Pozdrav svima!
Imam jedan problem pa ako netko ima kakvog uskustva...
Nabavio sam polovno maticnu i procesor (1x4GB RAM posuden dok ne dode moj), ASRock H61M-S i Pentium G860, i receno mi je da je sve ispravno. Imam graficku Zotac GeForce GT 630 2GB, napajanje Fortron BlueStorm II 500W. Prije sam imao neku plocu MSI P35 Neo, Core2Duo 8500 i 4x1GB DDR2.
Napajanje ima 20+4 pinski i 4 pinski konektor za MBO. U prosloj konfiguraciji sa C2D, MSI MBO, GT630, itd. nisam imao nikakvih problema.
ASRock maticna ima 24 i 8 pinski utor. Malo sam proucavao i svuda naisao na informaciju (i prirucnik za taj model kaze da je OK) da moze 4 pinski konektor u 8 pinski utor. Tako sam i spojio, i dok je bio sam Celeron G540 i kasnije Pentium G860 (i sada tako radi) sa Intelovom grafikom, sve je bilo u redu. Kad dodam GT 630 graficku, komp se ne pali. Na sekundu se zarte svi ventilatori pa se ugasi, pa za 1-2 sekunde opet zavrte itd. Probao sam sa Radeon 3650 (ona inace ima svojih drugih problema) i sa njom se komp upalio, dao sliku, usao u UEFI i sve OK.
Sutra planiram potraziti neko napajanje sa 24 i 8 pinskim konektorima da vidim sto ce se dogoditi, ali da u meduvremenu vidim da li itko ima slicna iskustva i kakvu ideju u cemu je problem. Ovako mi nekako najvise izgleda da je problem u maticnoj.
Da li postoje kakvi konverteri iz molexa ili slicno, i da li je to pametno?
Hvala unaprijed!