Pozdrav svima!
Za rođendan sam dobio USB stick tvrtke TDK koji je jednog dana iz čistog mira prestao normalno funkcionirati. Kako izgleda model možete vidjeti na sljedećem linku:
http://www.tdk-media.com.hk/cfolder/tdk/library/Tree/20120327/STORAGE_MEDIA/FLASH_MEDIA/Trans_it_Mini_Flash_Drive.png
Stick sam pokušao isprobati i na ostalim računalima kako bi se uvjerio da nije problem u mojem. Kako i na mojem tako i na ostalima, stick ne radi. Evo što se događa sa stickom kad ga priključim na računalo po prvi puta:
Na sticku počinje žmirkati plava lampica, a na monitoru se prikaže obavijest da se instaliraju driveri za stick. Pretpostavljam da ovo žmirkanje znači da ipak nije neki mehanički kvar. Nakon što su se instalirali driveri ništa se više ne događa, a ono žmirkanje na sticku prestane. Kad odem u My Computer usb stick nije prikazani, tako da ga ne mogu formatirati. Odem zatim u Computer Management > Storage > Disk Management, kako bi eventualno isprobao opciju Change Drive Letter and Path. No ta opcija je "zacementirana" kao i opcija Eject kad napravim desni klik na stick koji vidim ispod (pogledajte glaeriju slika koju sam uploadao). Idem zatim provjeriti što mogu napraviti u Device Manager-u, no ništa specijalno ne mogu napraviti ovdje. Isprobao sam i command prompt da vidim da li mogu uopće pristupiti H:\ drive-u, ali mi javlja The device is not ready.
To bi bilo ukratko to. Rezime svega ovoga je sljedeći: ne vidim usb stick u My Computer, ne mogu pristupiti fajlovima, ne mogu formatirat stick itd. Ako postoji ekspert ovdje koji bi znao rješiti ovaj problem volio bih čuti njegovo mišljenje.