Eh vako... Upalio sam komp i inače mi svjetle crvena i zelena lampica odnosno blinkaju i čuje se beep, ali ovaj put kad sam upalio nije bilo niti beepa i lampica stoji crvene boje... Na monitoru piše "please check signal cable", ali probao sam sa starim monitorom da nije do grafe, ali je na njemu isto... Mislim da je problem u matičnoj, ako Vi nešto znate molim Vas kažite i pomognite mi! Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni ponekad zna biti isti problem, kao da mi se negdje naloada statički elektricitet.
Meni pomogne da ugasim komp (4 sekunde držiš tipku za paljenje, ako nije mijenjano u BIOS-u), ugasim napajanje, iščupam naposnki kabel i pusitm komp tako desetak minuta i onda nakon toga pali.
Ako to ne ide, moguće da je pihnula matična; no onda savjetujem da iščupaš sve kabele i kartice s matične osim napajanja, te jednog RAM keksa, pa ako se onda pokrene, dodaš jendu po jednu komponentu natrag na ploču, pa ćeš valjda naletiti na faličnu.
Sretno.
EDIT:
S obzirom na konfiguraciju pod "Moj PC" velika je šansa da je napajanje kihnulo.
Meni ponekad zna biti isti problem, kao da mi se negdje naloada statički elektricitet.
Meni pomogne da ugasim komp (4 sekunde držiš tipku za paljenje, ako nije mijenjano u BIOS-u), ugasim napajanje, iščupam naposnki kabel i pusitm komp tako desetak minuta i onda nakon toga pali.
Ako to ne ide, moguće da je pihnula matična; no onda savjetujem da iščupaš sve kabele i kartice s matične osim napajanja, te jednog RAM keksa, pa ako se onda pokrene, dodaš jendu po jednu komponentu natrag na ploču, pa ćeš valjda naletiti na faličnu.
Sretno.
EDIT:
S obzirom na konfiguraciju pod "Moj PC" velika je šansa da je napajanje kihnulo
Ok, hvala budem probao. Meni se to sa napajanjem isto događa, samo izvadim kabel puhnem u njega i vratim nazad i radi, ali meni napajanje radi, probati ću ovo što si reko. Ako radi, častim te čevapima :D
Napajanje može raditi, ali ponekad ne daje van dovoljno snage.
Još jednom, sretno.
Evo otkrio sam da se na napajanju ventilator ne vrti tako da mislim da ne daje onda dovoljno napona i naravno ne radi dobro...
Evo otkrio sam da se na napajanju ventilator ne vrti tako da mislim da ne daje onda dovoljno napona i naravno ne radi dobro...
Probaj prvo posuditi od nekog napajanje, pa da vidiš da li ostale komponente i dalje rade (ne želim plašiti, ali ponekad kad pihne napajanje povuče koju komponentu za sobom).
Ako rad sve ostalo, eto, trebaš novo napajanje.
Probaj na matičnoj maknuti bateriju od biosa, nakon 2 min vrati.
Ako ponovno ne čuješ bip možeš biti siguran da je napajanje otišlo u vječno lovište.
Doživio sam isto na svojoj koži.
Bila je stvar u napajanju, vidio sam da se vent na napajanju prestao vrtiti, otišlo je u vječna lovišta, danas sam nabavio novo pa ću uskoro probati. Sigurno je u napajanju, svi su mi to rekli i vidio sam da se vent prestao vrtiti tako da... Hvala Vam svima vidjeti ću hoće li raditi sa novim napajanjem... :)
Ti problemi sa kompom nikad im kraja ovak prije 2 dana dobio sam novi hdd s servisa znači novi raspakovo ga i prespojio na pc sve kako treba , e sad neda da dignem vindovs non stop jedno teisto insert sistem disk end pres enter... wtf. e sad prćkam ja unutra i odjednom više nemogu niti upaliti pc ništ neradi sam žiži 1 lampica na matičnoj ploči niša drugo i još nešta wentilator od laptopa neradi uvjek jel se to može namjestiti da stalno radi..
nisi valjda dira dok je pc upaljen,jel ti imaš dva hdd-a
1 hdd imam od 250g i da samo sam iščupo konektor za napajanje od 1 dvd čitača
Napajanje nije pomoglo, novo je, ali barem imam novo napajanje i komp mi je tiši :D
Opet mi je sve isto... Mislite li da je matična otišla? Molim Vas pomoć ljudi hitno! 6 dana sam bez kompa :S
Napajanje nije pomoglo, novo je, ali barem imam novo napajanje i komp mi je tiši :D
Opet mi je sve isto... Mislite li da je matična otišla? Molim Vas pomoć ljudi hitno! 6 dana sam bez kompa :S
Ako imas dva rama izvadi jedan i upali komp i vidi jel radi.
Onda ugasi i vrati.
Kako vidim u moj pc pise da imas samo jedan RAM
izvadi ga i upali kompjuter.
Znam ovakav slucaj nece da se upali komp samo lampice svetle.
Onda ugasi i vrati.
Imam 3 ram keksa... 2x 512 mb i 1x256 mb...
Onda ugasi i vrati.
Imam 3 ram keksa... 2x 512 mb i 1x256 mb...
Izvadi taj od 256 i probaj upaliti ako nece izvadi neki drugi.
probaj i da ostavis sam jedan keks
U redu. Probati ću. Ajde ljudi, još savjeta!
Vjerojatno je procesor, kada računalo ne "beepa" to upućuje da se radi o kvaru procesora često.
Otvori komp, pogledaj jel možda se nešto izmaknulo sa socketa, malo pronjuškaj.
Vjerojatno je procesor, kada računalo ne "beepa" to upućuje da se radi o kvaru procesora često.
Otvori komp, pogledaj jel možda se nešto izmaknulo sa socketa, malo pronjuškaj.
Moguće, ja ovaj komp imam 6 godina, a procesor nisam mijenjao... Rame sam samo dodao, ali imam i stare... Posuditi ću od frenda ima proc kao i moj socket pa ću vidjeti, hvala.
A jesi probao mjenjati grafu?
procesor je na zadnjem mjestu,nije do njega,još nisan čuja da je nekome kvar radi procesora
A jesi probao mjenjati grafu?
Imam AGP i integrirku, prvo što sma napravio kada sam vidio da se ne pali komp sam prebacio na integriranu, ali nije pomoglo... :S
Kod brata na računalu slična situacija, ne čuje se beep i ne baca sliku na zaslon. Prvo sam posumnjao na grafičku, izvadim je i imam šta vidjeti, ventilator se raspao. Reko, nema veze, eliminirao sam problem. Stavit drugu grafičku, ono opet ista stvar. Izgleda da je stara radila na pasivnim hladnjacima, ali je radila, znači nešto je drugo u pitanju.
Čupao sam kekse RAM-a, premještao ih, vadio. Iščupao sve komponente, izvadio bateriju iz matične, ostavio da leži. I ništa. Napajanje vrti ventilator, daje struju. Ništa mi više na pada na pamet osim matične.
Netko ima ideju?
Ti problemi sa kompom nikad im kraja ovak prije 2 dana dobio sam novi hdd s servisa znači novi raspakovo ga i prespojio na pc sve kako treba , e sad neda da dignem vindovs non stop jedno teisto insert sistem disk end pres enter... wtf. e sad prćkam ja unutra i odjednom više nemogu niti upaliti pc ništ neradi sam žiži 1 lampica na matičnoj ploči niša drugo i još nešta wentilator od laptopa neradi uvjek jel se to može namjestiti da stalno radi..
Jel koristis mozda HDD na SATA, a citac na ATA (IDE133 port) ?
jes probo sa ramovima?
Jel koristis mozda HDD na SATA, a citac na ATA (IDE133 port) ?
Ovako napajanje mi je krepalo sva sreća imo sam (vraga ga odnio) napajanje od drugog pc-a i sad radi kako treba no sada mi je problem izbacuje da ubacim sistem disk .. naravno nemam ništ na hdd jer je novi iz trgovine još ima tvorničke postavke nije formatiran.. i ubacim ja windows xp.. neće kaže ubaci sistem disk ja ubacim w7 ista stvar na biosu sam namjestio da prvo čita sa cda-dvda ali ništa neznam u čeu je kvar. hdd je pata onaj sa dugačkim konektorom sivim
procesor je na zadnjem mjestu,nije do njega,još nisan čuja da je nekome kvar radi procesora
...eee kod mene je baš to :kvar CPU (Phenom II 965 BE) , trenutno je izvađen i čeka zamjenski ! Šta mi je radio.........uhhhh , kupio polovan sa mjesec dana garancije i trebalo mi je pola godine da skontam (iako su mi u servisu rekli,kada sam nosio sve, da je cpu ..eban).
Jedna mb (nova) , pa nakon mjesec druga(nova) , sreća sve pod garancijom bilo i olako su mi mjenjali matične , ova druga je stvarno rikavela i treću sam uzeo drugu bolju malo doplatio , ali problemi ponovo (neće da boota , ili freez u BIOS, BSOD u win, resetovanje itd itd...) , novi HDD , svi sata kablići novi, druga memorija (nova također) , inegrirka ili diskretna grafa samo problemi....
Morao sam ovo napisati da može biti i do CPU , neko je ovaj PII 965 veoma nestručno klokao , najvjerovatnije... i posalo ga u vječna lovišta !!!
Stavite mi TU na ovaj post ako mislite da je ipak bilo do matične jer sutra kupujem novu, a nijedan savjet nije uspio...
Do napajanja nije, probao sam sa drugim...