Lcd ni mrtav ni živ

poruka: 5
|
čitano: 1.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
što s neispravnim monitorom

Sinoć sve normalno ugasio komp, jutros ga palim i čujem na zvučniku podizanje windowsa, monitor dobio struju ali i dalje kompletan crni ekran, iako to nije crno kao ugašeni komp nego se vidi da je pod naponom i da mu samo fali slika. Uključim stari ctr i sve normalno.

Da li su ovo simptomi crkotine ili se da šta poduzeti ima li uopće smisla nositi na servis(nema gare, star 2g)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 17:36 (stela).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Lcd ni mrtav ni živ

Ovako: Kao prvo rastavi monitor pa poslikaj da vidimo elektroniku; možda su otišli samo elektroliti to je najbolji slučaj a ako je inverter e to je malo teže, kao prvo koje ke tvoje znanje elektrotehnike
napravi slike pa da vidimo

14 godina
neaktivan
što s neispravnim monitorom

Monitor je bio na servisu gdje su mi rekli da su sredili napajanje jer su mislili da je do njega ali da je otišla i matična ploča (ako sam dobro razumio) uglavnom da ni to ne bi bio problem zamijeniti ali pošto se radi o "lcd smartvision 20.1 wide w2005s12-d" da je to kineski proizvod i da mi ne mogu pomoći jer je nemoguće nabaviti taj dio.

Da li ovaj monitor ima ikakvu vrijednost ili možda da se osposobi ili je za otpad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 17:39 (stela).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: što s neispravnim monitorom

može se popraviti u 90 posto slučajeva samo kaj u servisu bi izgubili previše vremena a premalo love to je za poslove u fušu :-) trebam malo više podataka slike i tako pa onda napone schemu ili pločicu ispred sebe da si iscrtam potrebni dio scheme i po tome onda rješavam stvari

17 godina
neaktivan
Lcd ni mrtav ni živ

Imam isti problem s monitorom, samo meni to traje več 1god. pa sam navika živit s tim hendikepom.

Uglavnom kad palim comp. monitor prikazuje samo 1% svijetline, te mu treba nekih 5min. da se "zagrije", onda ga off/on i radi kako treba. Probaj možda i tebi upali.

U servisu su mi rekli inverter oša kvragu, kad sam pita što je to rekli su " zamisli to kao starter koji pali neonku, ako nema startera neonka ne pali" {#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice