Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške :) izdvojena tema

poruka: 1.259
|
čitano: 419.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške

Tak je meni bilo dok sam bio na moru prije puta iskljucim ja sve iz struje  ali nisam mrežni kabel i ja dodem kuci onako sretan vidim sve na mjestu upalim računalo ništ neobično kad neće na internet ja dole i imo sam šta vidit rastopila se mrežna kartica  hvala bogu samo je mrežnu spalilo moglo je cijelo računalo xD 

12 godina
neaktivan
Gamelord kaže...

Tak je meni bilo dok sam bio na moru prije puta iskljucim ja sve iz struje  ali nisam mrežni kabel i ja dodem kuci onako sretan vidim sve na mjestu upalim računalo ništ neobično kad neće na internet ja dole i imo sam šta vidit rastopila se mrežna kartica  hvala bogu samo je mrežnu spalilo moglo je cijelo računalo xD 

Da to su takve gluposti na koje covjek zaboravi osim ako nije iso elektrotehnicku skolu kao ja pa ono stalno o tome govorimo. Meni se desio kiks da je grmilo ja usto ( U JAVI ) i iskopco telku a nisam hdmi kabel, Grom dreknuo na antenu vanjsku, kroz prijemnik i hdmi u kontrolnu plocu televizije. Kakva banalna glupost . Ne potrebni troskovi radi ne razmisljanja 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
13 godina
Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške :)

Evo jedne gluposti od frenda:

Dođe on jučer do mene, kaze cistio komp i neradi, upali se, ali nema slike na monitoru. kaze da je izvadi procesor i da neke zice vire van.

Dođem ja do njega i imam sta vidjet, on vadio hladnjak pa je s njim iščupao i procesor(neki athlon socekt 939), i kako je on "pravi majstor" nije skinuo procesor s hladnjaka, nego ga je isao vracati s hladnjakom i nije vidio sta radi te je nekih 12 pinova popigao

i ja uzeo iglu i nekako sam uspio poravnat pinove, vratio procesor, promijenio pastu i komp proradio

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
17 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Strm kaže...

Ja sam na placu nabavio fen za 60Kn, odlična investicija. Kada raskopavaš komp samo moraš pripaziti da neotopiš neš, i to sam ga kupio nakon što sam isčupao cijeli socket s matične jer je netko prije stavio previše paste pa se sve poljepilo s plastikom... A da nespominjem pametnjakoviće koji šarasfcigerom aka. odvijačem razdvajaju hladnjak od proca, pa neš otkinu, i onda meni donesu i žale se kak komp neće upalit, a možeš vdjet kak je izgrebao kuler i plastiku i matičnu... Kad se nekom komp pokvari, ja mu UVIJEK kažem, niš nediraj, niš neotvaraj, niš nepipaj a bome nemoj ni gledat u njega, strpi se 15min dok dođem pa ču ti ja otvoriti, pogledati i reći što je, ti neš znat 100%

Najgori su mu ti koji neš pokušaju popravit, pa neš she8u pa zovu mene i prave se glupi, a da nespominjem bisere koji otvore HDD da ga očiste...

Ja sam također biser BIO, valjdem se tak naući. Sad sam se sjetio, prije 2 god sam otvorio komp, sve izvadio van, a kad sam vraćao nestalo struje pa u mraku radio jer nije mi se dalo tražit lampu, samo je još jedan kabal trebalo ušekat a to mogu zbilja u mraku, radilo se o PATA kablu, a ja uzeo kabel za floppy i štekam ga u HDD, pa gledam što neće, pa onda ga nekako uštekam i palim komp, ali neće dalje od BIOS-a, tek sam skužio što je kada sam došao natrag s lampom, i prvo pročitao u BIOS-u da uopče nema harda, i onda pogledao unutra, ali uspjeo sam ispravit 4 savijena pina...{#}

Ispada da ti je lampa trebala da procitas BIOS error a ne da vidis kablove =S

Al sta jest jest, dobar ti generator

14 godina

Dodajte ga na face i objasnite mu haha

sup bro?
Moj PC  
15 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovo nije neke neznam kakva pogreska, ali me bas izivciralo, radi se o losem iskustvu sa prodajom maticne ploce.

Znaci stavim oglas, prodajem to i to, sve ispravno, moze proba. Javi se lik, dode, kupi, ode kuc, smontira, kaze neradi ploca, aj reko donesi, vratit cu ti pare (200kn), necu bit đubre pa nevratit. I donese on, dam mu pare i on meni plocu, na prvu sasvim normalno izgleda, malo pogledam socket (775) i vidim lik iskrivio pin, ja uzmem pincetu, isprvim i sve radi. I eto, gubitak vremena, zbog necijeg neznanja, lik savije pin, uzhebe se i oce pare nazad, ja sam mislio mozda sam spalio plocu elektricitetom ili sta ja znam, pa stvarno covjeku neradi, kad ono banalana stvar.

Tako da pazite kada nesto prodajete, da ne prodete kao ja, nije da sam ostecen, ali eto, cisti gubitak vremena i zivaca.

16 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

kupio MS industrial napajanje i shebo cijeli PC  {#}

{#}

noob al volim učit
10 godina
neaktivan

Aaaaa, kada flashat bios ili uefi onda pc spojiš na aktivni ups da se to ne dogodi. Ali to treba znati napraviti. Prvo pogledaš dali ćeš dobiti željene promjene npr. da će tvoj matična moči prepoznati novi cpu pošto je zastarijela tvoja sadašnja verzija bios-a onda pogledaš dali nova verzija podržava novi cpu koji je tek stigao na tržište...... A onda tek ideš flashati bios. Zašto aktivni ups a na pasivni pošto je jeftiniji zato jer aktivni UPS je cijelo vrijeme preko akomulatora napaja pc i monitor a pasivni tek kad detektira nestanak struje u gradskoj mreži i počne napajati pc i monitor nakon 1s a za flashanje biosa to znači smrt isto tako kod flashanja biosa moraš pustiti da sam to odradi do kraja ne ga prekidati restartom ili nečim drugim jer se dogodi ono gore navedeno....  :( 

Zato pamet uglavu ne prekidaj postupak flashanja jer to trajen koje 3min i to je to voilo-a.{#}

13 godina
neaktivan
Head optimus prime95 kaže...

Zabolio me mozak dok sam čitao.

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 16:56 (Nikacc).
15 godina
neaktivan

UPS je cijelo vrijeme preko akomulatora napaja pc i monitor

akomulatora

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
14 godina

Aaaaa, kada flashat bios ili uefi onda pc spojiš na aktivni ups da se to ne dogodi. Ali to treba znati napraviti. Prvo pogledaš dali ćeš dobiti željene promjene npr. da će tvoj matična moči prepoznati novi cpu pošto je zastarijela tvoja sadašnja verzija bios-a onda pogledaš dali nova verzija podržava novi cpu koji je tek stigao na tržište...... A onda tek ideš flashati bios. Zašto aktivni ups a na pasivni pošto je jeftiniji zato jer aktivni UPS je cijelo vrijeme preko akomulatora napaja pc i monitor a pasivni tek kad detektira nestanak struje u gradskoj mreži i počne napajati pc i monitor nakon 1s a za flashanje biosa to znači smrt isto tako kod flashanja biosa moraš pustiti da sam to odradi do kraja ne ga prekidati restartom ili nečim drugim jer se dogodi ono gore navedeno....  :( 

Zato pamet uglavu ne prekidaj postupak flashanja jer to trajen koje 3min i to je to voilo-a.{#}

Bome, ovaj gori biser od mene{#}

sup bro?
13 godina
smak420 kaže...

kupio MS industrial napajanje i shebo cijeli PC  {#}

{#}

Jeli bar napajanje ostalo citavo {#}

14 godina
neaktivan

Nije lud problem nego ja.

Kada bih upalio kompjuter, čuo bi se beep ali slike nije bilo.

Resetirao sam BIOS, probavao memorije i ništa.

Tek kada sam išao probati bez diskretne na integriranoj, uvidio sam problem.

DVI kabel nije bio uguran do kraja.

Već sam se zamišljao kako nosim komponente u ADM u ponedjeljak...

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 19:37 (chutac).
Moj PC  
8 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dakle fino se ja preselim u novu sobu,komp na novi sto,sve pospajam,upalim ga i sjednem.

Dodje do login screena i ja sam krenuo da upisem sifru ali se predomislim i malo gurned ekran jer mi sve nije svidjelo sto je preblizu.

I guram tamo centimetar po centimetar kad odjednom kompjuter se ugasi.Sta je bilo?Kabal od napajanja izgubio kontankt.

Ajde dobro upalim ja racunar opet,sve fino,POST ekran,te onaj ekran kad windows nije dobro ugasen,blablabla,kad dodje do windowsa i doceka me sa lijepim crtama.

Probam ja uci u safe mode ali isto mi izbaci.

Prespojim na drugi HDD da vidim hocel sa tog windowsa i radi.

Vratim ja nazad na prvi HDD uzmem windows 7 CD i uradim startup recovery.

Fino,udje u windows.

Krenem rjesavati sto nema interneta kad odjednom mi izbaci notifikaciju da je neki fajl ostecen i da se nemoze koristiti i predlaze mi da uradim check disk na C:-u.

Posto nemoze to uraditi dok je C koristen,Windows mi predlaze da napravim schedule i da resetujem racunar.

Resetujem Ja racunar I sad me opet one crtice docekaju na ekranu.

Ponovo ubacim windows 7 disk I pokusam uraditi system restore,ali dva pokusaja,i nijedan ne uspije I kaze da nikakve promjene nisu izvrsene.

Onda otvorim konzolu i rucno uradim chkdsk /R.

Sreca moja ( al nije) sto hard disk od 1 TB i skoro pun.

Zavrsi chkdsk nakon 6 sati patnje I resetujem racunar.Windows sam udje u startup recovery i nakon jedno 20 minuta zavrsi.

Digne se sistem fino,i bezobzira sto mi je system restore rekao da nista nije vraceno,sve postavke su bile vracene na 16-sti novembar.

Sto je trebalo da bude jedno fino vece za odmor,pretvori se u 6-7 sati patnje oko toga hocul moci vratiti sve na staro il da provedem cijeli dan radeci format i reinstalirajuci sve programe i prebacivanje svih podataka

,a sve zato sto sam htio da ekran bude malo dalje dok se sistem dizao.

P.S. ako neko moze objasniti taj ekran sa crticama,bio bih zainteresovan u odgovor.

Loading...
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 15:07 (GamerMaster2041).
Moj PC  
11 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U četvrtak slagali frendu komp.

Kućište je retardirano, ona rupa iza da se dođe do bracketa od CPU coolera sa stražnje strane matične je na krivom mjestu.

Matična ne sjeda u kućište sa coolerom; ljuja se na bracketu.

Da skratim priču:

Prošle godine slagao sebi kompjuter, kućište je retardirano, ne stane cooler od procesora.

Da skratim priču:

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 22:57 (Markus Dignus).
Moj PC  
19 0 hvala 0
11 godina
Markus Dignus kaže...

... 

...leatherface sa brusilicom

14 godina
neaktivan

Jah meni ciknuo PC a ja zaključio napajanje ne valja jer ne pokazuje napon od 12 12V.(pogledati osnove) Kupio novo, montirao - ne radi. Opet nema napona od 12V. (pogledao osnove) i shvatio grešku. Na kraju sam izvadio bateriju s matične i vratio je nazad. PC se resetirao i sve ok.

Ta sitnica me koštala 900KN.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 19:08 (XXX-Man).
Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

nije baš IT kiks, ali može proć, dakle žena me već godinama pili da kupimo ugradbenu pećnicu i napokon ju kupišmo, i tak ja nju ugrađujem pospajam sve i usto se koristim da si posvjetlim mobitel, napokon sve spojeno, i piše u uputama da bi trebalo prvo ju ostavit 30 minuta na max da odradi svoje, da se skure pizdarije iz proizvodnje...i tako ja nju upalim namjestim na 30 minuta, sve fino radi, skuham si kavu, idem ubacit drvo u kamin kad odjedamput neka buka u pećnici oblak dima, nešto sitno plamena, trk do glavnog osigurača, ištekam struju, i počnem kopati po džepovima da nađem mob i da si posvjetlim.... tad mi je sinulo, ispekal sam mob u rerni na 230 stupnjeva u multicooking programu sa ventilatorom...

19.01.2015. RIP. Gigabyte gsmart aku A1! 

evo i slika neuspješnog reballinga....

p.s. jedva sam sastrugao ostatke sa pećnice, imam osjećaj da će mi klopa još dugo vremena imat okus po gigabyteu

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 22:15 (Checola).
Moj PC  
61 0 hvala 10
13 godina
Checola kaže...

nije baš IT kiks, ali može proć, dakle žena....

Ah cuj,gledaj to sa pozitivnije strane...barem si dobro spojio pecnicu!

14 godina
Milka30 kaže...

Ah cuj,gledaj to sa pozitivnije strane...barem si dobro spojio pecnicu!

Hahaha, još kad ga drugi pitaju čime si ju krstio/što si ispekao prvo a on kaže mobitel

13 godina
neaktivan

a ništa, kad već imam par mjeseci garancije da probam sa eksplozijom baterije u džepu.... , možda bu prošlo...

NEVJEROVATNO, izvukao sam oba sima iz mobitela i oba rade, doduše trebalo ih je malo obraditi skalpelom....

memorijska je umrla pri operaciji vađenja, pukla je po pola

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 8:19 (Checola).
Moj PC  
10 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Pozdrav, evo da sa vama podijelim novi fail koji sam doživio nedavno. Imao sam xfx 5770 koja je počela bacati svakakve artefakte po ekranu. Reko idem ju ispreč prema ovom turtorijalu jel sam već do sada uspio spasiti jednu karticu, i naravno kako to sve fino ide, rastavio karticu, sve poskidao sa nje, zagrijao pećnicu na 200 stupnjeva, stavio karticu (koja je bila u tepsiji) , i upalio štopericu na devet minuta. Pošto sam trebao otići nešto riješiti u sobu koja mi je na katu, ostavio sam par minuta bez nadzora pećnicu, ali naravno pazio sam na vrijeme. Kad sam obavio što sam trebao, spuštam se dole stepenicama, i  osjetim nekakav vrlo gadan smrad paljevine, u najmanju ruku kao da gori pola kuće. Reko šta je sad jesam toliko sretan u pm. Kad sam sišao dole imao sam što vidjet, i osjetit. Kartica se zapalila tj. počela je tinjat i pucketat, na nekih 7 minuta pečenja, od propisanih 9. Otvaram pećnicu, izbacujem van karticu, sa koje su se rastalile i ispale sve moguće komponente , kao i ona sama. Ja sav u šoku gledam i ne vjerujem, da se to desilo. Prvo sam počeo sumnjat na karticu, da ne može izdržati toliku temperaturu, ali mislim nije moguće jel znam da su pravljene da izdrže tu temperaturu u tom vremenskom roku. Kad se okupilo pola familije,da vide što sam napravio za ručak, stara me tijela ubit, jel je smrdila cijela kuća još 2. dana poslije, i da bi mi ona priopćila kroz kratku konversaciju da na pećnici ne valja termostat, i da dosta jače peče. Pametnome dosta.

1. Prije pečenja 1. Prije pečenja
2. 2.
3. 3.
1. Nakon pečenja 1. Nakon pečenja
2. 2.
3. 6-pinski PCI konektor :D 3. 6-pinski PCI konektor :D
4. Display port nesto ^^ 4. Display port nesto ^^
5. 5.
Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 18:39 (Nikacc).
Moj PC  
31 0 hvala 4
11 godina

Ooo hvala to je samo trenutak inspiracije.

Doduse da nebi dalje isli u evo jedan gadan kiks od prije sedmicu dvi dana.

Sredio sam prijatelju komp i recem ženi odo ja Mxxxxi odnit komp a ona pocne, moga bi kupit ovo moga bi ono pa napravi spisak pa ja jedva pobiga iz kuće.

Tako ja dođem kod frenda parkiram u dvoriste on iziđe kao pomoći poniti komp u kuću kad ono ima sam sta vidit kad sam otvorija prtljaznik mojeg autića il bolje reć nisam ima sta vidit jer unutra niceg nije bilo

Zaboravija sam ponit faken komp .

Zena me izludi totalno (jebga mora neko drugi bit kriv nemogu ja)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
17 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Treba uvesti filter na postove u ovoj temi. Ako nema riječi "požar" "vika" "vrisci" "dim" "iskočili osigurači" "pucalo nešto", poruka ne može biti stavljena.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
15 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Lijep pozdrav,

ovo još niste čuli nemam pojma ali sam prije pol sata na kompu dok je bio upaljen pomaknuo ono crveno što mijenja našu i američku struju. Normalno od tada ne radi.

Ima li tjo kakvo mišljenje što se dogodilo osim napajanja naravno.

0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
američkastruja kaže...

Lijep pozdrav,

ovo još niste čuli nemam pojma ali sam prije pol sata na kompu dok je bio upaljen pomaknuo ono crveno što mijenja našu i američku struju. Normalno od tada ne radi.

Nazovi vodovod,ako imaš vodeno hlađenje,moguće da ti je popustila pufna na ulazu.

11 godina
CyberPlague kaže...
američkastruja kaže...

Lijep pozdrav,

Nazovi vodovod,ako imaš vodeno hlađenje,moguće da ti je popustila pufna na ulazu.

Jok, ako nije cincilator sa geštufne ja dajem tvoju glavu na panj

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
CyberPlague kaže...

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
CyberPlague kaže...
američkastruja kaže...

Lijep pozdrav,

Jok, ako nije cincilator sa geštufne ja dajem tvoju glavu na panj

Nije rijedak slučaj ni da ode bikloner za gemanzovanje što se stavlja na gemanz pufnu kod ferštucne da ne šušnjaju vimbroni kod desne špicgelezne.

12 godina
neaktivan

Zvoni telefon u servisu žena kaže kupila sam komp kod vas ne radi mi... Reko sam joj nakon što sam provjerio jel ga uopće uštekala u struju da ga donese na servis, žena donesla meni na pult monitor... šta reć...

Seriously?
Moj PC  
9 1 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice