Monitor nema slike zaključana tema

poruka: 13
|
čitano: 4.519
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Monitor nema slike

Kao sto naslov kaze..

Kad ubacim CD od windowsa i idem sad rusiti nema mi slike,i kak da rusim sad?

Ima slike kad se komp pali ono za boot..itd znate sto mislim

Bio sam majstoru kaze graficka je uredu,monitor(philps-ispravan radi probo na svom kompu)

Evo ovako pito sam par frendova..sto uciniti nisu bas pomogli jer ima jos jedan problem najme rekli su da moram uci u bios al ja nemrem uci jer trazi nekakav "CURRENT PASSWORD" a pass nisam imo kad sam dizao komp wtF?help

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Monitor nema slike

Ja moram priznati da nemam pojma o cemu ti pricas. Sta rusiti, kakav password? Daj opisi detaljnije sta hoces da uradis i sta si uradio.

15 godina
neaktivan
Monitor nema slike

Ovako

izgleda da imam dupli windows..i sad mi ekran od monitora samo crn i nema slike  kad pocmem rusiti windows..kako to rijesiti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2010 0:33 (TheGTAGuy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Veoma konfuzno pitanje, ja ne znam na sta mislis, ali evo probacu pucati u mraku. Mislim da ti se ne moze podici sistem(da se srusio), ti zelis instalirati novi. Da bi instalirao moras u biosu namjestiti da ti se komp prvo boota sa cd-a, medutim ulaz u bios je zasticen sifrom koju ti ne znas. Ono sto ti mozes da uradis jeste da resetujes bios, a samim tim i password, to ces uraditi ovako: iskljuci komp iz struje skroz, nadi 3-pinski jumper, obicno pise "clear cmos", izvadi jumper sa prvog i drugog pina i stavi ga na drugi i treci pin. Pritisni jednom tipku za paljenje kompa. Sacekaj minutu. Vrati jumper kako je i bio. I to je to. E sada kada si to uradiomozes fino uci u bios, unutra ces pronaci opciju first boot device (ili nesto slicno) i tu ces postaviti cd-rom. Snimi promijene i izadi iz biosa. Sada ubaci windows XP bootabilni cd i upali komp, kada ti bude pisalo press any key to continue... to i uradi samo prati uputstva i uspjesno ces podici sistem.

MB GIGABYTE EP45-DS3R; INTEL CORE 2 DUO E8400 2x 3.0 GHz; DDR II 4GB (2x2GB kit) 800MHz OCZ Gold XTC; ASUS ATI EAH4870 512MB GDDR5
    16 godina
    Amon Ra39 kaže...

Veoma konfuzno pitanje, ja ne znam na sta mislis, ali evo probacu pucati u mraku. Mislim da ti se ne moze podici sistem(da se srusio), ti zelis instalirati novi. Da bi instalirao moras u biosu namjestiti da ti se komp prvo boota sa cd-a, medutim ulaz u bios je zasticen sifrom koju ti ne znas. Ono sto ti mozes da uradis jeste da resetujes bios, a samim tim i password, to ces uraditi ovako: iskljuci komp iz struje skroz, nadi 3-pinski jumper, obicno pise "clear cmos", izvadi jumper sa prvog i drugog pina i stavi ga na drugi i treci pin. Pritisni jednom tipku za paljenje kompa. Sacekaj minutu. Vrati jumper kako je i bio. I to je to. E sada kada si to uradiomozes fino uci u bios, unutra ces pronaci opciju first boot device (ili nesto slicno) i tu ces postaviti cd-rom. Snimi promijene i izadi iz biosa. Sada ubaci windows XP bootabilni cd i upali komp, kada ti bude pisalo press any key to continue... to i uradi samo prati uputstva i uspjesno ces podici sistem.

I ja mislim da je to htio.

Ukoliko nemaš taj jumper na maticnoj, iskljuci komp iz napajanja,izvadi CMOS bateriju i na kraju pritisni tipku za paljenje,kako bi izvukao zadnje atome zaostale u kondezatorima maticne. E sada ljepo pricekaj 10-15 min.

E sada:

Vrati bateriju natrag.

Ako opet trazi password,moguce je da BIOS ima defautni password, najcesce je to "0000" , "1234" , "00000" ili "00000000"

Ako nemoze niti s jednim,potrazi na kucistu. Treba imati neka vrsta sheme maticne ploce i upute. Pa mozda tu pieš zaj pass.

Nezz dal je i kod tebe,ali na nekim MBO ima jumber ON/OFF za password. Pogledaj na shemi ak je imaš.

Danas Pobrao 2x zuti karton ,ufff :| Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
    15 godina
    neaktivan

izgleda da sam  nastimao jumpera...

Ali prije toga sam dirao po power switchovima(znas ono..Reset SW,HDD LED,M/B SW)

namomena:naveo sam one koje imam..da mi nije oso neki osigurac..nece mi se upaliti uopce

15 godina
    TheGTAGuy kaže...

Ali prije toga sam dirao po power switchovima(znas ono..Reset SW,HDD LED,M/B SW)

namomena:naveo sam one koje imam..da mi nije oso neki osigurac..nece mi se upaliti uopce

Kad kažeš naštimao jumpera - šta si točno napravio? Jesi napravi okako su ti prije rekli? Znači prebacio ga sa 1-2 na 2-3 pin i stisnuo tipku za uključizt komp i onda ga VRATIO nartrag kako je bilo?

I šta si točno prčkao po power switchevima? Iako bi glavno pitanje bilo i zašto, jer ti nitko nije rekao da to diraš.

17 godina
    neaktivan

Meni se cini da on malo podje..va. Ne zna nista a prcka po kablovima,

17 godina
    neaktivan
    Monitor nema slike

Nije vrati jumper na 1-2 zato i neće starta.

0 0 hvala 0
    16 godina
    TheGTAGuy kaže...

Pije nego išta sam reš dirat,prvo nas PITAJ. Ovako na svoju ruku si samo možeš sje*at komp... Iznenađen

Danas Pobrao 2x zuti karton ,ufff :| Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
    17 godina
    neaktivan
    Monitor nema slike

Ne treba ulaziti u bios da bi promjenio boot device. Postoji boot meni koji se moze pozvati sa F9 ili F11 ovisno o računalu.

0 0 hvala 0
    17 godina
    neaktivan

ili esc ili F8. U svakom slucaju pise u dnu ekrana na prvom ekranu cim se upali.

15 godina
    neaktivan
    Monitor nema slike

Otislo mi napajanje xD...Hvala na postovima svima..Lock ovdje

1 0 hvala 0
    1
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice