Najčudniji problem

poruka: 46
|
čitano: 10.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Najčudniji problem

Prvo mi kompjuter uspori pa zabloka i onda ga moram restartitirati i kad ga restartam na ponovnom pokretanju javlja mi se ova poruka

Ovo mi piše i nemože uopće učitati windows

A disk read error occurred

Press  Ctr+Alt+Del to restart

i onda ga ostavim par sati pa ga ponovno probam upaliti i neki put uspije a neki put ne.. reinstalacija windowsa nije pomogla.. jeli HDD riknija ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najčudniji problem

Izgleda da je disk pri kraju. Probaj sa nekim programom provjeriti stanje diska.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Najčudniji problem

Ali kojim programom ??? Da li mu ima spasa ili ?

17 godina
Najčudniji problem

Instaliraj HD Tune - sve će ti reći što te zanima. ima i test pa prodji sve i vidi da li je sve OK.

The blue screen of death is the best game I've ever played.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dogodilo se da bude sata ili ide kabel a i nerjetko napajanje,probaj promjeniti kablove,drugi utor na matičnoj,ako nemaš drugo napajanje probaj iskopčati dvd rom i premjesti

srujne priključke, ako nije ništa od toga onda je najvjerojatnije HDD

17 godina
neaktivan

Nesmin otvarati kompjuter jer bi izgubia garanciju.

Ja sam jednog dana izbrisa slučajno neke nevidljive datoteke na hdd-u i od tada - sami problemi.

Instalira sam HDD Tune i stavia sam da mi skenira i našlo mi je 53 errora ali onda mi je bloka komp, restarta se i opet se javila ona poruka što sam gori napisa..

Čak sam proba formatirati disk i nije moglo... Hard Drive inspector sam instalira i reka mi je da mi je 49% HDD po errorom ali on ne omogučuje uklanjanje tih errora.

Koji programi bi to moga izliječiti ? ili kako da riješim svoj problem ?

16 godina
neaktivan
Najčudniji problem

pa ako ti garancija nije istekla još uvijek pravac servis,a ako je , onda odvijač u ruke i mjenjaj hard

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+; vga:nvidia gtx260; power:Chieftec power supply 650W,
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

neman šoldi za novi..

16 godina
odjavljen
Najčudniji problem

Možeš pokušati HDD regenerator. Prije toga zaprži sve važne podatke, čisto jer je pitanje hoće li on napraviti neku štetu ako je ipak do kabela. Ako on uspije riješiti problem, onda još reinstaliraj windowse. Inače, taj program ti jako dugo radi.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najčudniji problem

Imao isti problem..najčešće mi se komp znao ukočiti tijekom rada u Firefoxu..srušio sam windowse..u međuvremenu promjenio neke komponente ( nisam mjenjao disk), i sa HD Tune-om sa gledao šta je sa diskom, ali međutim sve ok sa diskom..tako da sumnjam u SATA kabel, koji sam promjenio.

Biostar P43-A7 E2180 @ 2.5 GHZ Gainward dual slot HD4850 Kingmax 2 GB 667 MHZ

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Barbarijan kaže...

mogu ti ja poslat na mail system diagnostic program koji sam dobila sa svojim laptopom, s tim mozes provjeriti ispravnost svih komponenti.

samo mi posalji svoji mail na pp.
Nesto lijepo? ma da... Ali grize.. Grrr
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 19:57 (Vane).
16 godina
neaktivan
Barbarijan kaže...

Skini Hard disk sentinel  ili samo disk sentinel
kad ga pokreneš piše ti koliko ja dana ostalo HDD-u otprilike... Ako si blizu 1000 ili koliko ti već piše spašavaj podatke koje sitgneš.
Možda se i ovak pokvario pa spasi bitno...

P.S. ako ti je pod garancijom ne plaćaš servis...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 19:32 (Seky).
16 godina
neaktivan
Najčudniji problem

rekao si da si izbrisao neke skrivene dadoteke         koje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
3D-gamer kaže...

rekao si da si izbrisao neke skrivene dadoteke         koje?

Reko je i da je reinstaliro windowse trebalo bi radit kaj bi drugo mogo izbrisat?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Najčudniji problem

ja sam imao usb stick i izbrisao sam neku dadoteku i vise mi nije radio

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najčudniji problem

disk ti odlazi u vječna lovišta.....99%

kopiraj sve podatke na neki drugi disk i nabavi novi... ovaj se vjerojatno neće spasiti...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,66 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nema smisla nagađat šta ti je otišlo kad je komp pod garancijom pa ga ne smiš otkrakunat.HDD ili ram,odnesi na servis.

doktor za grafe i ludosti
17 godina
neaktivan

ma nemogu na dati na servis kad je moja greška. sam ču probati viditi s ovim programima koje ste naveli.. fala na pomoci

17 godina
neaktivan

The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.

to je program Hard Disk Sentinel.. izgleda da je sve Ok

danas sam isa check disk i trebalo mu je 9 h da to obavi.. neznan sto da kazen, valjda ce komp ozdraviti :)

16 godina

Koji ram i matičnu imaš?Izgleda da imaš sličan problem kao ovaj,pa vidi kako sam mu pomoga to riješit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 11:00 (dery).
17 godina
neaktivan
Barbarijan kaže...

The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.

to je program Hard Disk Sentinel.. izgleda da je sve Ok

danas sam isa check disk i trebalo mu je 9 h da to obavi.. neznan sto da kazen, valjda ce komp ozdraviti :)

Nije tvoja greška ako je disk pokvaren.
A ako ti se to sve počelo dešavati nakon brisanja nekih fajlova onda znaš da ti
je disk 1000% ispravan. Koje si fajlove brisao (ako znaš)? Probaj napraviti reinstalaciju
winsa (ne clean instalaciju, nego samo popravak postojeće).

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
16 godina

Pa napravija je reinstalaciju,di su ti oči.

17 godina
neaktivan

Imam  2 GB RAMA 800 MHz DDR2

- Kompjuter nemogu odniti na servis jer neznan kako bi im objasnia problem.

- Kompjuter neki put radi normalno neki put blokava i treba mu 2-3 min da uđe u (npr) my computer

- neki se put restarta sam od sebe i piše mi poruka error. press ctrl + alt + del to restart

- Svi programi za održavanje kompjutera mi kažu da je 100% zdrav i da nema nikakvih errora i slicnih gluposti

- AVG anti-virus kaže da nemam virusa

- Kada idem desni klik na local disk  pa propertis pa  chek now  onda mi za to treba 9-10 h da to odradi

-  kad ga palim treba mu jako puno dok učita windowse

- Neki put radi normalno, neki put je katastrofa... ja neznam što ču ! evo od neki dan mi se počela pojavljivati poruka pri učitavanju windowsa

slika1 slika1
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 17:21 (Barbarijan).
17 godina
neaktivan
Najčudniji problem

mozda ti je do ilegalnih winsa...mozda virus,pogle na sliku kaj piše...

djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Barbarijan kaže...

Imam  2 GB RAMA 800 MHz DDR2

- Kompjuter nemogu odniti na servis jer neznan kako bi im objasnia problem.

- Kompjuter neki put radi normalno neki put blokava i treba mu 2-3 min da uđe u (npr) my computer

- neki se put restarta sam od sebe i piše mi poruka error. press ctrl + alt + del to restart

- Svi programi za održavanje kompjutera mi kažu da je 100% zdrav i da nema nikakvih errora i slicnih gluposti

- AVG anti-virus kaže da nemam virusa

- Kada idem desni klik na local disk  pa propertis pa  chek now  onda mi za to treba 9-10 h da to odradi

-  kad ga palim treba mu jako puno dok učita windowse

- Neki put radi normalno, neki put je katastrofa... ja neznam što ču ! evo od neki dan mi se počela pojavljivati poruka pri učitavanju windowsa

Prvo ,prestani nagađat ,ako ti je pod garancijom nosi ga tamo gdi si ga kupil da vide šta je ako sam ne znaš!
Drugo ,prestani ga nakrcavat programima za analizu i opet odnesi gdi si ga kupil!
I treće ,ne znam jel si ga kupil sa sistemom il bez ,ali očito je da imaš WGA tray koji je možda jedan od faktora šta te komp zaj... Ako je komp kupljen sa instaliranim sistemom moral bi imat original Windowse ,instalacijski CD i ključ i morali bi proć Genuine check. Inače su te zaj...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 17:40 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

kupia sam ga bez OS-a a cuj mozda da probam jos jednom reinstalirati windowse s drukcijim xp-om a ako to ne pomogne.. neznan, dati cu ga na servis.. jer biti ce ovako ja bi njima da komp oni bi ga upalili i onda bi sve radilo ok jer kompjuter je sotona on zna kad triba raditi a kad ne.. lol :D

16 godina
neaktivan
Barbarijan kaže...

kupia sam ga bez OS-a a cuj mozda da probam jos jednom reinstalirati windowse s drukcijim xp-om a ako to ne pomogne.. neznan, dati cu ga na servis.. jer biti ce ovako ja bi njima da komp oni bi ga upalili i onda bi sve radilo ok jer kompjuter je sotona on zna kad triba raditi a kad ne.. lol :D

Pa ,možda je tak najbolje ali svejedno bi ga prvo trebali pogledat u servisu ,ipak je pod garancijom i to je njihova dužnost. Samo im ga ti odnesi ,nemoj se ustručavat ,TO SU TVOJE PARE! A lijek za WGA ,možeš probat nešto ,imaš link na pp! Nakon instalacije Winsi će ti bit sto posto original!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 2:31 (kizo2703).
17 godina
Najčudniji problem

Nazalost moram ti priopciti dobru i losu vijest. Losa vijest je da najvjerovatnije (99.99%) imas bad sektore na disku. Zato ti disk sporo radi jer bad sektor pokusava procitati nekoliko puta. Jos jedna losa vijest je da se oni sire i zato kad ovaj napravi check diska markira bed sektore ko nevazece, vrazici se pojave na nekom drugom mjestu. Ko metastaze. 

E sad dobra vijest, ako se budes odricao kave 20 dana moc ces si kupit novi disk. A jos bolja vijest je to sta imas garanciju pa se nemoras odricati kave, nego 2x po pola sata da odneses komp na servis i doneses ga kuci. Bekapiraj podatke na DVD ili nesto i odnesi komp na servis da ti zamijene disk jer ce ti ovaj sve vise i vise klecat.

Good Luck!

EDIT: Sta se tice WGA, to nema veze sa usporavanjem, a ove u servise ko da briga jel ti imas ilegalne windowse, linux ili radis u dosu. Ionako su potplaceni i sa tlakom rade i servisiranje, jos da i spijaju tko ima ilegalne windowse... tesko...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 10:16 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

EDIT: Sta se tice WGA, to nema veze sa usporavanjem, a ove u servise ko da briga jel ti imas ilegalne windowse, linux ili radis u dosu. Ionako su potplaceni i sa tlakom rade i servisiranje, jos da i spijaju tko ima ilegalne windowse... tesko...

Disk mu vjerojatno je u ku... ,kak veliš i zamjena je jedini lijek ,ali WGA ,kad se jednom nasere ,kaj dalje to više memorije zauzima i jednostavno te hoće natjerat da odeš na M$ove stranice i kupiš licencu! Znam to jako dobro jel sam na starom kompu imal ilegalne winse i kad su prvi put izbacili WGA ,nakon mjesec dana se na njemu nije moglo radit!
A najbolja je stvar bila da je komp bil kupljen sa instaliranim Windowsima i pod garancijom! Ali samo za hardver!!

Njih u servisu normalno da nije briga kaj je gore instalirano i ovo je tak i tak offtopic za jednu drugu temu ,zato dosta o tome!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 16:03 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Najčudniji problem

Imao sam i ja WGA na kompu i formatirao sam HDD i opet instalirao winse i sve je bilo super. Nek proba formatirat Hdd i neke druge Winse instalirat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice