Pozdrav, novi sam i ne znam jedam li ubo dobru stranu foruma za temu, izvinjavam se ako nisam.. Naime, imam problem sa konektovanjem na ruter.
Imam solidan kablovski internet od 30mbps koji je preko modema ( Scientific Atlanta ) direktno spojen u laptop. Laptop sam po sebi i nije los sa obzirom da je Windows xp na njemu.
Imao sam već neki ruter, TP-Link TL-WA500G preko kojeg sam želio bežičnu konekciju.. Ne razumijem se u ovu stručnu terminologiju niti u tehnologiju inače pa se nadam da mi se nećete smijati haha..
Spojio sam kabal iz modemau ruter i on je automatski počeo raditi, laptop je prvi došao do konekcije, poslije toga sam probao sa mobitelom ( Lg 3D MaX ) i oni su se uredno spojili. Došla je moja sestra i pokušala se spojiti isto preko wi-fi konekcije, ona je očita na laptopu, i konektuje se ali ne radi internet. Isto i sa mobiteom, piše nešto kao "Autorizacija u tijeku" a isto piše "pribavljanje ip adrese" i samo se na tome završi, u mene radi u nje ne radi.. Pošto se ne razumijem, počinjem da kontam da na ovaj slabiji ruter ne mogu više nego 2 korisnika koje za stalno memoriše, šta i kako dalje, razumije li se iko u ovo ? Svaka pomoć je dobro došla :)