Na kraju je ispalo da sam, kad sam čistio hladnjake na grafičkoj i procesoru, slučajno povukao i malo izvukao IDE kabel u tvrdom disku, tako da kontakt nije bio dobar. E, koje li budale...

Na kraju je ispalo da sam, kad sam čistio hladnjake na grafičkoj i procesoru, slučajno povukao i malo izvukao IDE kabel u tvrdom disku, tako da kontakt nije bio dobar. E, koje li budale...
frend me je bio nazvao jedan dan da mu složim ponudu za komp pa da će ići kupiti dijelove,odmah sam se ponudio pošto znam da se nekuži u sastavljanje ali mi je rekao da on ima nekog susjeda koji se razumije u to,sutradan mi mob zvoni pomagaj,napravi nešto,samo dođi,ok,dođem tamo gledam komp,sve je unutra ali NE RADI,pa gledaj ovo,ono,ništa,vrag mi neda mira,skidam cooler,proc je na mjestu,pasta je gore,mičem polugicu i dobijem proc u oko,naopako ga je ugurao tako jako da je iskočio pola metra kad sam ga oslobodio,tako je to kad procevi napadaju. :)
frend me je bio nazvao jedan dan da mu složim ponudu za komp pa da će ići kupiti dijelove,odmah sam se ponudio pošto znam da se nekuži u sastavljanje ali mi je rekao da on ima nekog susjeda koji se razumije u to,sutradan mi mob zvoni pomagaj,napravi nešto,samo dođi,ok,dođem tamo gledam komp,sve je unutra ali NE RADI,pa gledaj ovo,ono,ništa,vrag mi neda mira,skidam cooler,proc je na mjestu,pasta je gore,mičem polugicu i dobijem proc u oko,naopako ga je ugurao tako jako da je iskočio pola metra kad sam ga oslobodio,tako je to kad procevi napadaju. :)
Ja sam promijenio 4 paste i 2 hladnjaka na procu i svejedno se pregrijavao.
Jednog dana mi kolega javi da je pročitao na forumu da je neko šmirglao bazu i proc i da je sve proradilo.
Baš tako i bi.
Kada sam očistio proc i kuler, stavim jedan na drugi i okrenem prema svjetlu, a ono samo su se na rubovima dodirivali a kroz sredinu rupa oko 1 mm.
Jedino što sam 2 puta šmirglao, jer sam se bojao odjednom jako ošmirglat da ne bih pretjerao.
Jednog dana mi kolega javi da je pročitao na forumu da je neko šmirglao bazu i proc i da je sve proradilo.
Baš tako i bi.
Kada sam očistio proc i kuler, stavim jedan na drugi i okrenem prema svjetlu, a ono samo su se na rubovima dodirivali a kroz sredinu rupa oko 1 mm.
Jedino što sam 2 puta šmirglao, jer sam se bojao odjednom jako ošmirglat da ne bih pretjerao.
Baš tako i bi.
Evo kad smo već kod ludih errora i kikseva. Umetnem ja danas USB Flash disk on lijepo učita se kao drive F: ja explore
a meni puf error "pametni microsoft" - Insert disk
Please insert a disk into Removable Disk (F:) - e sad logike kad vidim usb u kojeg se umeću diskovi javiti ću im.
Ma kako bilo zanima me daj je taj USB FLASH riks ili se ga moze nekako srediti ?
Na svim kompovima daje taj smješni iritirajući error "umetni disk u prenosivi disk" lol.
Vodenim šmirglom (600, 1200 i na kraju sa 2000) na starom prozoru. A može se na kraju i polirati polir pastom ili pastom za zube (bez granula) samo ja nisam polirao i radi perfektno. Proc mi je AMD 5000 black edition, a hladnjak Arctic freezer 64 pro (169 kn u Vemilu) i još nisam uspio dići temp preko 52 stupnja.
Prije sam imao Thermaltake blue orb sa 120mm ventom Cu baza i Al perca i možda bi i s njim bilo dobro da sam ošmirglao barem proc jer sumnjam da su oba hladnjaka bila neravna.
evo imam ja nešto
kod mojeg frenda se računalo neprestano resetiralo
a još mu je kučište otvoreno
pa je nešto čitao po NETU i saznao da je bolje stavit vent od CPU-a da puše prema van nego da uvlači
naravno nije imao ''MUDA'' da sam to učini i pozove mene
i ja mu kažem da nema veze to s temperaturom itd..
ali ipak me nagovorio s tim njegovim moljakanjem
i ja okrenuo i nakon nekog vremena se je počelo ''kadit''
iz kučište ja brzo ugasio PC pa malo pogledao
i ništa čudnog nisam primjetio
pa pokušao ponovno upalit PC i nije htjelo sve sam pokušao i ništa
i tada na kraju on meni kaže vidiš sad si mi uništio komp
sad ćeš mi platit
GOTOVO SAM GA ZADAVIO od ljutnje
Evo kad smo već kod ludih errora i kikseva. Umetnem ja danas USB Flash disk on lijepo učita se kao drive F: ja explore
Please insert a disk into Removable Disk (F:) - e sad logike kad vidim usb u kojeg se umeću diskovi javiti ću im.
Ma kako bilo zanima me daj je taj USB FLASH riks ili se ga moze nekako srediti ?
Na svim kompovima daje taj smješni iritirajući error "umetni disk u prenosivi disk" lol.
Baš tako i bi.
De onaj frend što je tražio novi komp nije normalan..ja bi uzeo cooler od procesora i zveknio ga po glavi da zapamti dan kad je htjeo drugačije okrenit cooler!!!!
ja sam imo otvoren komp (stari) lezi na podu,ja biser ga hladim,pusem u njega sa ventilatorom,i klokam ga,kad ventilator potegne papir sa referatom iz cega sam trebo 5 dobit i ono u komp i 100 komadica,od tada ne otvaram komp i imam referate spremljene na usbu,cdu itd
Ne znam jesam li to već rekao, ali ona tipkovnica, G15, po kojoj sam poisprolivao sve i svašta - jučer je jednostavno proradila! Ne radi mi ekran, ali sve ostalo radi savršeno... Ludo, još uvijek miriše na kavu i kakao!
Neke od ovih dogodovština podsjete me na veliku istinu:
"Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim.
Kada bijeli dim izađe, uređaj više ne radi"
ja sam imo otvoren komp (stari) lezi na podu,ja biser ga hladim,pusem u njega sa ventilatorom,i klokam ga,kad ventilator potegne papir sa referatom iz cega sam trebo 5 dobit i ono u komp i 100 komadica,od tada ne otvaram komp i imam referate spremljene na usbu,cdu itd
Evo i moja greška svih grešaka:
Usporili mi se Windowsi, nakupilo se svega u njima i idem ja, normalno, formatirat C (zaseban disk) i instalirat nanovo Windowse. Na D disku (zasebni) oko 450 GB podataka - njega naravno ne diram. Ubacim fino Windows CD, boot from CD,...bla,bla bla.....format C, instaliraju se windowsi, restart kad ono :
Please choose OS:
1.WinXP
2.WinXP
...WTF???
uđem u Windowse - My computer- na oba diska Windowsi, podacima ni traga. Glupi komp mi okrenuo slova na diskovima u biousu pa sam fino formatirao D i dobio duple windowse
Usporili mi se Windowsi, nakupilo se svega u njima i idem ja, normalno, formatirat C (zaseban disk) i instalirat nanovo Windowse. Na D disku (zasebni) oko 450 GB podataka - njega naravno ne diram. Ubacim fino Windows CD, boot from CD,...bla,bla bla.....format C, instaliraju se windowsi, restart kad ono :
Please choose OS:
1.WinXP
2.WinXP
...WTF???
uđem u Windowse - My computer- na oba diska Windowsi, podacima ni traga. Glupi komp mi okrenuo slova na diskovima u biousu pa sam fino formatirao D i dobio duple windowse
Please choose OS:
1.WinXP
2.WinXP
...WTF???
Please choose OS:
1.WinXP
2.WinXP
...WTF???
Please choose OS:
1.WinXP
2.WinXP
...WTF???
Ma ono najbitnije uvijek spržim na dvd tako da su stradali uglavnom filmovi, igre i muzika. Ali nije mi jasno zasto su u setupu bila zamijenjena slova diskova?? Formatirao sam diskove 100 puta na raznim računalima, nikada mi se to nije dogodilo. Zato sada iskljucim SATA kabel iz diskova gdje su mi podaci pa nema šanse da se više zaj.... kao prošli put
Evo da se pridružim. Ja sam skoro uništio ekran od svog mobitela. Imao sam sony ericssona f500i i počeo mi štekati joystick i idem ga ja čistiti. Uzmem ja čistog alkohola i čistim sa štapićem za uši, kako se vata previše napila poteče alkohola(u početku nisam ni skužio) u ekran. Upalim ja mobitel kad ono debela crta(1.5 cm) preko ekrana koja ne radi. ulovim se ja za glavu šta ću sad, mobitel još dobar a nemam para za novi. Nakon sat-dva krene se crta polako paliti i pokazuje se slika(valjda kako se alkohol sušio) i nakon dan-dva ekran je potpuno proradio ali se iz određenog kuta još može vidjeti ta crta.
Mome prijatelju su zdrobili ekran na mobitelu na klackalici. Još je uvijek u upotrebi, makar se ne vidi pola ekrana.
Evo da se pridružim. Ja sam skoro uništio ekran od svog mobitela. Imao sam sony ericssona f500i i počeo mi štekati joystick i idem ga ja čistiti. Uzmem ja čistog alkohola i čistim sa štapićem za uši, kako se vata previše napila poteče alkohola(u početku nisam ni skužio) u ekran. Upalim ja mobitel kad ono debela crta(1.5 cm) preko ekrana koja ne radi. ulovim se ja za glavu šta ću sad, mobitel još dobar a nemam para za novi. Nakon sat-dva krene se crta polako paliti i pokazuje se slika(valjda kako se alkohol sušio) i nakon dan-dva ekran je potpuno proradio ali se iz određenog kuta još može vidjeti ta crta.
Ja nikad neću zaboravit dok sam slagao wireless...i 3 dana se ja mučim ne kužim šta ne radi,čačkam ja dalje... kad 4 dan skužim da nisam uključio antenu....
Ja i prijatelj prebacivali podatke sa starog P3 laptopa na moj komp. Računamo nećemo na USB disk, USB 1.1 je na laptopu, ajmo preko wireless-a. Meni antena u komi i nikako ne uspijevamo dobiti pristojnu brzinu, mičemo antenu, laptop, ne ide nikako. Posuđujem od cimera njegov USB wireless i spajam na svoj komp, opet neće, brzina nikakva. Nakon 45 minuta zafrkancije skužimo da je na laptopu wireless u USB 1.1 portu, odemo i kupimo adaptor za disk 2,5 -> 3,5 ubacimo disk od laptopa u komp i riješimo problem u 15 minuta (uključujući odlazak do dučana)!!!