Ne vidim USB stick u My Computer-u

poruka: 9
|
čitano: 7.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Za rođendan sam dobio USB stick tvrtke TDK koji je jednog dana iz čistog mira prestao normalno funkcionirati. Kako izgleda model možete vidjeti na sljedećem linku:

http://www.tdk-media.com.hk/cfolder/tdk/library/Tree/20120327/STORAGE_MEDIA/FLASH_MEDIA/Trans_it_Mini_Flash_Drive.png

Stick sam pokušao isprobati i na ostalim računalima kako bi se uvjerio da nije problem u mojem. Kako i na mojem tako i na ostalima, stick ne radi. Evo što se događa sa stickom kad ga priključim na računalo po prvi puta:

Na sticku počinje žmirkati plava lampica, a na monitoru se prikaže obavijest da se instaliraju driveri za stick. Pretpostavljam da ovo žmirkanje znači da ipak nije neki mehanički kvar. Nakon što su se instalirali driveri ništa se više ne događa, a ono žmirkanje na sticku prestane. Kad odem u My Computer usb stick nije prikazani, tako da ga ne mogu formatirati. Odem zatim u Computer Management > Storage > Disk Management, kako bi eventualno isprobao opciju Change Drive Letter and Path. No ta opcija je "zacementirana" kao i opcija Eject kad napravim desni klik na stick koji vidim ispod (pogledajte glaeriju slika koju sam uploadao). Idem zatim provjeriti što mogu napraviti u Device Manager-u, no ništa specijalno ne mogu napraviti ovdje. Isprobao sam i command prompt da vidim da li mogu uopće pristupiti H:\ drive-u, ali mi javlja The device is not ready.

To bi bilo ukratko to. Rezime svega ovoga je sljedeći: ne vidim usb stick u My Computer, ne mogu pristupiti fajlovima, ne mogu formatirat stick itd. Ako postoji ekspert ovdje koji bi znao rješiti ovaj problem volio bih čuti njegovo mišljenje.

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Slika 3 Slika 3
Slika 4 Slika 4
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 11:12 (saftek&makaroni).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ne vidim USB stick u My Computer-u

izgubljena particija, probaj s alatima za povrat particije (zato postoji safe remove opcija, treba je koristiti ili imati sreće). Kod flash diska je 50% šansa da je crko i to je to..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
saftek&makaroni kaže...

Pozdrav svima!

Za rođendan sam dobio USB stick tvrtke TDK koji je jednog dana iz čistog mira prestao normalno funkcionirati. Kako izgleda model možete vidjeti na sljedećem linku:

http://www.tdk-media.com.hk/cfolder/tdk/library/Tree/20120327/STORAGE_MEDIA/FLASH_MEDIA/Trans_it_Mini_Flash_Drive.png

Stick sam pokušao isprobati i na ostalim računalima kako bi se uvjerio da nije problem u mojem. Kako i na mojem tako i na ostalima, stick ne radi. Evo što se događa sa stickom kad ga priključim na računalo po prvi puta:

Na sticku počinje žmirkati plava lampica, a na monitoru se prikaže obavijest da se instaliraju driveri za stick. Pretpostavljam da ovo žmirkanje znači da ipak nije neki mehanički kvar. Nakon što su se instalirali driveri ništa se više ne događa, a ono žmirkanje na sticku prestane. Kad odem u My Computer usb stick nije prikazani, tako da ga ne mogu formatirati. Odem zatim u Computer Management > Storage > Disk Management, kako bi eventualno isprobao opciju Change Drive Letter and Path. No ta opcija je "zacementirana" kao i opcija Eject kad napravim desni klik na stick koji vidim ispod (pogledajte glaeriju slika koju sam uploadao). Idem zatim provjeriti što mogu napraviti u Device Manager-u, no ništa specijalno ne mogu napraviti ovdje. Isprobao sam i command prompt da vidim da li mogu uopće pristupiti H:\ drive-u, ali mi javlja The device is not ready.

To bi bilo ukratko to. Rezime svega ovoga je sljedeći: ne vidim usb stick u My Computer, ne mogu pristupiti fajlovima, ne mogu formatirat stick itd. Ako postoji ekspert ovdje koji bi znao rješiti ovaj problem volio bih čuti njegovo mišljenje.

i meni se to događa na win 8.1-usb 8 gb-,dok na svemu drugom radi,laptop,xp

pa bi i meni trebala pomoć

17 godina

-instaliraj drivere, provjeri OS (sfc /scannow) i sl. Taj problem je sasvim razičit od quotanog.

npr banalno rješenje, dodaj ili promijeni slovo (letter) u disk manageru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 11:55 (ihush).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

izgubljena particija, probaj s alatima za povrat particije (zato postoji safe remove opcija, treba je koristiti ili imati sreće). Kod flash diska je 50% šansa da je crko i to je to..

Imaš možda za preporučiti kakav programčić?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 12:24 (saftek&makaroni).
17 godina

easeus i sl. Za prvi korak je dovoljan disk manager. (ne treba sve rješavati dodatnim softom..).

ako netko želi instalirati, ima dovoljno free verzija, ima portable, najkorisnije je imati liveCD npr Hirens i sl, jer se gore nalazi sve potrebno i eliminira se potreba za instaliranjem nepotrebnog (jer se osim ovog slučaja praktički ne koristi, osim serviserima..) i crackanja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 12:30 (ihush).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

easeus i sl. Za prvi korak je dovoljan disk manager. (ne treba sve rješavati dodatnim softom..).

ako netko želi instalirati, ima dovoljno free verzija, ima portable, najkorisnije je imati liveCD npr Hirens i sl, jer se gore nalazi sve potrebno i eliminira se potreba za instaliranjem nepotrebnog (jer se osim ovog slučaja praktički ne koristi, osim serviserima..) i crackanja...

easeus nije baš od koristi, a i sfc /scannow nije ništa pronašao {#}

pokušat ću sa Hirensom, samo nisam baš ziher šta uopće koristiti od one gomile programčića (n00bara sam jbga)

šaljem slikicu ispod (ovaj I: je ispravni stick, dok mi ovaj zeznuti stick u H: neće ispisati)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 13:15 (saftek&makaroni).
13 godina
neaktivan

GParted

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

svi disk manageri rade jednako, vide diskove jednako.. razlike su samo u par (zgodnih) opcija. Rezultat je očekivano jednak.

-onaj odgovor je za izgubljenu particiju, tad se npr s easusom (pogledati koji je sad soft verzija za recovery..) ili bilo kojim takvim alatom može probati vratiti particija (s podatcima). Ako to ne radi, tad je kvar-smeće = nema koristi probavati s drugim managerima.

-jedino se ako su podatci bitni, tad pokuša alatima za spašavanje podataka (ne popravak ili manager) iskopirati. Easeus, Getmydata, Onetrack, Undelete.. možda je Recuva praktičnija. Flash se ne popravlja, radi ili ne radi, ali je predviđeno da se u slučaju kvara (ne svakog) može iskopirati ali se ne može npr brisati-formatirati.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice