Ludo računalo

poruka: 11
|
čitano: 2.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Na rubu (ne znanosti nego ludila)

U redu ljudi, sad sam već na granici ludila.

Ono računalo , ono za koje sam prvo mislio da je sata problem,pa je onda bio hladnjak.... pokušava me izluditi.

Instalirao Win Xp Pro. Sve cool, sve pet i onda tras. Samorestartira se i ponovo digne ili se zamrzne.Nakon nekog vremena uopće nemogu dić Windows. Testiro s memtest 86+. I sad on nađe samo jedan Error. Ja pogledam i imam šta viditi. brzina rada memorije (prema specifikacijama matične i memorije) je 200 Mhz,a u BIOS-u stoji,s druge pak strane 166 Mhz.I ja promijenim brzinu i memtest kaže : nema errora.Pokušam upalit Windows i ništa,nediže se. Skinuo Hirens Boot CD i pokrenem desetak programa za testiranje svega i svačeg (od diska, preko memorije do procesora) i sve PERFEKTNO (barem prema benchmakeru) radi. Pomislim ,ajd možda je ipak do windowsa. I opet ja instaliram windows. I opet isti problem.

Budući da sam iscrpio SVE ideje o popravku,imate li vi možda sličnih iskustava i znate li možda pomoći ?

HVALA !!

{#}

MV

0 0 hvala 0
16 godina
Ludo računalo
Da nije pregrijavanje procesora,ocisti komp od prasine i zamjeni termalnu pastu...
Softwer

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ludo računalo

Pa i jesam,ali nista. temp. (memorije i prcedsora) je u granicama normale

MV

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ludo računalo

Ja sam imao isti takav problem, s tim da kada mi zamrzne dobijem (u 60% slučajeva) BSOD (Blue Screen of Death).

Preporučio bih ti da skinešovo i polako analiziraj fajlove koji se nalaze u sljedećem direktoriju : C: (ili kako je već ime particije na kojoj je Windows)/Windows/Minidump.

Ja sam imao isti problem, s time da mi se računalo isto tako random gasilo, a preko debuggera sam utvrdio da problem stvaraju driveri. Kada sam ih izbrisao, nakon restarta Windowsi nisu radili, tj. stalno su se crashali, te je reinstall Windowsa sve riješio.

Ako ne budeš znao kako se radi s debuggerom, nije teško, malo proguglaj ili potraži na Youtube-u.

Nadam se da sam pomogao!

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 21:24 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ludo računalo

Ne znam koliko je tvoj problem sličan mome ... ali ću svejedno pokušati i hvala unaprijed na pomoći

Doduše,meni se nakon reinstalacije nije pojavio BSOD a driveri su rađeni za XP (sam ASUS tako kaže)

MV

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ludo računalo

Ne, nije mi se nakon reinstalla pojavio BSOD, nego kad mi se računalo zamrzne mi se pokaže BSOD. Suprotno tomu, nakon reinstallacije vise nema BSOD-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nova spoznaja

Mislim da znam u čemu je kvaka ... u driverima ili u tvrdom disku

Program BlueScreenView (iz teme Najčešći hardverski problemi) tvrdi da je jednom od dva BSOD-a uzrok grafička kartica,odnosno njen driver. Za drugi pak kaže da je problem u NTFS.sys datoteci. Nakon toga upotrijebio sam Hirens Boot CD 15 i s nekim programom (nisam siguran koji) pokušo testirati disk. Nije ni počeo već je izbacio poruku da disk ima previše loših sektora i da nemože nastaviti provjeru. Začudo HD Tune mi je rekao da je disk sasvim uredu i da NEMA NITI JEDNOG JEDINOG LOŠEG SEKTORA.

Sad sam još više zbunjen nego prije ali mislim da je ili do drivera (posebno graf.kartice) ili do tvrdog diska.

Konfiguracija :

Matična ploča : Asus ASRock 775V88

RAM : 1X 512 mb - neznam proivođača niti model

Grafička kartica : ATI Radeon 9600SE (128 Mb RAM, AGP X8)
Procesor : Imtel Pentium 4 Prescott 800 (Socket 775)

Tvrdi disk : Seagate (u Dive Manager-u stoji ovo : ST380817AS, SATA sučelje)

Operacijski sustav : Windows Xp Professional Service Pack 3

MV

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nova spoznaja
MultiIT kaže...

Mislim da znam u čemu je kvaka ... u driverima ili u tvrdom disku

Program BlueScreenView (iz teme Najčešći hardverski problemi) tvrdi da je jednom od dva BSOD-a uzrok grafička kartica,odnosno njen driver. Za drugi pak kaže da je problem u NTFS.sys datoteci. Nakon toga upotrijebio sam Hirens Boot CD 15 i s nekim programom (nisam siguran koji) pokušo testirati disk. Nije ni počeo već je izbacio poruku da disk ima previše loših sektora i da nemože nastaviti provjeru. Začudo HD Tune mi je rekao da je disk sasvim uredu i da NEMA NITI JEDNOG JEDINOG LOŠEG SEKTORA.

Moguće da si testirao sa Seatools?
Uglavnom, takvi rezultati mogući su i zbog lošeg data kabla za HDD, loše memorije, i neispravne matične ploče. Ako ikako možeš, disk testiraj u drugom, ispravnom računalu.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
neaktivan
Ludo računalo

Matična ploča ti je u banani 90%.

Možda grješim.Ako nisi probao sve to uštekati na drugu MBO probaj.

Nadam se da sam u pravu i da će ti pomoći.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ludo računalo

Pogledo sam program kojim sam pregledao disk i zove se Western Digital Data LifeGuard Diagnostics.

Zamijenio sam SATA kabel i utor na matičnoj ploči,ali ponovo mi se prikazala poruka da postoji previše loših sektora za testiranje.

MV

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ludo računalo
MultiIT kaže...

Pogledo sam program kojim sam pregledao disk i zove se Western Digital Data LifeGuard Diagnostics.

Zamijenio sam SATA kabel i utor na matičnoj ploči,ali ponovo mi se prikazala poruka da postoji previše loših sektora za testiranje.

Pa ako je seagateov disk, testiraj ga seatoolsima.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice