Nedostaje RAM-a?

poruka: 75
|
čitano: 10.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nedostaje RAM-a?
Matun kaže...

Kakve veze ima vista s trzanjem igrica?

ima i nema 32 bitna ima 64 bitna nema u slucaju 4gb rama se moze desit (ako se koristi 32 bitna)
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

E sad mi tek nije jasno. Valjda si me zamjenio s Redikulom. To je onaj što je otvorio ovu temu. Ja sam samo uvalio tu i svoj problem da ne otvaram novu temu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matun kaže...

Vidim da je rasprava gotova, pa neću biti nepristojan ako se ubacim, jer je vezano za rame

Moja konfiguracija:

Athlon 64x2 6400 +3200mhz

Nvidia geforce 8800 GTS 512 mb

Motherboard DFI Infinity CFX3200-M2/G

2 gb rama

Sve u svemu, neloša konfiguracija.

Problem:

Iako je sam cpu brz, većina igara mi pomalo trza a nemam virusa, smeća i sličnog.

Moje mišljenje:

Sve komponente sam mjenjao naknadno, samo je ram memorija ostala stara. Mislim da je problem u tim starim ramima koji rade na malim brzinama i koče performanse igara.

U ovo se ne razumijem najbolje, tako da me ispravite ako nisam u pravu. pogotovo što se tiče brzine rama.

Pomoć!

Ako je to što sam gore nalaprdao moguće, zanima me kako da provjerim brzinu na kojoj radi moj ram i gdje da vidim koju brzinu rama podržava moja matična DFI Infinity CFX3200-M2G

odi u bios i nadi opciju ram memory latency i promjeni ju Namigiva,ak to ne pomogne onda vrati default postavke u biosu,ak ni to ne pomogne ako imas jedan slot od 1gb izvadiga i vidi kako se racunalo ponasa samo sa jednim slotom pa malo kombiniraj slotove kujs kaj ocu rec?
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Sve isprobano, stanje isto. Probat ću sa gigom bržih ramića pa što bude. U svakom slučaju, hvala na pomoći. Poz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda ti ostaje jedino da probas neke druge RAM-e.

16 godina
odjavljen
Nedostaje RAM-a?

Na 2 GB ti Vista x64 neće donijeti poboljšanje, već pogoršanje.

Ipak  si  trebao  otvoriti  novu  temu.  Ne  bi  trebalo  trzati, iako ovisi o postavkama u igricama. Tu se treba malo više pozabaviti. Recimo ja sam imao slučaj da mi se komp u igricama na momente potpuno uspori i na kraju je ispalo da je to zbog diska.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
UBIZEC cORPORATION kaže...
Matun kaže...

Vidim da je rasprava gotova, pa neću biti nepristojan ako se ubacim, jer je vezano za rame

Moja konfiguracija:

Nvidia geforce 8800  GTS 512 mb

2 gb rama

Problem:

Iako je sam cpu brz, većina igara mi pomalo trza a nemam virusa, smeća i sličnog.

Moje mišljenje:

Sve komponente sam  mjenjao naknadno, samo je  ram memorija ostala stara. Mislim da  je problem u tim starim ramima koji  rade na malim brzinama  i koče performanse igara.

U ovo se ne razumijem najbolje, tako da me ispravite ako nisam u pravu. pogotovo što se tiče brzine rama.

Pomoć!

Ako je to što sam gore nalaprdao moguće, zanima me kako da provjerim brzinu na kojoj radi moj ram i gdje da vidim koju brzinu rama podržava moja matična DFI Infinity CFX3200-M2G

odi u bios i nadi opciju ram memory latency i promjeni ju Namigiva,ak to ne pomogne onda vrati default postavke u biosu,ak ni to ne pomogne ako imas jedan slot od 1gb izvadiga i vidi kako se racunalo ponasa samo sa jednim slotom pa malo kombiniraj slotove kujs kaj ocu rec?
  ...Oprosti ali nebi se slozio s tobom.

Ja imam xp 64bit i imam 4 Gb rama.
Ima u biosu jedna stavka koja kaze ovako; Memory Hole For PCI MMIO !
Kad mi je to disablano onda pod win i u biosu se vidi samo 3.25 gb rama!
Kad je enabele onda vidi uredno 4 Gb rama.

Neznam kako je kod novih maticni ali tak je kod mene - Dfi LanParty nf4 ultra D (starudija) 

Nadam se da je ovo nekomu pomoglo. 
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2008 14:46 (izidor7).
17 godina
neaktivan
izidor7 kaže...
Matun kaže...

Moja konfiguracija:

2 gb rama

Problem:

Moje mišljenje:

Sve komponente sam  mjenjao naknadno, samo je  ram memorija ostala stara. Mislim da  je problem u tim starim ramima koji  rade na malim brzinama  i koče performanse igara.

Pomoć!

Neznam kako je kod novih maticni ali tak je kod mene - Dfi LanParty nf4 ultra D (starudija) 

nisi citao od pocetka matun nema 4gb rama nego 2gb rama i njemu je problem sto je cup i ostale komponente jake samo rami malo starji tj na manjoj frekvenciji
16 godina
neaktivan
izidor7 kaže...
Matun kaže...

Moja konfiguracija:

2 gb rama

Problem:

Moje mišljenje:

Pomoć!

nisi citao od pocetka matun nema 4gb rama nego 2gb rama i njemu je problem sto je cup i ostale komponente jake samo rami malo starji tj na manjoj frekvenciji
  My bed....

16 godina
neaktivan
Matun kaže...

Moja konfiguracija:

2 gb rama

Problem:

Moje mišljenje:

Pomoć!

Moje isprike, Sad sam procitao i potpisujem.
Mozes jos probati vidit dal ti je ram ECC mozda treba u biosu ukljucit podrsku   ako je to mozda problem, 
a moze biti da ti je neki driver kriv za trzanje jer i meni su igre trzale i promijenio sam taj doticni krivac i dalj eje bilo dobro

16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Ne vjerujem da su driveri, jer svi su original dobiveni uz proizvod. I znači nitko od vas se ne slaže da bi brži ram mogao popraviti stvar?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matun kaže...

Kakve veze ima vista s trzanjem igrica?

Nema vista nego RAM-i što više RAM-a to bolje manje štekanja i manje Loadiniga u igrama.  ;-)
Zaj*ebali Rusi klimu umjesto ljeta šalju zimu!
17 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

ja sam ti reko svoje probaj radit sa 1gb rama izvadi jednu plocicu ako bude jos trzo  onda ima izgleda negdje smetnje koje mogu bit uzrokovane padom napona na procesoru...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Trza jednako. Jel to onda možda slabo napajanje?

To je moguće, jer napajanje je još jedan dio starog kompjutera u kojeg su kasnije natrpane moćne komponente

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

kolko ti steka?

Meni je stekalo iako sam imal 50 fps

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Ne steka puno, mogu na compu dosta toga. Sad sam se zapalio za Medieval 2 i problem uvjek nastane kad ubacim puno ljudi na mapu (2000-3000), onda počne umjereno štekanje koje me iritira. Ista je stvar npr sa counterom i 20ak botova.

Stvar je u tome što takve stvari ne trzaju ni na lošijim konfiguracijama. Problem nije u grafici jer skoro jednako trza na visokim i na niskim postavkama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matun kaže...

Trza jednako. Jel to onda možda slabo napajanje?

To je moguće, jer napajanje je još jedan dio starog kompjutera u kojeg su kasnije natrpane moćne komponente

probaj metnut jace napajanje jel ti sve komponente vuku struju i to dosta nje ,zato kad naprimjer grafa potegne vise struje vodici se zagriju  veci otpor sa vise struje i dolazi do pada napona kojeg stabilizatori u napajanju nemogu regulirat jel je u unutarnjem krugu zato stavi jace napajanje i mislim da je 90% to tvoj problem tj kaj kompa muci sretno!Smijeh
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

ja neznam igra li to kakvu ulogu ali kad ja stavi dx9 u postavkama za cod2 onda mi obavezno trza a kad stavim dx7 lijepo radi.. A zato je to tak neznam?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Neznam što je dx7 ali sad mi je nešto palo na pamet! Nakon ugradnje nove grafičke cod 2 mi je počeo lagano trzati. Znači sigurno je do napajanja! Ubizec majstore, misterij je napokon rješen!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

E, sad znam da sam dosadan al može još jedno pitanje. Gdje da vidim koje mi je napajanje? U everestu ne mogu pronaći.

Navodno mi samo grafička troši 170W

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Sto se tice cod 2 progaj pod options/graphics stavit Direct X 7 mislim da ce ti dobro radit. mislim da je ta igra vise optimizirana za starije grafe pa nove bas ne rade predobro ali nemora biti problem u tome... meni je to rijesilo problem.

Sto se tice napajanja nemos vidit koje imas ako nesmijes otvarat kuciste (pise na etiketi..) nabavi jos jedan monitor baci na njega everest i upali igru na glavnom monitoru i na sprorednom gledaj kako se ponasaju naponi ako suljivo padnu po pokretanju igre onda je napajane preslabo. I moral bi si stavit nekaj jace...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2008 13:07 (izidor7).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Evo našao sam. Napajanje mi je 425 W.

Pročitao sam da je za moju grafičku preporučeno 500W. Ali tu je još 3,2 ghz procesor i nova matična. Znači da ipak treba uzeti nešto jače, barem 600W

0 0 hvala 0
17 godina
Nedostaje RAM-a?

Spoji kabel od maticne i graficke direkno u struju i prijavi se na elektru da si industrijski potrosac :)

Salim se... ja imam Q6600 OC na 3GHz, 2GB rama, 1950Pro i fortronovo napajanje od 350W pa sve sljaka

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

...I nekad kad upalim kompjuter, kućište radi a monitor se ugasi. Kad ga resetiram, počne pištati iz kućišta pa ga moram ugasiti. Odmah ga upalim i sve bude u redu. Jel i to simptom slabog napajanja?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Imao sam slican problem. Nakon dva puta crklo je napajanje. :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

kaj se tice napajanja ono od 350w moze radit bolje od onog od 500w jel ako nema dobar transformator ,javljaju se vrtlozne struje u njemu i samim tim on gub snagu, e probaj ne kupit napajanje nego uzet od frenda ili nekog da bezveze ne bacis pare al mislim da je do

napajanja ak nis drugo imal bus novo napajanjeSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nedostaje RAM-a?

U napajanju definitivno nije ključni trafo. U jeftinim napajanjima se škrtari na svemu, a najviše na hlađenju. Koja je marka?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nedostaje RAM-a?

Kad u nekoj igri pritisnem ctrl+alt+del u performancu, pod cpu usage history, ona linija mi bude skroz do vrha grafikona. Jel to šta znači?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matun kaže...

Kad u nekoj igri pritisnem ctrl+alt+del u performancu, pod cpu usage history, ona linija mi bude skroz do vrha grafikona. Jel to šta znači?

znaci ona gornja cpu ti je dokraja znaci da ti je cup pod "prevelkim opterecenjem" izgleda da radi na 100 posto da jadnik nemre jace....
17 godina
Nedostaje RAM-a?

Memorije su najproblematicniji djelovi kompa... pokusaj sa njima... vadi, minjaj raspored, stavljaj pa vidi...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice