Laptop nw8240 refresh rate problem

poruka: 2
|
čitano: 1.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Bok,

imam navedeni laptop sa 1920x1200 15,4" LCD monitorom. OS je Win Vista 32-bit. Grafički driver je DNA-Age ATI sa ATI Tray Tools.

Problem je slijedeći, imam igru KOTOR, koja na monitoru od laptopa jednostavno ne želi raditi (na vanjskom monitoru igra uredno radi), sruši se već na samom startu. Nakon raznih pretraga shvatio sam da se radi o Refresh Rate problemu.

Laptop monitor se prijavljuje kao non-Plug & Play Monitor koji nema svoju DDC informaciju; te mi sve rezolucije na kojima radi ponudi sa maksimalnim osvježavanjem od 56Hz. Kroz ATI Tray Toolse sam pokušao forcati 60 Hz na raznim rezolucijama (1280x1024) kao glavnu, ali izgleda da se to jednostavno ne prihvaća. Također kada pokrenem setting editor od igre (kada sam na ekranu od laptopa) uopće ne pokazuje ni jednu rezoluciju. Također .ini file od igre ne reagira na promjene... Ni Refresh Lock ili RefreshForce nisu pomogli.

Uspio sam jedino natjerati Windowed Mode da radi, ali se ne da povećati prozor i čini mi se da radi u 640x480 ili 800x600. Kada maksimiziram prozor igra se sruši.

Eh sad, nadao sam se da problem mogu riještiti time da napravim vlastiti monitor.inf file, ali da ne odem van specifikacija monitora mi treba podatak koji nikako ne mogu pronaći; a to je "Horizontal Scan Frequency" od navedenog monitora. Ili bar da znam koji je minimum da mogu uzeti u obzir kao neki dozvoljeni range a da ne odem van specifikacija monitora. Pretpostavljam da ako uzmem 1920x1200 @ 60 Hz kao neki minimum koji mora raditi to bi bilo 75,6 KHz; ali ako netko ima točnije podatke za navedeni model laptopa/monitora bio bih zahvalan na tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo, nakon raznoraznih programčića otkrio sam da se monitor odaziva na ime LCD5000...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice