Major system problem

poruka: 18
|
čitano: 2.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Major system problem

Neki dan sam radio na kompu i odjedanput je nestalo slike na monitoru i piše "NO VIDEO INPUT". Pokušao sam resetirati, ali ništa. Mrtav cili komp. Ne mogu ni u BIOS ući. Grafička nije 100% jer je nova i nisam clockao. Clockao sam CPU pa se bojim da nije on riknuo ili memorija a najgore bi bilo da je otišla matična. Šta bi moglo biti?

KONFIG:

DFI Lan Party

AMD Athlon 4200 X2

Corsair XMS 2 GB DDR

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Major system problem

Još podataka postavi. Provjeri napojnu jedinicu. Da se komp pokrene ili samo nema slike?!

Jer znanje treba da bude besplatno.
17 godina
neaktivan

Ma ništa. Napajanje je ok. Diskovi ok. Monitor ok. Grafa ok. Imam dijagnostičke lampice na matičnoj, ali rekli mi ljudi da nisu uvijek pouzdane. Kako prepoznat kad rikne matična?

Mount Vision Pro
16 godina
neaktivan

Ima 2 dana, na jednom kompu sam mjenjao napajanje. Stvar je bila ovakva. Komp se ne pali, lampica na matičnoj upaljena. Pomislio sam da je procesor pregorio. Srecom, imao sam drugo napajanje i odlučio promjeniti. Sad radi kao sat. Napajanje promjeni i probaj.

17 godina
neaktivan
Major system problem

Ma čuj... Ja uključim komp, ventilatori se zavrte i sve krene nekako, ali, Windowsi ne bootaju, BIOS se ne prikazuje... Ne znam šta bi mogao. Možda stvarno je napajanje. Znaš li koji dobar servis u Splitu i okolici? Nosio sam ga u Linksa, ali oni to ne rade osim ako komp nije kod njih kupljen. Možda ga odnesem u HgSpota. Problem je u tome što sam prodao višak djelova koji bi mi sada dobro došli...

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prijatelji?
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
Major system problem

Ma živim u malome gradu gdje i nema previše PC fanatika. Ovaj jedan frend mi je na faksu ovaj tjedan, a ja sam dotada osuđen na laptop. Probaj ti igrat CoH na laptopu, hahahaha. Imam sad praznike i želim se malo izguštat. Dobar sam sa ovim ljudima u HgSpota pa ću kasnije svratiti s kompom do njih. Ako ništa oni imaju dijelova. Gadan problem. Da barem znam šta je riknulo...

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E sad mi ništa nije jasno... Gore si napisao da je "cili komp" mrtav, ništa se ne pokreće...A post iznad, zavrte se venilatori ali nema slike... WTF? Jesi testirao monitor? Jeli grafička na mjestu u slotu? Često zna visiti s strane, dobro pogledaj.

17 godina
neaktivan
Major system problem

Ma mrtav u smislu da se ništa ne događa. Ja bi bio miran da mogu barem ući u BIOS. Odvrtio bi MemTest pa bi znao jel memorija. Provjerio sam sve što si rekao. Ja mislim da je riknuo CPU. Možda mu je clock bio previše, ali čudi me skroz to. Imam dobro hlađenje, nisam pretjerao s naponom. Napajanje je Tagan od 530 W, memorija je isto tako kvalitetna, matična također. A tko zna... Imam laptop zasad, a izgleda da će pod bor novi komp ako ovo ne riješim.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Major system problem

jesil provjerio kabel koji spaja grafičku i monitor?

Be NooB To Be Cool...
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 22:54 (skandalouz).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesam. Provjereno.

Mount Vision Pro
17 godina
Major system problem

Probaj izvaditi bateriju na matičnoj, pričekaj par minuta (neznam koliko ali jedno 3-5min) i ponovo je vrati! Time ćeš vratiti "defaultne" postavke u BIOS-u! Javi mi rezultate

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neće ti pomoć vraćanje defaultnih postavki ako ni ne vidis bios. Po meni, napajanje. Otidi kod nekog,isčupaj napajanje provjeri kod sebe pa se onda cujemo.

17 godina

Kod mene je kada sam bio previše OC procesor, nije mi htio uopće dignuti sustav, sve bude crno, zatim sam bio izvadio bateriju da vratim defuaultne postavke, i sve back to normal!

@2029.MN4

Ako imaš doma mulimetar (za mjerenje ohma, V i A), uzmi i provjeri V (volte) na molex konektoru, treba biti 12V (žuta žica) ili 5V (crvena žica), a ako je vrijednost niža, otišlo je napajanje!

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2008 9:08 (Najbrži).
17 godina
neaktivan

Kod mene je bio slučaj da sam u žurbi zaboravio uštekati drugi kabel za napajanje u matičnu. Isto nema slike, ventilatori se vrte pa sam vadio grafičku, pa RAMove i na kraju skužio da jednostavno nisam uštekao drugi kabel Sramim se

16 godina
neaktivan
Major system problem

Ako si clockao vjerojatno ti se nije nista sprzilo nego jednostavno si ga clockao previse pa ti se sjeba cili bios....

Moraš izbrisat CMOS memoriju biosa....ako ne znaš kako se to radi, imaš upute u onim "papirima" od matične tj manualu..

Postupak je jako jednostavan...izvadiš ili primistiš jedan jumper upališ,izgasiš i vratiš natrag i radi ka nov samo što ćeš morat ponovno namištat bios postavke iako preporučujen ti da ne clockaš....

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Major system problem

Ja imam ASRock ploču, baš su fora, ako pretjeraš s clockom, automatski resetira BIOS...imam sempron 1400MHz, može ići do 1600 ali ga držim na 1500, radi ko urica Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Major system problem

Pokušao sam sve te stvari sa BIOS-om. Imam ipak iskustva s clockanjem, barem malo. Ako je napajanje, to mi je najmanji problem. Provjerit ću to odmah sutra. Ne znam zašto, ali imam jak osječaj da nije to. Pa mislim, može i proc pregorit. Memorija nije, provjerio sam na frendovom kompu jutros. Odnjet ću mu i CPU sutra, pa ću vidit šta je. Ako je otišla matična, onda mi je baš žao. Bio sam nekako vezan za tu ploču...Nevinašce

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice