Monitor gubi napajanje

poruka: 12
|
čitano: 4.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Monitor gubi napajanje

Bok

Evo čisto da vidim što ljudi misle i dal se isplati popravljati.

Imam lcd monitor od 17 incha star 8-10 godina.

Jučer se odjednom počeo čudno ponašati.

Kada ga uštekam u struju i stisnem gumb da se upali upali se na sekundu i odmah se ugasi tj. kao da izgubi napajanje.(nakon toga ne pali)

Kabel nije u pitanje,ali sam gledao na netu da se obično kondenzator pokvari e sad dal je to ili nezz.

Znam samo da kada ga otvorim malo podrmam kondenzator itd opet radi normalno.

Prepostavljam da ako ga ostavim uključenog će raditi jer kada se upali radi normalno i pali se i gasi na gumb,samo kada ostane na dulje znači preko noći ugašen neće se upaliti.

Računam si da bi popravak vjerojatno došao oko 200kn(ako ga dam u servis),a mogu drugog kupit za 300 vj. a ako budem kupovao drugog uzeo bi većeg.

Zadnje pitanje je,ako ga ostavljam da radi po cijele dane i noći oće li mu šta biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Monitor gubi napajanje
blackdragonstory kaže...

Bok

Kada ga uštekam u struju i stisnem gumb da se upali upali se na sekundu i odmah se ugasi tj. kao da izgubi napajanje.(nakon toga ne pali)

Kabel nije u pitanje,ali sam gledao na netu da se obično kondenzator pokvari e sad dal je to ili nezz.

Prepostavljam da ako ga ostavim uključenog će raditi jer kada se upali radi normalno i pali se i gasi na gumb,samo kada ostane na dulje znači preko noći ugašen neće se upaliti.

Računam si da bi popravak vjerojatno došao oko 200kn(ako ga dam u servis),a mogu drugog kupit za 300 vj. a ako budem kupovao drugog uzeo bi većeg.

Zadnje pitanje je,ako ga ostavljam da radi po cijele dane i noći oće li mu šta biti?

Ako već zeza, samo je pitanje vremena kad će otkazati poslušnost.

Ako je stvar u kondenzatorima, obično krepaju 16V, 1000uF, koje imaš u skoro svakom elektroničkom uredaju, pa ako ne želiš uložiti par kuna u nove, izvadi iz nekog pokvarenog elektroničkog uredaja i zalemi.

A ovo kaj si napisao da kad mu prodrmaš pločice unutra pa radi, onda je vrlo vjerovatno slab spoj na nekom konektoru.

Uslikaj unutrašnjost pa postavi tu ako hoćeš, da ti označim kaj trebaš zamijeniti.

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
blackdragonstory kaže...

Bok

Ako već zeza, samo je pitanje vremena kad će otkazati poslušnost.

Ako je stvar u kondenzatorima, obično krepaju 16V, 1000uF, koje imaš u skoro svakom elektroničkom uredaju, pa ako ne želiš uložiti par kuna u nove, izvadi iz nekog pokvarenog elektroničkog uredaja i zalemi.

A ovo kaj si napisao da kad mu prodrmaš pločice unutra pa radi, onda je vrlo vjerovatno slab spoj na nekom konektoru.

Uslikaj unutrašnjost pa postavi tu ako hoćeš, da ti označim kaj trebaš zamijeniti.

Čim opet ne budi htio upaliti budem slikao.

Samo je problem taj da ne mogu odspojiti žice pa da okrenem.(specifično onaj tanki kabal)

Vjerojatno mogu odspojiti od ispod na ploči,ali ne mogu tamo gdje se kabal spaja sa ekranom.

Nezz dal je zbog starosti ili jednostavno nezz kako.

Na laptopu sam bez problema,ali ovo ima malo drugačiji sistem.

Probao sam vući na sve strane,al ne mrda.

9 godina
neaktivan

Vjerovatno je to ZIF kabel, samo mu podigneš onaj tamni preklopni  dio.

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Na jednoj strani ima to,a na drugoj nema.

Ova na kojoj ima je ispod zaštitnog lima zajedno sa pločom.

A pošto je ispod onda bi trebao napamet vući i poslje vratiti,a to nije baš dobro.

Tako da bi radije izvadio tamo gdje je spojeno na ekran.

Vidjet ću sutra jer cu vjerojatno morati opet rastavljati da ga pokrenem.

Btw,micanje ove plastike od ispred je nočna mora.

To se drži ko ludo,a već sam 2 puta rastavljao.

11 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Evo slike.

Nisam se jako htio igrati sa time pošto sam naručio novi,al čisto da vidim dal vidiš išta.

Nezz dal cu se još zajebavati oko njega pošto me danas jednom već struja stresla :D

Kupio sam multimetar,al me je strah se igrat pošto mi je jedan već izgorio pred koju godinu hehe

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 19:28 (blackdragonstory).
9 godina
neaktivan

Jako je loša slika, ali, provjeri ove kondenzatore koje sam označio crvenim kvadratićima, ako je koji nabubrio na vrhu ili spljošten prema unutra onda ne valja, pa ga zamijeni.

A struja te je stresla zato kaj kad ištekaš kabel iz struje, ovaj ogromni kondenzator u lijevom crvenom kvadratiću je pun struje, pa mu moraš šarafcigerom spojiti kontakte da se isprazni (ne boj se iskre , to je normalno).

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Jako je loša slika, ali, provjeri ove kondenzatore koje sam označio crvenim kvadratićima, ako je koji nabubrio na vrhu ili spljošten prema unutra onda ne valja, pa ga zamijeni.

A struja te je stresla zato kaj kad ištekaš kabel iz struje, ovaj ogromni kondenzator u lijevom crvenom kvadratiću je pun struje, pa mu moraš šarafcigerom spojiti kontakte da se isprazni (ne boj se iskre , to je normalno).

Evo slike.
Mislim da su dva nabubrila na vrhu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2016 9:10 (blackdragonstory).
11 godina
neaktivan

Slučajno sam dvaput odg.

Moj me zeznuo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2016 9:09 (blackdragonstory).
9 godina
neaktivan
blackdragonstory kaže...

Slučajno sam dvaput odg.

Moj me zeznuo.

Da, sva 4 ne valjaju.

Zamijeni ih, i to je to onda, 99%.

Teško da je kaj drugo još krepalo.

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
blackdragonstory kaže...

Slučajno sam dvaput odg.

Moj me zeznuo.

Da, sva 4 ne valjaju.

Zamijeni ih, i to je to onda, 99%.

Teško da je kaj drugo još krepalo.

Si siguran?

Samo dva izgledaju "napuhnuta".

9 godina
neaktivan
blackdragonstory kaže...

Si siguran?

Samo dva izgledaju "napuhnuta".

A ostali su procurili prema dolje, pa se metalni dio uvlači unutra.

A i da valjaju, njih ionak mijenjaj sve u kompletu, jer su i ostali na samrti.

A ionak svi zajedno koštaju 5 kuna, tak da se ne isplati ostavljati te djelomično ispravne.

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice