Memorija

poruka: 15
|
čitano: 2.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Memorija
pitanje

Kupio sam memoriju DDR 1GB PC3200 (400MHz), A-Data. Ploča koju imam je Asus P4S8X-X. Na toj ploči imam tri utora za RAM. Dva su mi bila zauzeta sa 512mb(A-Data) i 256(neznam cija je).

Kad sam stavio novu memoriju(zajedno sa ovim starima) cuo sam neki zvuk(glasni prekidajuci signal) na ploci. Nakon toga vise nisam mogao upaliti komp.

Resetirao sam maticnu odnosno bios po uputama iz knjizice za doticnu plocu. Probao sam upaliti komp i sa starom kombinacijom i sa samo novom memorijom, ali nista. Kad upalim komp imam dojam da se normalno dize, ali mi se to na monitoru ne prikazuje. Naime monitor mo se ponasa kao da je komp ugasen. Njegova lampica blica.

Molim pomoc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memorija

Čini se kao da nisi dobro umetnuo memoriju u utor.

PS. ova od 1GB mora ići u prvi utor. I pazi da sve dobro sjedne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2008 10:03 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Memorija
autorov komentar
macak kaže...

Čini se kao da nisi dobro umetnuo memoriju u utor.

PS. ova od 1GB mora ići u prvi utor. I pazi da sve dobro sjedne.

A sta ako nisam odmah stavio u prvi utor nego u treci? Kako mi to moze utjecati?
17 godina
neaktivan
Memorija

Pa koliko znam, nema trajnih posljedica. Jedino kod nekih ploča neće raditi. To je mogući uzrok onog zvuka koji si spomenuo. Uglavnom, pravilo je da najveći modul ide u prvi utor (DIMM1). Probaj napravit clear CMOS, resetirat postavke.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
macak kaže...

Pa koliko znam, nema trajnih posljedica. Jedino kod nekih ploča neće raditi. To je mogući uzrok onog zvuka koji si spomenuo. Uglavnom, pravilo je da najveći modul ide u prvi utor (DIMM1). Probaj napravit clear CMOS, resetirat postavke.

Restartao sam postavke
16 godina
neaktivan
Memorija

I ja imam sličan problem...

Danas sam išao nabaviti novu memoriju za stari komp.. U starom kompu je Asusova matična P4B533-X... U User Manualu koji sam dobio uz matičnu piše da podržava između ostalih memoriju 1GB PC3200 DDR 400 MHZ 184PIN, te sam takvu i kupio... Sad kad stavim memoriju u komp, pokušam upaliti, u kompu se samo upale ventilatori... Na ekranu nema nikakve slike, a komp ostane zamrznut... Probao sam mijenjati memoriju po slotovima, ali ništa... Mijenjao sam i neke postavke u BIOS-u, ali ne pomaže... Molim pomoć

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memorija

Clear BIOS i upalite računalo bez memorije... Nakon "onog zvuka" stavite samo nove module u prvi utor od procesora i računalo bi se trebalo upaliti...

Pozz...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Clear BIOS i upalite računalo bez memorije... Nakon "onog zvuka" stavite samo nove module u prvi utor od procesora i računalo bi se trebalo upaliti...

Pozz...

Ili se možda baš taj proizvođač memorije kolje s matičnom, pa bi trebalo vratiti tu memoriju i uzeti od nekog drugog proizvođača.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 10:12 (w41ker).
16 godina
neaktivan

Taj zvuk koji si čuo ti govori u čemu je problem. Potraži na netu te signalne kodove za svoj bios, jer svaki proizvođač biosa ima drugačije kodove. Onaj jedan bip na početku kada se kompjuter normalno pali ti znači da su svi testovi koje bios radi prošli OK.

16 godina
neaktivan
Memorija

kad stavim memoriju, ne dobivam nikakve zvukove, jer je pločica u redu... Isprobano kod frenda... Sad bi trebao kao narihtat frekvenciju magistrale memorije u BIOS-u, ali nikako da uspijem... BIOS verzija 1006

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memorija

Radi samo sa jednom memorijskom karticom i stavi je u prvi mem utor. pokreni PC, ukoliko čuješ'onaj zvuk' pričekaj malo, moguće da mem kontroler na ploči 'skonta' RAM i potom će sve krenuti normalno. Ukoliko to ne bude slučaj, ugasi komp, izvadi tu RAM memorijsku karticu i stavi u sljedeći memorijski slot. Ponovno upali PC i pričekaj koju minutu. Moralo bi nakon par ovakvih pokušaja PC proraditi kao da nije ništa bilo.

ja sam ujo, a ne po četnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Memorija

Pokušavao sam, ali nejde...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Memorija

Počisti utore za RAM, vrati BIOS u početno stanje.

Probaj poslagat RAM-ove, od najjačeg prema najslabijem, nebi trebao

imati drugih mogučih kombinacija pošto matična ima jedan kanal sa 3 slota.

Provjeri dal ti je sve dobro uštekano na matičnoj itd., da nisi nekaj trknuo dok

si stavljao RAM. Nekada taj RAM treba malo jače stisnut da upadne u slot.

Ak nejde vidi kod frenda da si nisi spalio grafičku =/

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memorija
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Komp mi je na servisu. Pregorio mi je cip od memorije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memorija

Peh Neodlučan

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice