Kakve veze ima vista s trzanjem igrica?
E sad mi tek nije jasno. Valjda si me zamjenio s Redikulom. To je onaj što je otvorio ovu temu. Ja sam samo uvalio tu i svoj problem da ne otvaram novu temu
Vidim da je rasprava gotova, pa neću biti nepristojan ako se ubacim, jer je vezano za rame
Moja konfiguracija:
Athlon 64x2 6400 +3200mhz
Nvidia geforce 8800 GTS 512 mb
Motherboard DFI Infinity CFX3200-M2/G
2 gb rama
Sve u svemu, neloša konfiguracija.
Problem:
Iako je sam cpu brz, većina igara mi pomalo trza a nemam virusa, smeća i sličnog.
Moje mišljenje:
Sve komponente sam mjenjao naknadno, samo je ram memorija ostala stara. Mislim da je problem u tim starim ramima koji rade na malim brzinama i koče performanse igara.
U ovo se ne razumijem najbolje, tako da me ispravite ako nisam u pravu. pogotovo što se tiče brzine rama.
Pomoć!
Ako je to što sam gore nalaprdao moguće, zanima me kako da provjerim brzinu na kojoj radi moj ram i gdje da vidim koju brzinu rama podržava moja matična DFI Infinity CFX3200-M2G

Sve isprobano, stanje isto. Probat ću sa gigom bržih ramića pa što bude. U svakom slučaju, hvala na pomoći. Poz
Onda ti ostaje jedino da probas neke druge RAM-e.
Na 2 GB ti Vista x64 neće donijeti poboljšanje, već pogoršanje.
Ipak si trebao otvoriti novu temu. Ne bi trebalo trzati, iako ovisi o postavkama u igricama. Tu se treba malo više pozabaviti. Recimo ja sam imao slučaj da mi se komp u igricama na momente potpuno uspori i na kraju je ispalo da je to zbog diska.
Vidim da je rasprava gotova, pa neću biti nepristojan ako se ubacim, jer je vezano za rame
Moja konfiguracija:
2 gb rama
Problem:
Iako je sam cpu brz, većina igara mi pomalo trza a nemam virusa, smeća i sličnog.
Moje mišljenje:
Sve komponente sam mjenjao naknadno, samo je ram memorija ostala stara. Mislim da je problem u tim starim ramima koji rade na malim brzinama i koče performanse igara.
U ovo se ne razumijem najbolje, tako da me ispravite ako nisam u pravu. pogotovo što se tiče brzine rama.
Pomoć!
Ako je to što sam gore nalaprdao moguće, zanima me kako da provjerim brzinu na kojoj radi moj ram i gdje da vidim koju brzinu rama podržava moja matična DFI Infinity CFX3200-M2G

Moja konfiguracija:
2 gb rama
Problem:
Moje mišljenje:
Pomoć!

Moja konfiguracija:
2 gb rama
Problem:
Moje mišljenje:
Pomoć!

Moja konfiguracija:
2 gb rama
Problem:
Moje mišljenje:
Pomoć!

Ne vjerujem da su driveri, jer svi su original dobiveni uz proizvod. I znači nitko od vas se ne slaže da bi brži ram mogao popraviti stvar?
Kakve veze ima vista s trzanjem igrica?
ja sam ti reko svoje probaj radit sa 1gb rama izvadi jednu plocicu ako bude jos trzo onda ima izgleda negdje smetnje koje mogu bit uzrokovane padom napona na procesoru...
Trza jednako. Jel to onda možda slabo napajanje?
To je moguće, jer napajanje je još jedan dio starog kompjutera u kojeg su kasnije natrpane moćne komponente
kolko ti steka?
Meni je stekalo iako sam imal 50 fps
Ne steka puno, mogu na compu dosta toga. Sad sam se zapalio za Medieval 2 i problem uvjek nastane kad ubacim puno ljudi na mapu (2000-3000), onda počne umjereno štekanje koje me iritira. Ista je stvar npr sa counterom i 20ak botova.
Stvar je u tome što takve stvari ne trzaju ni na lošijim konfiguracijama. Problem nije u grafici jer skoro jednako trza na visokim i na niskim postavkama.
Trza jednako. Jel to onda možda slabo napajanje?
To je moguće, jer napajanje je još jedan dio starog kompjutera u kojeg su kasnije natrpane moćne komponente

ja neznam igra li to kakvu ulogu ali kad ja stavi dx9 u postavkama za cod2 onda mi obavezno trza a kad stavim dx7 lijepo radi.. A zato je to tak neznam?
Neznam što je dx7 ali sad mi je nešto palo na pamet! Nakon ugradnje nove grafičke cod 2 mi je počeo lagano trzati. Znači sigurno je do napajanja! Ubizec majstore, misterij je napokon rješen!
E, sad znam da sam dosadan al može još jedno pitanje. Gdje da vidim koje mi je napajanje? U everestu ne mogu pronaći.
Navodno mi samo grafička troši 170W
Sto se tice cod 2 progaj pod options/graphics stavit Direct X 7 mislim da ce ti dobro radit. mislim da je ta igra vise optimizirana za starije grafe pa nove bas ne rade predobro ali nemora biti problem u tome... meni je to rijesilo problem.
Sto se tice napajanja nemos vidit koje imas ako nesmijes otvarat kuciste (pise na etiketi..) nabavi jos jedan monitor baci na njega everest i upali igru na glavnom monitoru i na sprorednom gledaj kako se ponasaju naponi ako suljivo padnu po pokretanju igre onda je napajane preslabo. I moral bi si stavit nekaj jace...
Evo našao sam. Napajanje mi je 425 W.
Pročitao sam da je za moju grafičku preporučeno 500W. Ali tu je još 3,2 ghz procesor i nova matična. Znači da ipak treba uzeti nešto jače, barem 600W
Spoji kabel od maticne i graficke direkno u struju i prijavi se na elektru da si industrijski potrosac :)
Salim se... ja imam Q6600 OC na 3GHz, 2GB rama, 1950Pro i fortronovo napajanje od 350W pa sve sljaka
...I nekad kad upalim kompjuter, kućište radi a monitor se ugasi. Kad ga resetiram, počne pištati iz kućišta pa ga moram ugasiti. Odmah ga upalim i sve bude u redu. Jel i to simptom slabog napajanja?
Imao sam slican problem. Nakon dva puta crklo je napajanje. :)
kaj se tice napajanja ono od 350w moze radit bolje od onog od 500w jel ako nema dobar transformator ,javljaju se vrtlozne struje u njemu i samim tim on gub snagu, e probaj ne kupit napajanje nego uzet od frenda ili nekog da bezveze ne bacis pare al mislim da je do
napajanja ak nis drugo imal bus novo napajanje
U napajanju definitivno nije ključni trafo. U jeftinim napajanjima se škrtari na svemu, a najviše na hlađenju. Koja je marka?
Kad u nekoj igri pritisnem ctrl+alt+del u performancu, pod cpu usage history, ona linija mi bude skroz do vrha grafikona. Jel to šta znači?
Kad u nekoj igri pritisnem ctrl+alt+del u performancu, pod cpu usage history, ona linija mi bude skroz do vrha grafikona. Jel to šta znači?
Memorije su najproblematicniji djelovi kompa... pokusaj sa njima... vadi, minjaj raspored, stavljaj pa vidi...