wizard.
Nemaš signal jer nije dovoljno jak i ono što se reklamira za digitalnu TV je banana jer samo na nekoliko područja možeš uhvatiti digitalac.
Takva smo država da svi pokupuju opremu a signala nema!Ja je imam svu i blizu sam Zagreba s kako oni kažu dva dig. odašiljača(sljeme i hrt zgrada) a
signal je katastrofa!Imam i sva silna pojačala i tri četiri antene i banana....tako da se ne uzrujavaj dok Sanader ne zna što priča o digitalnoj TV
ne računaj na dobar prijem i digi TV.Sve su nas zaj++++ .