Napajanje oslabilo??

poruka: 10
|
čitano: 3.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Napajanje oslabilo??

Situacija je sljedeća. Spojio grafičku Gigabyte GTX 660 OC s jednim 6-pin adapterom(ispravna). Na monitoru mi prikaže samo logo od matične i tu se smrzne. Ne mogu ući u bios a win se naravno ne bootaju. Isprobao sam spojiti oba 6-pinska od napajanja, probao sam s molex-6pin adapter, vadio sam rame i niš nije pomoglo. Kad uštekam staru radeonku koja ne zahtjeva dodatno napajanje odmah se win dignu, tak da je isključena mogučnost da je u biosu namješteno na intergriranu već je na auto. POST Code na matičnoj piše 62 ( Installation of the South Bridge Runtime Services). Napajanje Silverstone 500W, staro pune 3 god. na +12V railu daje 34A. Da li je moguće da je napajanje oslabilo i da nije u stanju pokrenut grafu, jer mi ni jedan drugi razlog ne pada na pamet.   

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Napajanje oslabilo??

Probaj novu grafu u drugom računalu, probaj je u svome računalu s drugim napajanjem.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 16:01 (Valentin17).

2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Napajanje oslabilo??

Pošto si mijenjao jednu od važnih komponenti,uradi i update biosa,ako nije i ako znaš.Ali vjerojatno je ipak napajanje preslabo.Ova nova grafa "treba" min 450W "kvalitetnog" napajanja.
Jer povuče i do 140W u radu.Stavi tu sad svoj proc,ssd,2 hdd-a...

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Re: Napajanje oslabilo??
Djeye kaže...

Situacija je sljedeća. Spojio grafičku Gigabyte GTX 660 OC s jednim 6-pin adapterom(ispravna). ..

-po čemu zaključuješ da je ispravna?

-napajanje može biti problem ali ipak bi prošlo.. tad je možda negdje smetnja, npr previše potrošača na USBu i sl.

-jednostavan test, odspoji sve ostalo (diskovi, višak RAMa..) i probaj. Zatim odspoji i sve USB/frontpanel konektore...

može bit problem verzije BIOSa, ali ako radi neka druga (ne prestara) tad nije BIOS. Osim možda reset + ponovo podešavanje potrebnih opcija.

na kraju često bude najjednostavniji odgovor, kvar VGA.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Napajanje oslabilo??

Grafa je ispravna, radila kod kolege s jačim napajanjem. Bio sam napravio reset biosa, odpojio sve nepotrebno i nije pomoglo. Zadnji bios je na matič. Također me zbunjuje ovh 408W na +12V.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Napajanje oslabilo??

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 19:39 (Djeye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja mislim da nije do napajanja ;) e sad probaj s nekim slabijim napajanjem il isto tak nekaj, il da ti frend posudi napajanje pa spoji na svoj komp i odmah ces znati :)

Danilo
13 godina
neaktivan
Napajanje oslabilo??

Zahvaljujem svima na savjetima!! Problem je bio do biosa, ponovnim updetanjem se rješio. Čovjek uči dok je živ!!  LP

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Napajanje oslabilo??

Pozz forumasi! Evo imam jednu konfiguraciju staru 7godina i napajanje je neko lc8400btx. I ja dosao iz grada normalno upalim komp. sve u redu i oden na fb i vec sam na fb-u neke 3 min. i cujem jedan cudan zvuk sve glasnije i glasnije nesto ko struja ono nnnn i ja ono pogledam kad lagani,lagani skoro prozirni dim izlazi iz kucista a komp. jos uvijek radi normalno i kad sam vidio dim ja brzo iskljucil ustekac iz struje. I sad se mislim sta je. Napajanje je staro sedam godina cini mi se cak i vise mislim da se ne trebam zajebavat da bacim to napajanje i kupim novo. Sta vi mislite sta bi moglo biti?? Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najvjerojatnije je samo napajanje stradalo. Otvori PC i dobro pregledaj sve, vidi li se što nagoreno, a i po mirisu ćeš moći približno ustanoviti odakle je dim došao.

Napajanje svakako više ne uključuj - brzom reakcijom si izbjegao veći kvar.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice