Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške :) izdvojena tema

poruka: 1.259
|
čitano: 443.993
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške
Dragon wizard kaže...

Na kraju je ispalo da sam, kad sam čistio hladnjake na grafičkoj i procesoru, slučajno povukao i malo izvukao IDE kabel u tvrdom disku, tako da kontakt nije bio dobar. E, koje li budale... Sramim seSramim se

Svakome se događa nešto takvo

evo nešto slično:
kad sam bio kupio NEONKE odmah sam ih išao ugradit u računalo
trebalo mi je oko 20min da ih sve ljepo stavim na mjesto kable sakrijem itd...
i ja budala nisam ih isprobao da li rade
pa pozvao frenda da vidi što sam nabavio i pokušam ih upalit
sa prekidačem iza računala i ništa se ne događa
mislio sam da su bile neispravne ili nešto slično
kada nakon 15min sam shvatio da ih nisam uštekao u napajanjeSramim se

17 godina
neaktivan

frend me je bio nazvao jedan dan da mu složim ponudu za komp pa da će ići kupiti dijelove,odmah sam se ponudio pošto znam da se nekuži u sastavljanje ali mi je rekao da on ima nekog susjeda koji se razumije u to,sutradan mi mob zvoni pomagaj,napravi nešto,samo dođi,ok,dođem tamo gledam komp,sve je unutra ali NE RADI,pa gledaj ovo,ono,ništa,vrag mi neda mira,skidam cooler,proc je na mjestu,pasta je gore,mičem polugicu i dobijem proc u oko,naopako ga je ugurao tako jako da je iskočio pola metra kad sam ga oslobodio,tako je to kad procevi napadaju. :)

17 godina
neaktivan
exe kaže...

frend me je bio nazvao jedan dan da mu složim ponudu za komp pa da će ići kupiti dijelove,odmah sam se ponudio pošto znam da se nekuži u sastavljanje ali mi je rekao da on ima nekog susjeda koji se razumije u to,sutradan mi mob zvoni pomagaj,napravi nešto,samo dođi,ok,dođem tamo gledam komp,sve je unutra ali NE RADI,pa gledaj ovo,ono,ništa,vrag mi neda mira,skidam cooler,proc je na mjestu,pasta je gore,mičem polugicu i dobijem proc u oko,naopako ga je ugurao tako jako da je iskočio pola metra kad sam ga oslobodio,tako je to kad procevi napadaju. :)

LOL!!!!!!!!!!!!
17 godina
neaktivan

Ja sam promijenio 4 paste i 2 hladnjaka na procu i svejedno se pregrijavao.

Jednog dana mi kolega javi da je pročitao na forumu da je neko šmirglao bazu i proc i da je sve proradilo.

Baš tako i bi.

Kada sam očistio proc i kuler, stavim jedan na drugi i okrenem prema svjetlu, a ono samo su se na rubovima dodirivali a kroz sredinu rupa oko 1 mm.

Jedino što sam 2 puta šmirglao, jer sam se bojao odjednom jako ošmirglat da ne bih pretjerao.

17 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Jednog dana mi kolega javi da je pročitao na forumu da je neko šmirglao bazu i proc i da je sve proradilo.

Baš tako i bi.

Kada sam očistio proc i kuler, stavim jedan na drugi i okrenem prema svjetlu, a ono samo su se na rubovima dodirivali a kroz sredinu rupa oko 1 mm.

Jedino što sam 2 puta šmirglao, jer sam se bojao odjednom jako ošmirglat da ne bih pretjerao.

ja se to još nisam usudio radit
s kime si brusio?
17 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Baš tako i bi.

moram se nadovezati na to,nema veze s temom ali...mnogi neznaju da ima jako dobrih hladnjaka za kupiti po maloj cijeni koji kvalitetom odgovaraju cijeni ali kad ih se presmirgla onda ti jeftikaneri tuku i najjača imena u svijetu coolera.
17 godina
Najbrži kaže...
Hummer kaže...

Evo kad smo već kod ludih errora i kikseva. Umetnem ja danas USB Flash disk on lijepo učita se kao drive F: ja explore

a meni puf error "pametni microsoft" - Insert disk

Please insert a disk into Removable Disk (F:) - e sad logike kad vidim usb u kojeg se umeću diskovi javiti ću im.

Ma kako bilo zanima me daj je taj USB FLASH riks ili se ga moze nekako srediti ?

Na svim kompovima daje taj smješni iritirajući error "umetni disk u prenosivi disk" lol.

Format
  Ma ne pomaže probo format i opet greška There is no disk in drive.
Kaze da je 0 byta i ne mogu ga ni provjeriti za greške ni ništa. 
Sometime the best defense is to attack!
17 godina
neaktivan

Vodenim šmirglom (600, 1200 i na kraju sa 2000) na starom prozoru. A može se na kraju i polirati polir pastom ili pastom za zube (bez granula) samo ja nisam polirao i radi perfektno. Proc mi je AMD 5000 black edition, a hladnjak Arctic freezer 64 pro (169 kn u Vemilu) i još nisam uspio dići temp preko 52 stupnja.

Prije sam imao Thermaltake blue orb sa 120mm ventom Cu baza i Al perca i možda bi i s njim bilo dobro da sam ošmirglao barem proc jer sumnjam da su oba hladnjaka bila neravna.

17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

evo imam ja nešto

kod mojeg frenda se računalo neprestano resetiralo

a još mu je kučište otvoreno

pa je nešto čitao po NETU i saznao da je bolje stavit vent od CPU-a da puše prema van nego da uvlači

naravno nije imao ''MUDA'' da sam to učini i pozove mene

i ja mu kažem da nema veze to s temperaturom itd..

ali ipak me nagovorio s tim njegovim moljakanjem

i ja okrenuo i nakon nekog vremena se je počelo ''kadit''

iz kučište ja brzo ugasio PC pa malo pogledao

i ništa čudnog nisam primjetio

pa pokušao ponovno upalit PC i nije htjelo sve sam pokušao i ništa

i tada na kraju on meni kaže vidiš sad si mi uništio komp

sad ćeš mi platit

GOTOVO SAM GA ZADAVIO od ljutnje

Zločest frend...Nevinašce
Mount Vision Pro
16 godina
neaktivan
Hummer kaže...
Najbrži kaže...
Hummer kaže...

Evo kad smo već kod ludih errora i kikseva. Umetnem ja danas USB Flash disk on lijepo učita se kao drive F: ja explore

Please insert a disk into Removable Disk (F:) - e sad logike kad vidim usb u kojeg se umeću diskovi javiti ću im.

Ma kako bilo zanima me daj je taj USB FLASH riks ili se ga moze nekako srediti ?

Na svim kompovima daje taj smješni iritirajući error "umetni disk u prenosivi disk" lol.

Format
 Daj molim te ako nije problem stavi ovdje koji je to model ili neku slikicu nakaci.....
* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...
CUNO kaže...

Baš tako i bi.

ja se to još nisam usudio radit
s kime si brusio?
 Ja obicno hladnjak brusim s mamom, al ak treba proc, onda zovem strica Smijeh
www.dice3d.com - Online portfolio
17 godina
mejt kaže...
Hummer kaže...
Najbrži kaže...
Hummer kaže...

Format
  Daj molim te ako nije problem stavi ovdje koji je to model ili neku slikicu nakaci.....
  Evo to je Transcend JF V30 / 2 GB.
  Stranica proizvođača je http://www.transcendusa.com/Products/ModDetail.asp?ModNo=107 
Flash Disk 2 GB Flash Disk 2 GB
Sometime the best defense is to attack!
16 godina
neaktivan
Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške :)

De onaj frend što je tražio novi komp nije normalan..ja bi uzeo cooler od procesora i zveknio ga po glavi  da zapamti dan kad je htjeo drugačije okrenit cooler!!!!

8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam imo otvoren komp (stari) lezi na podu,ja biser ga hladim,pusem u njega sa ventilatorom,i klokam ga,kad ventilator potegne papir sa referatom iz cega sam trebo 5 dobit i ono u komp i 100 komadica,od tada ne otvaram komp i imam referate spremljene na usbu,cdu itd

amd athlon x2 4800+ @ 2.51(OC @ 3.0) 3 gb ddr2 rama 250 gb+80 gb hdd nVdia 8600 gt 256mb/ati hd4670 1 gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam jesam li to već rekao, ali ona tipkovnica, G15, po kojoj sam poisprolivao sve i svašta - jučer je jednostavno proradila! Ne radi mi ekran, ali sve ostalo radi savršeno... Ludo, još uvijek miriše na kavu i kakao!

Mount Vision Pro
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neke od ovih dogodovština podsjete me na veliku istinu:

"Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim.

Kada bijeli dim izađe, uređaj više ne radi"

18 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
šiloman kaže...

ja sam imo otvoren komp (stari) lezi na podu,ja biser ga hladim,pusem u njega sa ventilatorom,i klokam ga,kad ventilator potegne papir sa referatom iz cega sam trebo 5 dobit i ono u komp i 100 komadica,od tada ne otvaram komp i imam referate spremljene na usbu,cdu itd

Na koliko se taj vrti? na 9000rpm-ova?

I dajte ljudi se malo upismenite, postove pojedinaca moras citati 3 puta da skuzis sta je on htio reci s time. Yebo vas, ako niste u stanju napisati normalan post da vas normalan svijet kuzi i razumije,  onda stvarno...eto. Ne kazem samo tebi nego mnogima...

Isprika na partial offtopicu.
17 godina

Evo i moja greška svih grešaka:

Usporili mi se Windowsi, nakupilo se svega u njima i idem ja, normalno, formatirat C (zaseban disk) i instalirat nanovo Windowse. Na D disku (zasebni) oko 450 GB podataka - njega naravno ne diram. Ubacim fino Windows CD, boot from CD,...bla,bla bla.....format C, instaliraju se windowsi, restart kad ono :

Please choose OS:

1.WinXP

2.WinXP

...WTF???

uđem u Windowse - My computer- na oba diska Windowsi, podacima ni traga. Glupi komp mi okrenuo slova na diskovima u biousu pa sam fino formatirao D i dobio duple windowse

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Adoon kaže...

Usporili mi se Windowsi, nakupilo se svega u njima i idem ja, normalno, formatirat C (zaseban disk) i instalirat nanovo Windowse. Na D disku (zasebni) oko 450 GB podataka - njega naravno ne diram. Ubacim fino Windows CD, boot from CD,...bla,bla bla.....format C, instaliraju se windowsi, restart kad ono :

Please choose OS:

1.WinXP

2.WinXP

...WTF???

uđem u Windowse - My computer- na oba diska Windowsi, podacima ni traga. Glupi komp mi okrenuo slova na diskovima u biousu pa sam fino formatirao D i dobio duple windowse

Zar se to može dogoditi?? Čovjeće! 450 GB podataka!
Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan
Adoon kaže...

Please choose OS:

1.WinXP

2.WinXP

...WTF???

Uh...to boli
Core 2 Quad Q6600@ 3.5 GHz, Thermatake Max Orb, Asus P5K PRO, 2X2GB kingmax, WD 500 GB, Nvidia GeForce 9800 GTX+, Antec 900, Razer Death Adder + Razer eXact Mat+Logitech Cordless Rumble Pad II
17 godina
neaktivan
dali bi se ti podaci izvuc.

ja sam slucajno 4gb na htc-u formato ali sam skoro sve vratio
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
neaktivan
Adoon kaže...

Please choose OS:

1.WinXP

2.WinXP

...WTF???

Zato ja sve pržim na dvde, jest da ih ima preko 70 ali isplati seNamigiva
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
16 godina
neaktivan
Adoon kaže...

Please choose OS:

1.WinXP

2.WinXP

...WTF???

Zbog takvih stvari je pametno provjeriti što je na particijama, a ne zaletiti se glavom u zid... Pokušaj spasiti podatke, ako se spasiti dadu.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.
17 godina

Ma ono najbitnije uvijek spržim na dvd tako da su stradali uglavnom filmovi, igre i muzika. Ali nije mi jasno zasto su u setupu bila zamijenjena slova diskova?? Formatirao sam diskove 100 puta na raznim računalima, nikada mi se to nije dogodilo. Zato sada iskljucim SATA kabel iz diskova gdje su mi podaci pa nema šanse da se više zaj.... kao prošli put

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo da se pridružim. Ja sam skoro uništio ekran od svog mobitela. Imao sam sony ericssona f500i i počeo mi štekati joystick i idem ga ja čistiti. Uzmem ja čistog alkohola i čistim sa štapićem za uši, kako se vata previše napila poteče alkohola(u početku nisam ni skužio) u ekran. Upalim ja mobitel kad ono debela crta(1.5 cm) preko ekrana koja ne radi. ulovim se ja za glavu šta ću sad, mobitel još dobar a nemam para za novi. Nakon sat-dva krene se crta polako paliti i pokazuje se slika(valjda kako se alkohol sušio) i nakon dan-dva ekran je potpuno proradio ali se iz određenog kuta još može vidjeti ta crta.

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 22:10 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mome prijatelju su zdrobili ekran na mobitelu na klackalici. Još je uvijek u upotrebi, makar se ne vidi pola ekrana.

"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." Albert Einstein "Varanjem se smatra samo ako te uhvate!" Al Bundy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Evo da se pridružim. Ja sam skoro uništio ekran od svog mobitela. Imao sam sony ericssona f500i i počeo mi štekati joystick i idem ga ja čistiti. Uzmem ja čistog alkohola i čistim sa štapićem za uši, kako se vata previše napila poteče alkohola(u početku nisam ni skužio) u ekran. Upalim ja mobitel kad ono debela crta(1.5 cm) preko ekrana koja ne radi. ulovim se ja za glavu šta ću sad, mobitel još dobar a nemam para za novi. Nakon sat-dva krene se crta polako paliti i pokazuje se slika(valjda kako se alkohol sušio) i nakon dan-dva ekran je potpuno proradio ali se iz određenog kuta još može vidjeti ta crta.

Nisi mi to pričao.
Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina... Sticks and stones may break my bones, but chains and whips exite me.
17 godina
neaktivan
Hex kaže...
BORN kaže...

Nisi mi to pričao.
 Šta nisi primjetio crtu preko ekrana?
16 godina
neaktivan

Ja nikad neću zaboravit dok sam slagao wireless...i 3 dana se ja mučim ne kužim šta ne radi,čačkam ja dalje... kad 4 dan skužim da nisam uključio antenu....

Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja i prijatelj prebacivali podatke sa starog P3 laptopa na moj komp. Računamo nećemo na USB disk, USB 1.1 je na laptopu, ajmo preko wireless-a. Meni antena u komi i nikako ne uspijevamo dobiti pristojnu brzinu, mičemo antenu, laptop, ne ide nikako. Posuđujem od cimera njegov USB wireless i spajam na svoj komp, opet neće, brzina nikakva. Nakon 45 minuta zafrkancije skužimo da je na laptopu wireless u USB 1.1 portu, odemo i kupimo adaptor za disk 2,5 -> 3,5 ubacimo disk od laptopa u komp i riješimo problem u 15 minuta (uključujući odlazak do dučana)!!!

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice