Lag problemi

poruka: 11
|
čitano: 1.032
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Lag problemi

Pozz, trenutno koristim komp star jedno 7-8 godina, matična i rami su mijenjani prije jedno 4-5 god. 

Processor Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz, 3696 Mhz, 6 Core(s), 12 Logical Processor(s)
BaseBoard Product B365M Pro4-F
s 32gb rama i GeForce GTX 1650

Nedavno mi je riknulo napajanje i nakon izmjene (u servisu su mi stavili xilance 500w r7) komp ne radi kak spada. 

koristio sam 2 monitora, jedan 27" star valjda 12+ godina i jedan jedno 5-6 godina 32" 4k 

Nakon izmjene napajanja kada bi otvorio 7+ stolova display bi se krenuo zamrzavat i morao bi restartat, prestao sam koristit stari monitor pa je taj problem nestao, ali sada kad imam 7+  stolova komp lagano laga i usporen je, a CPU i memory usage ne prelazi 40%

Razmišljao sam uzet novi komp, al kako je ovaj super radio dok nije riknulo to napajanje, možda je dovoljno samo nešto zamjenit pa da ne dajem sad 1k+€  za novu konfiguraciju. 

Svaki savjet je dobrodošao, tnx 

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Lag problemi

Nastranu što su ti uvalili šrot napajanje bez ikakvog energetskog certifikata, mislim da bi trebalo funkcionirati... ali u principu - nisi trebao štedjeti na napajanju.

Prvo što mi pada na pamet je provjeriti jel ti uštekan 4+4 pinski kabel za procesor (u gornjem lijevom kutu ploče - piše ATX12V pored priključka).

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 7:18 (miki_the_pirat).
14 godina
Lag problemi

Što to znači stolova? 

1 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

Što to znači stolova? 

Misli na tabove, zove ih stolovi ;)

Tigar Krezumica
14 godina
fromcelltohell kaže...

Ajde dobro, hvala ti. 

16 godina
Valentin17 kaže...
fromcelltohell kaže...

Ajde dobro, hvala ti. 

Ma, nisam ni ja siguran, al' po nekoj logici bi to bilo to.

Tigar Krezumica
14 godina
khaleesi20 kaže...

Svaki savjet je dobrodošao, tnx 

Probaj obrisati driver grafičke kartice sa display driver uninstaller iz safe moda pa skini i instaliraj svježi. Pogledaj si na Youtube kako se to radi.

Isto tako za svaki slučaj proskeniraj si računalo sa Adwcleaner, Malwarebytes free, napravi dijagnostiku SSDa sa HDD sentinelom te počisti smeće sa CCleanerom.

Isto tako provjeri si temperature procesora sa HWmonitor kad se isti optereti neki npr. Youtube videom 4k kvalitete npr.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:17 (Valentin17).
14 godina
fromcelltohell kaže...

Ma, nisam ni ja siguran, al' po nekoj logici bi to bilo to.

Ma vjerovatno je da. Ima dosta jako računalo za ono što radi, to mora letjeti na tome.

10 godina
Lag problemi

ma ja mislim da je ovo bot pisao... i još se kontam odgovoriti ili ne... al ajd reko... nek mu bude

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Lag problemi

ma nisam bot :)

Nije da sam htio štedit na napajanju, nego nisam razmišljao da će mi stavit tak neko bzv, pogotovo jer znam da sam uzeo dobro napajanje kada sam kupovao, pa računam, valjda kad vidi šta je bilo unutra će stavit nešto u tom rangu.

možemo ih zvat i tabovi :)

https://prnt.sc/fkOhokOtch2U

ugl budem napravio ovo što je Valentin napisao pa se nadam da će bolje radit, iako vidim da još neki imaju sličan problem s istim poker clientom iako imaju više nego dovoljno jak komp. 

Tnx 

0 0 hvala 0
16 godina
khaleesi20 kaže...

ma nisam bot :)

Nije da sam htio štedit na napajanju, nego nisam razmišljao da će mi stavit tak neko bzv, pogotovo jer znam da sam uzeo dobro napajanje kada sam kupovao, pa računam, valjda kad vidi šta je bilo unutra će stavit nešto u tom rangu.

možemo ih zvat i tabovi :)

https://prnt.sc/fkOhokOtch2U

ugl budem napravio ovo što je Valentin napisao pa se nadam da će bolje radit, iako vidim da još neki imaju sličan problem s istim poker clientom iako imaju više nego dovoljno jak komp. 

Tnx 

OK sad je jasnije o čemu se radi, moj bed.

Tigar Krezumica
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice